Motionsaktiviteter 

Under helgen kommer det finnas möjlighet till träning i olika former och precis som tidigare år kommer vi erbjuda schemalagda träningspass flera gånger per dag. Alltifrån yoga, löpning, stavgång till Pickleball. Utöver passen kan du välja om du vill få upp flåset med en promenad eller en löprunda i den fina naturen intill konferensanläggningen eller varför inte stärka musklerna på hotellets gymanläggning! Här nedan kan du se träningsschemat och läsa om de olika träningspassen. 

Vill du köra något av de schemalagda passen behöver du anmäla det i KIT. Anmälan öppnar tisdagen den 14 maj klockan 15:00 och vissa av aktiviteterna har begränsat antal platser. Här finns instruktioner för hur du bokar in dig på träningspassen via KIT.

Ladda ner träningsschemat för möteshelgen här!

 


Passbeskrivningar

Bordtennis
Välkommen till ett tekniskt och roligt pass där du lär dig grunderna i bordtennis. Målet är att du ska gå därifrån som en bättre bordtennisspelare. Julia och Jonas från Korpen Stockholm kommer att jobba med enklare övningar och ge tips för att hjälpa dig att utveckla ditt spel. Om du har ett eget racket så får du gärna ta med dig det, annars finns det att låna. Kom i träningskläder och skor för inomhusbruk.

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Styrka: 1, Kondition: 2, Balans: 2, Smidighet: 1 

EFIT 
EFIT är Korpens svar på crossfit. Träningen är utmanande, rolig, svettig men går att anpassa till alla åldrar, förutsättningar och ambitionsnivåer. Sofie Nordin från Korpen Linköping kör ett pass för hela kroppen där ni blandar styrka och kondition i olika former och övningar. Kom träningsklädd med vattenflaska och ett par skor. 

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Styrka: 3, Kondition: 4, Balans: 1, Smidighet: 1 

Vattenträning 
Emma från Korpen Gotland utmanar oss i ett roligt och fartfyllt helkroppspass där vi varvar takt och tempo till bra musik och mag- ben- och rumpmusklerna konstant aktiverade. 
Ha på dig badkläder och ta med dig vattenflaska och glatt humör! 

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Styrka: 3, Kondition: 4, Balans: 2, Smidighet: 2 

Aqua Tabata  
Gillar du att bara köra på och ge allt? Då är det här vattenträningspasset med Mia från Korpen Gotland helt rätt för dig! Du kommer att bjudas på ett pulshöjande intervallpass med högt tempo både i musik och rörelse. Ha på dig badkläder och ta med dig vattenflaska och glatt humör! 

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Styrka: 3, Kondition: 4, Balans: 2, Smidighet: 1 

Soma Move  
Marie från Korpen Gotland leder dig igenom ett lugnt, tungt och svettigt pass som bjuder in till en känsla av mindfullness. Detta pass är perfekt för dig som behöver yoga men tycker att det är för flummigt! Passet körs till karaktäristisk Soma Move musik som beskrivs som odefinierbar. Välkommen på en kravlösträning där alla tränar efter sina egna förutsättningar och barfota. 

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Styrka: 4, Balans: 4, Smidighet: 4 

Gympa 
Häng med på ett medryckande medelgympapass lett av Pia från Korpen Timrå. Pia är instruktören som gör allt för att peppa deltagarna att göra sitt bästa och hon förmedlar både energi och rörelseglädje. I det här passet är musiken grunden och rörelseglädje målet!  

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Ansträngande 3, 
Styrka: 3, Kondition: 4, Balans: 2, Smidighet: 2 

Tisdagsträning 
På tisdagarna tränar hela Korpen Stockholms kansli tillsammans. Dessa träningstillfällen har fått namnet Tisdagsträning. På det här passet så bjuder Micaela på ett typiskt tisdagsträningspass a la Korpen Stockholm, såklart med burpees. Vi kör en längre AMRAP (så många varv/repetitioner som möjligt på en viss tid). Passet går att skala både i takt och tempo efter dagsform. Vi är ute, så kläder efter väder.

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Styrka: 4, Kondition: 4, Balans: 1, Smidighet: 1

WOD 
WOD betyder ”Workout Of the Day”, eller dagens träningspass. Det är ett begrepp för att tala om vad som ska tränas en specifik dag. Oftast består en WOD av en kombination av styrke- konditions- och rörlighetsträning med hög intensitet under en viss tid. Ett svettigt, jobbigt men roligt pass utlovas av Micaela från Korpen Stockholm som kommer köra en uppvärmning med fokus på rörlighet o axelstabilitet. Sedan kör vi en WOD med kettlebells och såklart en härlig finisher. Ta med vattenflaska!

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket
Styrka: 4,Kondition: 3, Balans: 1, Smidighet: 2  

Medicinsk yoga 
Ge kroppen en mjuk och härlig start på morgonen med Medicinsk yoga, där andningen har en central roll. Annelie från Korpen Huddinge-Botkyrka leder dig genom passet där du b.la får göra både djupandning och eldanding. Passet är både lugnande och lite jobbigt. Vi stretchar, stärker och öppnar upp kroppen. Under rörelserna utmanas du att släppa spänningar i axlar, nacke och rygg. Ha på dig kläder du kan röra dig i.  

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
 Styrka: 2, Kondition: 2, Balans: 1, Smidighet: 1, Uthållighet: 3-4

Cirkelträning senior
Välkomna på ett vardagsträningspass för seniorer med Regina Hedström från Korpens förbundskansli. Till härlig musik tränar vi rörlighet, balans, muskler och skrattmusklerna. För att klara av vardagen på bästa sätt förflyttar vi oss till olika stationer i intervaller om 1 minut. Vi underlättar vardagen genom att träna på att gå ner på knä, balansen, sätta på sig strumpor, klä tröja över huvudet m.m. Ha på dig sköna kläder så att du kan röra dig ordentligt.

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket
Styrka: 2, Kondition: 2, Balans: 4-5, Smidighet: 3-4

Power Yoga 
Power yogan är en lite mer fysisk form av yoga och en träningsform som instruktören Jessica från Korpen Piteå tycker är kanon rolig! Fokus på passet ligger på styrka, kroppsmedvetenhet, uthållighet, flexibilitet och balans. Det är en lite svettigare yogaform som ger kroppen en genomkörare och skärper ditt fokus. Ha gärna på dig en något tightare tröja så du slipper få tröjan över huvudet under passet och ta med dig en tjock tröja att ha på dig till avslappningen. 

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket
Styrka: 3, Kondition: 2, Smidighet: 3

Danspass
Om du är sugen på ett fartfyllt, svettigt, lärorikt och framförallt roligt danspass då är detta pass med vår Ungagerade Greta Lundwall något gör dig. Passet bygger på en kort och enkel koreografi som lärs ut stegvis. Givetvis stretchar vi som avslutning. Ha på dig kläder som du rör dig ledigt i. Det viktigaste är att man känner sig bekväm.  Det är också bra att sätta upp håret och ta med en vattenflaska.

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket
Styrka: 1, 
Kondition: 4, Balans: 3, Smidighet: 4, Koncentration: 4

Pickelball
Pickleball är en relativt ny racketsport som växer enormt i Sverige. Den här motionsformen passar såväl gammal som ung. Träningspasset leds av Ungagerade Gustaf Bång, Tim Lundholm, Hannes Högdahl och Isak Danielsson. Passet kommer vara roligt och fartfyllt. Du väljer själv om du vill spela för skojs skull eller köra en match mot andra. Ni kommer att spela två och två. Ha på dig träningskläder och träningsskor och ta gärna med en vattenflaska!

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Styrka: 1, Kondition: 3, Balans: 2, Smidighet: 4

Dart
Runt om i världen har darten exploderat i popularitet de senaste månaderna. Stort bidragande till detta är 17-åringen Luke ”The Nuke” Littler som i januari 2024 kom på en andra plats i Dart-VM i London. Dart är en aktivitet med låga trösklar och det enda som behövs är en tavla och pilar för att komma igång. 

Vi hoppas på att dart som aktivitet kommer att inspirera till att några korpföreningar i framtiden vill erbjuda sina medlemmar denna fantastiska aktivitet. Några av de mest kända dartspelen är 501, Killer och Klockan men de här träningstillfällena leds av Calle Andersson från Korpens rikskansli. Dart är en precisionssport där fokus och pricksäkerhet är det viktigaste egenskaperna för bra prestationer. Kom gärna utklädd till denna aktivitet.

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Styrka: 1, 
Kondition: 1, Balans: 2, Smidighet: 1

Capoeira
Capoeira är en afrobrasiliansk kulturtradition och kampkonst från 1500-talet med inslag av musik, sång, dans och filosofi. Det sägs att capoeira utvecklades ur traditionella afrikanska kampkonster som slavarna maskerade i form av dans, då de var förbjudna att utöva och träna dem. Träningen karaktäriseras av konstant rörelse, svepande och cirklande slag och sparkar. I det här passet får du testa några grundövningar och känna på rörelsemönstret i Capoeira. Ingen fysisk kontakt förekommer. Du tränar barfota och i kläder du kan röra dig i. 

Träningen leds av Luiz Carlos Fernandes. I capoeiravärlden är Luiz känd som Chorão (gråtande pojken). Under många år jobbade han i olika favelor (riskområden) i Rio de Janeiro där han genom capoeiran jobbade för att ge barn och unga en meningsfull fritid och trygg plats att vara på med syfte att förändra och förbättra barn och ungas framtid. Sedan mars 2023 är Luiz ordförande i Svenska Capoeiraförbundet.

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Styrka: 2, 
Kondition: 2, Balans: 3, Smidighet: 4

Spikeball
Prova på Spikeball, eller roundnet som det också kallas. Det är sporten som är blandning av den klassiska skolgårdsleken ”king” och volleyboll, men i stället för att slå bollen ovanför nät ska man slå den i nätet och sedan hoppas att motståndarna inte hinner rädda bollen innan den går i marken. Sporten kommer från början från USA men har de senaste åren blivit populär även i Sverige. I dag finns det runt 5000 personer som spelar spikeball på fritiden. På det är passet så lär instruktören Andrea från Korpens rikskansli ut grundreglerna. Inga förkunskaper krävs. Ha på dig bekväma kläder och träningsskor.

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Styrka: 2, 
Kondition: 3, Balans: 2, Smidighet: 2

Löpning
Morgonljus, fågelkvitter och en vacker natur. En morgonjogg på Runö är ett skönt sätt att väcka kroppen på. Om du gillar att springa tillsammans med andra i snacktempo så är detta passet för dig. Löpningen leds av generalsekreterare Erik Eng från Korpen rikskansli.

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket
Styrka: 1, 
Kondition: 3, Balans: 2, Smidighet: 1

Parkour
På det här roliga och lite utmanande passet lär Ungagerade Hugo Lindberg ut kroppskontroll och basövningar i parkour. Några exempel på övningar är parkourroll, hur man landar utan att göra illa sig och drops. Inga förkunskaper krävs för att vara med. Ha på dig kläder som du kan röra dig fritt i och träningsskor. Ta gärna med dig en vattenflaska.

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket
Styrka: 2, Kondition: 3, Balans: 3, Smidighet: 4

Vattenträning puls 
Om du är ute efter ett lite mer utmanande vattenträningspass så är det här passet för dig. Linda från Korpen Växjö kör ett roligt och medryckande pass där vi jobbar oss igenom hela kroppen. Givetvis går alla övningar att anpassa efter dagsform och förmåga så att alla ska kunna vara med. Ha på dig badkläder och ta med dig vattenflaska och glatt humör! 

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
 Styrka: 3-4, Kondition: 4, 
Balans 3, Smidighet: 5 

Sittgympa
Välkomna till lågtröskelträning tillsammans med Regina från Korpen Rikskansli. Under det här passet tränar vi kroppens rörlighet, styrka och balans med hjälp av ett enda redskap. En stol. Mot den kommer vi att stödja oss och så klart använda för att sitta på. Räkna med många skratt, härlig musik och riktigt rolig träning!

Ansträngningsgrad 1 lite och 5 väldigt mycket 
Styrka: 2, Kondition: 2, Balans:3, Smidighet:3

Pool & Gym
Kom ihåg att packa badkläderna för på Runö finns det förutom ett fräscht gym tillgång till ett poolområde. Fyll på med energi med utsikt över inloppet till Åkersberga och slappna av i poolen efter en intensiv dag eller ladda om med ett pass i gymmet. Det stora och fräscha gymmet på 100 kvadratmeter ligger i direkt anslutning till hotell- och konferensanläggningen och erbjuder bland annat en Matrix multistation, motionscykel, löpband och crosstrainers. Dessutom finns hantlar, Kettlebells, skivstänger, pilatesbollar, yogamattor och mycket mer. Läs mer här.