VIS-konferens 2022 

Årets VIS-konferens kommer äntligen kunna genomföras fysiskt på Hotell Clarion Sign i Stockholm den 10-11 oktober.

Vi har ju en minst sagt spännande höst framför oss, dels med riksdagsvalet, dels med de stora utmaningar som vi inom Komvux är tänkta att hantera, såväl nationellt som regionalt och lokalt.

Årets konferens kommer i första hand att fokusera på Komvux allt viktigare roll som en bas för den nationella och regionala kompetensförsörjningen till arbetslivet. Vidare kommer vi givets att ge gott om utrymme i programmet för såväl nätverkande och kollegialt lärande som åt årligen återkommande programpunkter från bland andra Skolverket.

Programmet är fortfarande under utformning, men preliminärt så kommer måndagen den 10 oktober sätta ramarna för konferensen genom ett antal större plenarföreläsningar med bland andra Skolverket och Utbildningsdepartementet. Dagen kommer webbsändas mot en mindre kostnad för de som inte har möjlighet att närvara fysiskt.

Tisdagen den 11 oktober kommer enbart erbjudas på plats och ägnas åt fördjupningar, i form av parallella seminarier, med såväl några av måndagens föreläsare som personer kopplade till VIS nätverk och företrädare för akademin.