Valbara workshops

Under lördagen står workshops på programmet. Det finns fyra olika teman att välja mellan där du får möjlighet att gå på två av dem. I samband med anmälan till mötesplatsen väljer du vilka två du vill gå på. Varje workshop har begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller.

Ledarrekrytering 
Något som är viktigt för alla föreningar, inte minst föreningar i Korpen, är återväxt. För att vi ska vara hållbara över tid måste vi få in nya medlemmar och nya ledare, såväl aktivitetsledare som organisationsledare. Under workshopen fokuserar vi främst på hur ni fyller på med organisationsledare för att skapa en hållbar förening. Vi vet att en väl fungerande styrelse är av stor vikt när det gäller att driva en förening. Såväl verksamhetsmässigt som organisatoriskt. Det enkla tipset får ni redan nu: ställ frågan!

Arbetsplatser
På samma sätt som barn och unga behöver röra på sig i skolan så ser vi att vuxna behöver få in rörelse i arbetsdagen. Det räcker inte att vi rör oss på fritiden. Att få fler aktiva arbetsplatser runt om i landet blir bara viktigare och viktigare för Sveriges arbetsgivare framöver. Riktar vi insatserna även mot arbetsplatser når vi en bredare befolkning och bidrar till att fler kan ta del av rörelseglädjen. Välkommen till en workshop där vi pratar om hur ni som förening kan aktivera arbetsplatser. 

AI och idrotten
AI är en samlingsterm för datasystem som kan känna av sin omgivning, tänka, lära sig och vidta åtgärder som svar på vad de känner och vilka mål de har. Detta kan lätt känns väldigt futuristiskt men AI är inte framtiden utan det är här och nu. Det berör redan i dag nästan alla aspekter av våra liv och arbeten: från den personliga assistenten i våra mobiltelefoner till våra hushållsapparater, från nya bankprocesser till cyberskydd.

AI är också en del av idrotten. Tränare tar idag hjälp av tekniken för att analysera resultat och föreningar och förbund använder den för att ta beslut. Till och med idrottsmännen använder AI för att optimera sin träning. Och det är ändå bara början. I den här workshopen pratar vi mer om vad AI är och hur det kan användas för att stärka idrotten.

Kommunikation och lokalt påverkansarbete
Hur kan vi bli en viktig aktör lokalt? Hur ska vi agera när motionen behövs som mest samtidigt som våra förutsättningar att bedriva verksamhet försämras? Lokalt påverkansarbete och opinionsbildning är en av framgångsvägarna som kan öppna dörrarna för Korpens samhällsnyttiga verksamhet.

Under den här workshopen lyfter vi fram de många möjligheter som finns att synas och höras. Du får tips och råd om hur du förbättrar dina kontakter med det lokala styret, media och andra nyckelpersoner – allt för att stärka Korpens lokala närvaro och lyfta varumärket.