Varmt välkommen till ABB-dagarna i Jönköping, 18 Januari


 

Snart är det dags igen för ABB:s kunddagar - nära dig. I år firar vi att det är 140 år sedan ASEA och ABB grundades i Sverige. Vi delar med oss av inspiration och kunskap i form av olika seminarier och dialog med våra experter.

Ta chansen att delta i dialogen och få nya kunskaper, träffa kollegor i branschen och det lokala ABB-teamet. 

Vi kommer i år att vara på Elite Stora Hotellet Jönköping.

 
© Peter Appelin, 2021

Program

  TID AKTIVITET
  12:00 Registrering och utställning
  13:00 Välkommen till ABB-dagen
  13:30 Välj ett av följande seminarier:
Alternativ 1:
Introduktion i ABB:s erbjudande till VA branschen
ABB har under lång tid utvecklat robust teknik med fokus på tillgänglighet, redundans och säkerhet. Egenskaper som spelar en allt större och viktigare roll än någonsin i vårt samhälle. Övergripande presentation om ABB:s produkter och lösningar och hur vi kan hjälpa till med elektrifiering, automatisering, energioptimering och digitalisering av VA branschen

Instrument - från historiska innovationer till banbrytande digitala tjänster
Instrumentation presenterar nya och klassiska lösningar. Vi visar möjligheterna med moderna digitala tjänster som underlättar för din verksamhet.
- Utanpåliggande tempgivare TSP 341-N
- Pump stationer - WaterMaster/Waste Water/Solar
- Digitala tjänster - My ABB och My measurement assistant

Alternativ 2:
Robotar som stärker Svensk industris konkurrenskraft
Vi pratar om hur vår Condition-Based-Maintenance-tjänst proaktivt identifierar problem som påverkar robotprestanda och på så vis kan minska oplanerade stopp och störningar. Det ger en ökning av säkerhet, produktivitet och resurseffektivitet. Du får också veta mer om OptiFact, en helt ny mjukvara från ABB med fokus på att skapa visibilitet och transparens i en robotcell eller hel produktionslina.

Nya Maskinförordningen – hur påverkas maskiner och dess tillverkare?
Vi går igenom den nya maskinförordningen som ska ersätta maskindirektivet. Vi förklarar hur det nya direktivet kommer påverka maskiner och dess tillverkare samt reda ut när och hur förändringarna ska implementeras.
 
  14:30 Fika
  15:00 Välj ett av följande seminarier:
Att mäta är att veta - Ta kontroll över din energiförbrukning!
Steg för steg går vi igenom hur du kan påbörja mätning och övervakning av din energiförbrukning för att energieffektivisera din verksamhet. Vi berättar om varför man ska mäta olika storheter, vad som är viktig att tänka på vid start och genomförande samt ger en genomgång av ABB:s utbud för mätning och energiövervakning.

Elektrifierade transporter - från pilot till storskalighet
Att elektrifiera transporter är en gemensam resa. ABB erbjuder ett partnerskap från er första pilot till storskalig utrullning. Vad kan elektrifieringen innebära för er, och hur kan ni göra den till en framgångssaga. Stärk konkurrenskraften, ert miljöarbete och våga gå före. Det är inte längre bara piloter, omställningen sker nu. Storskaligt!

  15:40 Paus
  15:50 Välj ett av följande seminarier:
Digitala mellanspänningsställverk – hur vi kan hjälpa er verksamhet
Att digitalisera sina mellanspänningsställverk är att framtidssäkra sin verksamhet, men vad ska man fokusera på och hur ska man komma igång? Under vårt seminarium om digitalisering diskuterar vi vad som är viktigt att tänka på, vilka utmaningar som finns och hur vi på ABB kan hjälpa er verksamhet att digitalisera.

Övertoner – säkra kvaliteten på ert elnät
Vad är övertoner och hur uppkommer de? Vilka övergripande regler är det som gäller och vilka metoder kan användas för att begränsa fenomenet? Detta besvarar vi, med utgångspunkt ur ett verkligt case och hur man där satt upp krav/begränsningar för att minimera dessa.
 
  16:30 Paus
  16:40 Seminarie
Maximera din energieffektivisering - nya metoder för analys och övervakning av motorer
Elmotorn är en superanvändare av el. Så mycket som 40% av Sveriges energianvändning går till elektriska motorer. ABB:s forskningsavdelning arbetar ständigt med att hitta nya metoder för energieffektivisering och övervakning av motorer. Ta del av de senaste metoderna för hur vi med hjälp av maskininlärning och datadriven diagnostik kan identifiera avvikelser och föreslå optimeringsåtgärder för motorerna i din anläggning.
 
  17:30 Summering
  18:00 Mingel och middag
Föranmälan till middagen krävs.
     

Intresseanmälan

Klicka nedan för att skicka in din intresseanmälan till ABB-dagen.

 


Skicka in din intresseanmäl här!
 

 

Hitta hit

Elite Stora Hotellet Jönköping
Hotellplan
553 20 Jönköping


Kontakt

För frågor gällande anmälan till ABB-dagen vänligen kontakta Travel Team. 

Mail: ABB@travelteam.se

Telefon: 010-188 25 00