Välkommen till Vattenstämman 2023

22-24 maj | Umeå | Umeå Folkets Hus


2023 års Vattenstämma hålls 22-24 maj i Umeå samt som digital konferens med en enklare streaming av programmet.
 

Blå färdplan för Sverige

De senaste årens stora torka och översvämningar i Europa påminner oss om att vatten är en resurs likt ingen annan. Sverige är inget undantag. Även vår vattenförsörjning står inför stora utmaningar med stora investeringsbehov, klimatförändringar och befolkningsökningar.

Vattenstämman i Umeå fokuserar därför på en blå färdplan för Sverige. Om Sverige inte börjar planera inför kriser och investera i landets vatteninfrastruktur riskerar vi att framtiden få en vattensituation med allvarliga konsekvenser för både samhället och miljön.

Under Vattenstämman kommer vi föra en diskussion om hur vår bransch, tillsammans med politiken och forskningen, kan samverka för att möta dessa stora utmaningar.
 

Programmets teman

  • Hållbar infrastruktur
  • Hållbar samordning och beredskap
  • Vatten i ett förändrat klimat

Se mer information under fliken program.  


Anmälan

Anmälan är öppen och du hittar mer information i menyn här ovan. Där kan du bland annat läsa om temat för programmet, se vad som ingår i anmälan, vilka utställare som deltar samt läsa om de olika sociala aktiviteterna som arrangeras under Vattenstämman 2023.
Vi planerar att genomföra Vattenstämman som en kombinerad fysisk och digital konferens med en enklare streaming av programmet. När du känner dig redo att anmäla dig klickar du på knappen Anmälan FYSISKT eller Anmälan DIGITALT i menyn högst upp på denna sida och klickar in dig på önskad anmälningskategori. 


Varmt välkommen till Umeå och Vattenstämman 2023.