Föreläsningar

RF:s partners Folkspel och Svenska Spel erbjuder i samband med RIM två intressanta föreläsningar om ledarskap och idrottens arbete med att få fler i rörelse.

Domarprofilen Jonas Eriksson om att leda och styra världsspelare som Leo Messi och Cristiano Ronaldo

”Det pratas ofta om kaptenens roll. Vi hör om betydelsen av tränare och coacher. Kanske är dock domaren den viktigaste spelaren på en fotbollsplan – som ska leda två lag, ta avgörande beslut och stå emot. Jag heter Jonas Eriksson. Under 18 år var jag elitdomare i fotboll och verkade såväl nationellt som i den globala fotbollsvärlden. Naturligtvis har det gett mig många erfarenheter och upplevelser. Dessutom format mig i mitt ledarskap.”

Folkspels föreläsning med Jonas Eriksson

 

Seminarium om en ny syn på träning och tävling

I Svenska Spels seminarium träffar vi Basketbollförbundet, Brottningsförbundet, Tennisförbundet och Innebandyförbundet. Förbund som alla har fått medel ur Rörelsefonden för att utmana synen på traditionell träning och tävling.

Rörelse är glädje, aktivitet och välmående. Forskningen talar sitt tydliga språk: fysisk aktivitet är viktigt för alla åldrar. I Svenska Spel och RF:s Rörelsefonden kan alla specialidrottsförbund söka medel för projekt som sänker trösklarna för barn, ungdomar, vuxna och äldre att röra på sig.

Genom att använda specialidrottsförbundens kunskap och kreativitet tror och hoppas vi kunna inkludera fler till att bli fysiskt aktiva.

Svenska Spels seminarium