Välkommen till Svenska Ortodontiföreningens kongress 4-6 september 2024!
”To treat or not to treat”

 

Den tekniska utvecklingen går i marschfart. Det kommer fina nya behandlingsmetoder som lovar snabbare, effektivare behandlingar av hög kvalité. Nya indikationer för behandling med Aligners, ibland i kombination med miniskruvar börjar beskrivas i litteraturen. Dessutom är det inte längre bara ortodontisten som är smart utan även materialet som bågar och skenor har blivit smarta!

Men ska vi bemöta våra patienters allt högre estetiska krav till varje pris eller bör man diskutera vad som är friskt och vad som är sjukt?  Är inte en trångställning fortfarande en trångställning eller har nya metoder ändrat på beslutet om vi extraherar eller inte? Var ligger begränsningarna för alla dessa metoder? Finns det fall som man kanske inte skulle behandla?


”To treat or not to treat” blir ämnet på årets SOF möte som äger rum 4-6 september i Visby. Vi har ordnat ett fullspäckat program med ledande internationella och svenska föreläsare som kan ge svar på några av frågorna ovan.Anmäl dig genast! Early bird erbjudandet gäller till och med 2 maj.
 
Varmt välkomna!
 

Styrelsen för Svenska Ortodontiföreningen Ost