Varmt välkomna till Västerås och 2023-års höstmöte!   

Tema: Allergi eller inte? Fokus på Icke-IgE-medierade tillstånd            

Det ska bli väldigt trevligt att ses i Västerås till ett gediget program med huvudtemat ”icke-IgE-medierad allergi”.

Mötet börjar med lungdagen på onsdagen, där det kommer att handla om esofagusatresi och lungproblematik hos neurologiskt sjuka barn. Lungkommittén även har bjudit in barnneurolog Tommy Stödberg, barnneurolog, för att diskutera etiska aspekter.

Vi fortsätter med traditionen att ha ett möte på kvällen för blivande och nyblivna barnallergologer, där det kommer att handla om ansträngningsutlösta besvär och interaktiva fall runt differentialdiagnos astma.

På torsdagen har vi sedan glädjen att lyssna på Anna Nowak-Wegrzyn, som är känd inom ”FPIES-världen” för sina arbeten inom detta fält. Hon kommer vara med oss via länk från USA och kommer även att prata om eosinofil esofagit. Vi kompletterar med föreläsningar om FPIES och Eosinofil esofagit hos barn i Sverige. Övriga dagen kommer vi att ägna oss åt immunologi vid icke-IgE-medierad allergi och andra icke-IgE-medierade tillstånd såsom allergisk kolit och hereditärt angioödem.

På fredagen kommer det att handla om andra nyheter, såsom nya spirometririktlinjerna, nya riktlinjer för astmabehandling och antibiotikaallergi.

Dessutom kommer det att presenteras nya avhandlingar inom allergi/astmaområdet spritt under dagarna.

Vi kommer att hålla hus i nyrenoverade Västerås Kongress, bara ett stenkast från centralstationen.

Vi ses snart!                                                                                        
Organisationsgruppen Västerås
Styrelsen BLFaol