Kranvattentävlingen 2020

I Kranvattentävlingen utser vi Sveriges godaste kranvatten. Vi vill sätta fokus på denna fantastiska naturresurs som alla har tillgång till direkt i kranen. Kranvatten är gott, hälsosamt, lokalproducerat och nästan gratis.

Tema för tävlingen 2020 är Kranmärkt. Kranmärkt är en hållbarhetmärkning där verksamheter aktivt väljer att servera och dricka kranvatten istället för buteljerat vatten. Tävlingen kommer hållas i kranmärkta verksamheter och vi uppmanar er att tävla med vatten från era egna kranmärkta verksamheter.

Så går det till
I första steget tävlar du i någon av de tio regionfinalerna. De kommer att hållas över hela landet under oktober 2020. Från varje regionfinal går två kommuner vidare till finalen. Finalen hålls i Stockholm vecka 46, 2020. En smaksäker jury korar då Sveriges godaste kranvatten 2020. Juryn utser även det godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.

Vem kan vara med?
Alla kommuner i Sverige är välkomna att delta. Ju fler som vågar anta utmaningen och tror på sitt kommunala kranvatten desto roligare tävling för alla medverkande.
Tillsammans kan vi rikta strålkastarna mot kranvattnet och nå ut till allmänhet och media.