Välkommen till Korpens mötesplats
17-19 maj 2024

När vi möts öppnar vi upp för fantastiska möjligheter att tillsammans påverka Korpens framtid. Den 17-19 maj ser vi fram emot att få träffa just dig under Korpens mötesplats och förbundsmöte ute på Runö i Åkersberga utanför Stockholm. 

Under helgen samlas Korpens beslutsfattare, eldsjälar och innovatörer för att uppleva gemenskap, forma framtiden, motionera och ha kul tillsammans. Vi hoppas att du och flera av din förenings eller ditt förbunds engagerade ledare har möjlighet att delta! 

Det här bjuder helgen på!
Korpens mötesplats och förbundsmöte är en viktig helg där vi blandar nytta med nöje. För oss är det viktigt att du känner inspiration och får energi från stunden du checkar in på Runö tills dess att det är dags att åka hem.

Vi kommer kickstarta möteshelgen med en inspirerande föreläsning av Linus Wellander. Till vardags arbetar Linus som utvecklingsledare på MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) där han fokuserar på att stärka ungdomsperspektivet i kommun, region och myndigheter. Under sin föreläsning kommer Linus bland annat dela med sig av sitt engagemang för ideellt arbete på ett lustfyllt sätt. Han kommer till exempel bidra med kunskap med en modell kring engagemang och prata om hur viktigt det är med glädje, gemenskap och inkludering.

En nyhet för mötesplatsen 2024 är att förbundsmötet kommer vara uppdelat i två dagar. Tidigare har Korpens förbundsmöte genomförts under söndagen, men denna gång tänkte vi testa att dela upp förbundsmötet under både lördagen och söndagen. Vi hoppas och tror att detta upplägg kan bidra till ännu mer energi och engagemang till vårt viktiga förbundsmöte där vi bland annat ska fatta beslut om vår kommande strategi. Vi introducerar även ett Åsikstorg för att främja de demokratiska processerna, läs mer under fliken "Åsiktstorg" under Förbundmötet. 

Under helgen finns möjlighet att delta på olika kunskapshöjande workshops: Rekrytering av nya ledare, Arbetsplatser, AI och idrotten och Kommunikation och lokalt påverkansarbete. Du väljer själv vilka föreläsningar du vill gå på och anmäler dig till dessa i samband med anmälan till mötesplatsen. 

Träning och fokus på rörelse kommer självklart genomsyra hela helgen. Mellan föreläsningar, workshops och nätverkande med andra korpare kommer du kunna välja att träna på egen hand eller gå på olika pass.