Välkommen till jubiléets roligaste 100-årskalas!

Lördag 8 juli är det på dagen 100 år sedan Botaniska trädgården invigdes. Det firar vi med ett stort kalas som alla är inbjudna till. Men är man medlem i Botaniskas vänner betyder man ju någonting alldeles speciellt för trädgården.

Därför är du som är medlem i föreningen även inbjuden till ett exklusivt firande redan dagen innan, då du bland annat får en förhandsvisning av de nya Kulturträdgårdarna. Det blir en festlig kväll med musik och uppträdanden. Från scenen får du höra historier om trädgårdens tillkomst, dess växter och annat spännande. 

Du är varmt välkommen!


Botaniska fyller år!

Vi har varit en botanisk trädgård i hundra år och vägen har naturligtvis inte varit utan gupp. Alltifrån att staden ville dra en motorväg genom trädgården till att man ville anlägga en skjutbana vid Axle mosse och en bandyplan på Finnsmossen. Men det värsta var när staten 1982 sa upp avtalet med Göteborgs kommun (trädgårdens dåvarande ägare) och statsbidraget till trädgården halverades. Ett antal doktorander vid Biologiska institutionen reagerade kraftfullt och samlade in ca 120 000 namnunderskrifter till stöd för Botaniska trädgården.

Konflikten med staten löstes till trädgårdens fördel och en stödförening, Göteborgs botaniska trädgårds vänförbund, bildades 1987. Förbundet ombildades till Föreningen Botaniskas Vänner.

Ni har nu varit Botaniskas vänner i 36 år och på olika sätt bidragit till trädgården utveckling. Att trädgården har 7 000 kompisar måste firas! Därför får du här en inbjudan till ett kalas bara för dig och de andra i föreningen.


Program 

VIP-kväll för Botaniskas vänner

Dag: Fredag 7 juli 2023

Tid: 17.00-20.00

Plats: Nya Kulturträdgårdarna framför Stora Änggården

Under kvällen serveras alkoholfri bubbel och en enklare förtäring bestående av snittar. Restaurangen håller kvällsöppet om du önskar köpa ett glas vin.

Tema: 1920-tal och du får gärna rota i dina gömmor och komma hit i hatt. 


Anmälan

OSA senast 16 juni. Det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller, så anmäl dig bums!
Vid anmälan måste du ange e-postadress och medlemsnummer.

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret


Vid frågor kontakta:

Maria Sjöstedt på Göteborgs botaniska trädgård, maria.sjostedt@vgregion.se