Välkommen till Vetenskapsfestivalen SciFest 2021!

Här hittar du över 100 digitala aktiviteter för skolor och allmänhet. SciFest arrangeras av Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet för att du ska få chans att träffa forskare. Passa på att ställa riktigt kluriga frågor! Vi kan garantera att alla hittar något intressant i vårt programutbud. 

För dig som är lärare eller elev på mellanstadiet, högstadiet eller gymnasiet erbjuder vi bokningsbara workshops för dig och din klass, med koppling till språk, samhällskunskap och naturkunskap. För allmänheten har vi ett spännande specialprogram i skärningspunkten mellan forskning och kultur. 

Precis som på en vanlig fysisk mässa kommer det att finnas virtuella mässmontrar att besöka. Alla är välkomna att besöka det digitala mässområdet under hela festivalens gång.

Bokningen av aktiviteter är nu öppen! Gör din bokning under fliken "Anmälan" där du även finner bokningsinstruktioner. Observera att en bokning behövs även för att nå det digitala mässområdet. En presentation av alla aktiviteter för skolan hittar ni under fliken "För Skolan - Aktivitetsinformation". Under fliken "För Allmänheten - Aktivitetsinformation" återfinns det publika programutbudet.

Årets digitala vetenskapsfestival äger rum den 4-10 mars 2021. Samtliga aktiviteter är kostnadsfria. Planera ditt besök redan nu!