Pay it forward
 

LIFE är ett sommarläger för dig mellan 15 och 23 år. Där får vi lära känna nya människor, fira gudstjänst och sjunga lovsång tillsammans. Vi pratar om tro och liv – och gör roliga saker förstås! Mellan sol och bad, lekar, disco… kan du fördjupa dig i låtskrivande, ledarskap, teologi eller sång och musik. Tillsammans är grejen och årets lägertema är "Pay it forward". Om någon gör något för dig, gör då något för någon annan. På så sätt är det inte över när lägret är slut. Då åker vi hem vi påfyllda med liv och lust och Guds kärlek att skicka vidare. 

Välkommen! 
 

LIFE vänder sig till dig som är född år 2008 eller tidigare. Lägret är för ungdomar och ungdomsgrupper från församlingar i Strängnäs stift. Grupper av ungdomar som kommer från sin församling ska ha med sig en församlingsledare. Om det finns funderingar eller frågor kring detta, kontakta Daniel Brodén.
 I samband med anmälan behöver du välja ett SPÅR som du följer på förmiddagarna. Du behöver välja ett första- och ett andrahandsval.

  • Låtskrivarverkstad med Tommie Sewon - Skriver du egna låtar eller skulle du vilja pröva att skriva musik och/eller låttexter? Hur går man vidare? Hur kommer man i gång? Oavsett om du vill skriva sololåtar eller låtar som kan sjungas tillsammans i din ungdomsgrupp eller kyrka - i detta spår får du inspiration, handledning och lite metoder att pröva tillsammans i grupp. Det finns bara ett rätt sätt att skriva låtar på – det sätt som funkar för just dig! Spåret leds av Tommie Sewon, låtskrivare och psalmförfattare.
  • Play it forward Hur förmedlar man känslor genom musik? Tillsammans utforskar vi detta genom sång och spel. Spåret leds av Agnes Falk, musiker på Stjärnholm. 
  • Teologi Vill du lära dig mer om Bibeln och kristen tro? Tillsammans upptäcker vi bibeltexter och utforskar kyrkans tro lite mer på djupet. Har du en egen bibel hemma – ta med den. Spåret leds av prästerna Helena Inghammar och Magdalena Johansson. 
  • Ungledarutbildning Funderar du över din roll som ledare i kyrkan: “Varför är jag viktig? Vad kan jag göra som ledare och hur gör jag det bäst?” I det här spåret hjälps vi åt att tänka och utveckla rollen som ledare på ett roligt och kreativt sätt. Spåret leds av Emma Ronquist, som arbetar med konfirmandarbete i Adolfsbergs och Glanshammars församlingar.

Kvällsprogram

Tommie Sewón berättar om sitt låtskrivande och psalmförfattande; att vara ”en skrivande människa” och vad det kan få betyda som ung människa att hitta sin grej, ett uttryck av något slag. Han lär även ut sånger inför kvällens mässa.  


 

 


Tid och plats 
Incheckning från kl. 12.30 måndag 7 augusti, stiftsgården Stjärnholm. Avslutas cirka kl. 13.30 torsdag 10 augusti.

 

Kostnad
Ungdom: 1 200 kr
Församlingsledare: 3 000 kr
Vi fakturerar församlingen efter lägret. 

 

Kontakt
Frågor om innehåll: Daniel Brodén, 072 246 08 26. 
Frågor om anmälan, avbokning, kost och logi: Anna-Maija Junnila, 0152-234 83.

 

Anmälan
Alla deltagare måste anmälas via resp. länk . Anmäl er senast 4/6.

Ungdom - vi samarbetar med Sensus och behöver därför bostadsadress för alla som inte fyllt 16 år den 7 augusti 2023. 

Församlingsledare

Medverkande - stiftsanställd, föreläsare, spårledare, SKU:are osv. Om du är församlingsledare med ett uppdrag under dagen, anmäl dig här.

 

När anmälningstiden har gått ut, skickar vi en lista på vilka församlingar som har anmält sig så att ni kan samordna era resor.