Temat för årets Vårmöte är ”Hinder och möjligheter inom förorenade områden”.

Vårmötet erbjuder något för alla, både nya i branschen och de med många års erfarenhet.

Här på anmälningssidan hittar du all praktisk information om konferensen samt programmet för konferensen. Du anmäler dig under fliken ”Anmälan”. Konferensavgiften för medlemmar är 4800 kr och 5100 kr för icke medlemmar. Early Bird gäller fram till den 8 januari därefter höjs priserna till 5300 kr för medlemmar och 5600 kr för icke medlemmar. Varmt välkommen med din anmälan!

Under ledning av våra moderatorer Hanna Odén från Mälarhamnar och Petter Wetterholm från Wescon Miljökonsult AB kommer olika professioner inom vårt arbetsområde belysa hinder och möjligheter, dela med sig av erfarenheter och kunskap samt inspirera. I år har vi många föredrag som illustrerar förorenade områden i praktiken. Vi kommer också få ta del av nyheter inom branschspecifika vägledningar, erfarenhetsåterföring från större efterbehandlingsprojekt och föredrag som berör olika föroreningar. Nytt för i år är att vi har två workshops där vi får tid att lyssna på föredrag för att sedan återkoppla och diskutera i mindre grupper. Vi lovar er två härliga dagar fulla med spännande föredrag, posters, utställning och mingel.

Även i år inleds konferensen den 12 mars med ett studiebesök och kvällsmingel. Båda evenemangen sker på Scandic Winn, Norra Strandgatan 9-11.

Studiebesöket har vi gett namnet ”rundvandring i Karlstad”. Vi börjar med att lyssna till föredrag om oljehamnen, översvämningsskydd och gasverkstomten. Därefter serveras lunch och sedan går vi på en stadsvandring i Karlstad där vi bland annat kommer att få se olika lösningar på översvämningsskydd, besöker det f.d. gasverket och kommer att få ta del av en hel del annat spännande i staden där sola alltid skiner. Det bjuds på fika under stadsvandringen. Tänk på kläder efter väder!

På plats under Vårmötet finns den populära utställningen. Här ges tillfälle till nya möten och spännande och intensiva diskussioner. Vill du vara med som utställare? Anmälan till utställarplats görs i samband med att du anmäler dig till Vårmötet.

Nätverket Renare Mark bjuder in 15 studenter att delta gratis vid Vårmötet. Renare Mark bekostar konferensavgift, hotell- och resekostnader. Läs mer under fliken "Studenter".

På kvällen den 13 mars, efter Renare Marks årsmöte, ordnas en trevlig middag. Under middagen kommer du att bjudas på riktigt svängig musikunderhållning. I år måste vi verkligen understryka att det är okej att dansa runt borden! Efter middagen kan du fortsätta dansen på dansgolvet!