Varmt välkommen till ABB-dagarna i Malmö, 7 december


 

I höst är det dags igen för ABB:s kunddagar - nära dig. I år firar vi att det är 140 år sedan ASEA och ABB grundades i Sverige. Vi delar med oss av inspiration och kunskap i form av olika seminarier och dialog med våra experter.

Ta chansen att delta i dialogen och få nya kunskaper, träffa kollegor i branschen och det lokala ABB-teamet. 

Vi kommer i år att vara på Malmö Arena Hotel

 

Program

  TID AKTIVITET
  11:00 Registrering och jullunch
  13:10 Välkommen till ABB-dagen
Kermith Svensson, Johan Wester
  13:55 Välj ett av följande seminarier:
Elektrifiering av de nya industrisegmenten –  innovationer och globala trender som möjliggörare
Allt fler områden inom industrin elektrifieras. Innovationer driver på denna globala trend och kommer att påverka många industrier. Vilka teknologier skulle kunna vara intressant för just dig och var kommer all el att komma ifrån?
Stefan Thorburn, en av våra energiexperter från ABB Research, ger en framtidsspaning vart vi kan vara på väg.

EPD – Att spåra det gröna fotavtrycket och främja hållbarhet
Vi fokuserar på EPD (Environmental Product Declaration) och dess avgörande roll i att mäta och kommunicera den miljömässiga påverkan av produkter. Vi utforskar hur EPD kan främja hållbarhet genom att tillhandahålla tydlig och transparent information om produkters gröna fotavtryck. Genom att bli medvetna om dessa avtryck kan vi ta välgrundade miljöval och arbeta mot en mer hållbar framtid.

Hur du skapar konkurrensfördelar med B&R-lösningar kombinerat med ABB-system och produkter

Minimässa
 
  14:35 Välj ett av följande seminarier:
Nya serien SAGA - Ett viktigt steg mot hållbara byggnader och ett stort steg för strömställare och vägguttag
I detta seminarium pratar vi hållbarhet och ABB:s banbrytande resa. Både för våra fabriker men också en viktig utveckling i vår produktportfölj med en ny serie strömställare och vägguttag vi kallar Saga. Vi berättar om utvalda produkter och hur de minskar förbrukningen av både vatten och koldioxid. Seminariet riktar sig framförallt till fastighetsbolag, byggbolag, arkitekter, konsulter, grossister och installatörer.

Energieffektivisering med ABB Ability™ OPTIMAX®
Vår skalbara energihanteringslösning OPTIMAX® möjliggör hållbara processer oavsett plats och storlek. Från de minsta företagen till medelstora företag och stora industrianläggningar. Den kan anpassas till internationella kraftnät och energimarknader för att minimera koldioxidutsläppen över hela världen.

Robotar som stärker Svensk industris konkurrenskraft
Nya industrirobotar, cobotar, mjukvara och mycket annat mixas upp med trender vi ser på den växande automationsmarknaden. Under detta seminarium visar vi årets nyheter och exempel på hur vi kan ge värde till kunder i olika branscher. Vi visar också upp vår breda portfölj av tillbehör, tjänster och digitala erbjudanden.

Minimässa
 
  15:05 Fikapaus
  15:35 Välj ett av följande seminarier:
Elektrifierade transporter - från pilot till storskalighet
Att elektrifiera transporter är en gemensam resa. ABB erbjuder ett partnerskap från er första pilot till storskalig utrullning. Vad kan elektrifieringen innebära för er, och hur kan ni göra den till en framgångssaga. Stärk konkurrenskraften, ert miljöarbete och våga gå före. Det är inte längre bara piloter, omställningen sker nu. Storskaligt!

Att mäta är att veta – ta kontroll över din energiförbrukning!
Steg för steg går vi igenom hur du kan påbörja mätning och övervakning av din energiförbrukning för att energieffektivisera din verksamhet. Vi berättar om varför man ska mäta olika storheter, vad som är viktig att tänka på vid start och genomförande samt ger en genomgång av ABB:s utbud för mätning och energiövervakning.

ABB:s lösningar och tjänster för Cyber Security
Cybersäkerhet har aldrig varit mer aktuellt. Det är tydligt att säkerhet betyder mycket mer än skydd mot cyberbrott. Anslutningar ska vara säkra och värdet av viktig data bör också skyddas. Vi ska inte behöva ge avkall på säkerhet, värde eller kontroll för att kunna dra nytta av digitaliseringens fördelar. Här ger vi konkreta exempel på hur ABB:s lösningar hjälper dig att säkra din verksamhet.

Minimässa
 
  16:15 Inspirationsföreläsning - Johan Wester
Johan Wester slog igenom i humorserien Hipp-Hipp och är en flitigt anlitad moderator runt om i Sverige.
Förutom detta är han känd som passionerad samhällsentreprenör och driver sedan förra året det egna bolaget Skånemotor, en idéverkstad som redan hunnit sjösätta en rad uppskattade samhällsorienterade initiativ.
 
  17:00 Avslutning och summering
  17:15 Slut
     

Intresseanmälan

Klicka nedan för att skicka in din intresseanmälan till ABB-dagen.

 


Skicka in din intresseanmälan här!
 

 

Hitta hit

Malmö Arena Hotel
Hyllie Boulevard 12
215 32 Malmö
 


Kontakt

För frågor gällande anmälan till ABB-dagen vänligen kontakta Travel Team. 

Mail: ABB@travelteam.se

Telefon: 010-188 25 00