Varmt välkommen till ABB-dagarna i Norrköping, 30 november


 

I höst är det återigen dags för ABB:s kunddagar - nära dig. I år firar vi att det är 140 år sedan ASEA och ABB grundades i Sverige. Vi delar med oss av inspiration och kunskap i form av olika seminarier och dialog med våra experter.

Ta chansen att delta i dialogen och få nya kunskaper, träffa kollegor i branschen och det lokala ABB-teamet. 

Vi kommer i år att vara på Restaurang Hugo

 

Program

  TID AKTIVITET
  12:30 Registrering och utställning
  13:15 Välkommen till ABB-dagen
  13:30 Seminarium
Elektrifiering av de nya industrisegmenten –  innovationer och globala trender som möjliggörare
Allt fler områden inom industrin elektrifieras. Innovationer driver på denna globala trend och kommer att påverka många industrier. Vilka teknologier skulle kunna vara intressant för just dig och var kommer all el att komma ifrån?
Stefan Thorburn, en av våra energiexperter från ABB Research, ger en framtidsspaning vart vi kan vara på väg.
 
  14:10 Välj ett av följande seminarier:
Elektrifierade transporter - från pilot till storskalighet
Att elektrifiera transporter är en gemensam resa. ABB erbjuder ett partnerskap från er första pilot till storskalig utrullning. Vad kan elektrifieringen innebära för er, och hur kan ni göra den till en framgångssaga. Stärk konkurrenskraften, ert miljöarbete och våga gå före. Det är inte längre bara piloter, omställningen sker nu. Storskaligt!

Maximera din energieffektivisering - nya metoder för analys och övervakning av motorer
Elmotorn är en superanvändare av el. Så mycket som 40% av Sveriges energianvändning går till elektriska motorer. ABB:s forskningsavdelning arbetar ständigt med att hitta nya metoder för energieffektivisering och övervakning av motorer. Ta del av de senaste metoderna för hur vi med hjälp av maskininlärning och datadriven diagnostik kan identifiera avvikelser och föreslå optimeringsåtgärder för motorerna i din anläggning.

Nya Maskinförordningen – hur påverkas maskiner och dess tillverkare?
Vi går igenom den nya maskinförordningen som ska ersätta maskindirektivet. Vi förklarar hur det nya direktivet kommer påverka maskiner och dess tillverkare samt reda ut när och hur förändringarna ska implementeras.

  14:45 Paus och utställning
 
  15:15 Välj ett av följande seminarier:
Att mäta är att veta – Ta kontroll över din energiförbrukning!
Steg för steg går vi igenom hur du kan påbörja mätning och övervakning av din energiförbrukning för att energieffektivisera din verksamhet. Vi berättar om varför man ska mäta olika storheter, vad som är viktig att tänka på vid start och genomförande samt ger en genomgång av ABB:s utbud för mätning och energiövervakning.

Optimeringslösningar för pappersindustrin
Digitaliseringen är en stor möjliggörare för mer effektiva och produktiva verksamheter. Vi presenterar styr- och optimeringsprodukter i världsklass för massa- och pappersindustrin. Dessa är helt integrerade i en unikt kraftfull svit som uppfyller kraven för varje processtillämpning, från en småskalig anläggning med en enda enhet till en storskalig anläggning med flera enheter.

ABB Ability™ Digital Powertrain services
Vi presenterar ABB:s digitala lösningar som gör det möjligt att fjärrövervaka kondition och prestandan hos hela drivlinor, inklusive frekvensomriktare, motorer och drivet objekt. Lär dig mer om hur ABB Ability™ Digital Powertrain services kombinerar uppkoppling och dataanalys med vår expertis för att göra din verksamhet effektiv, förutsägbar och säker.

  16:00 Välj ett av följande seminarier:
Digitaliseringen – Unigear Digital & hur vi kan hjälpa er verksamhet
Att digitalisera är att framtidssäkra sin verksamhet, men vad ska man fokusera på och hur ska man komma igång? Under vårt seminarium om digitalisering diskuterar vi vad som är viktigt att tänka på, vilka utmaningar som finns och hur vi på ABB kan hjälpa er verksamhet att digitalisera.

ABB:s lösningar och tjänster för Cyber Security
Cybersäkerhet har aldrig varit mer aktuellt.  Det är tydligt att säkerhet betyder mycket mer än skydd mot cyberbrott. Anslutningar ska vara säkra och värdet av viktig data bör också skyddas. Vi ska inte behöva ge avkall på säkerhet, värde eller kontroll för att kunna dra nytta av digitaliseringens fördelar. Här ger vi konkreta exempel på hur ABB:s lösningar hjälper dig att säkra din verksamhet.

Instrument - från historiska innovationer till banbrytande digitala tjänster
Instrumentation presenterar nya och klassiska lösningar. Vi visar möjligheterna med moderna digitala tjänster som underlättar för din verksamhet.
- Utanpåliggande tempgivare TSP 341-N
- Pumpstationer - WaterMaster/Waste Water/Solar
- Digitala tjänster - My ABB och My measurement assistant

  16:40 Gästföreläsning
Epishine, Daniel Westling
 
  17:00 Avslutning och summering
  17:10 Utställning och mingel
  18:00 Middag
     

Intresseanmälan

Klicka nedan för att skicka in din intresseanmälan till ABB-dagen.

 


Skicka in din intresseanmälan här!
 

 

Hitta hit

Restaurang Hugo
Slottsgatan 118
602 22 Norrköping
 


Kontakt

För frågor gällande anmälan till ABB-dagen vänligen kontakta Travel Team. 

Mail: ABB@travelteam.se

Telefon: 010-188 25 00