Zoom-Instruktioner

Hur gör jag för att ansluta till Saltsjöbadens Golfklubbs Vårmöte 2021?

Årsmötet genomförs digitalt via mötesverktyget Zoom. Du ansluter till sändningen via en dator eller mobiltelefon. Vi rekommenderar det förstnämnda. Zoom-länken för att ansluta till årsmötet kommer skickas till dig vid ett senare tillfälle till den mailadress du angav när du anmälde dig.

Hur använder jag Zoom?

Om du inte deltagit i något Zoom-möte kommer du, när du klickar på Zoom-länken, bli ombedd att ladda ner och installera Zoom på datorn innan du kan ansluta till mötet. Om din arbetsplats tillåter dig att ladda ner Zooms mjukvara så fullföljer du installationen innan du ansluter till mötet.

Om din arbetsplats inte tillåter dig att ladda ner Zooms mjukvara kan du istället ansluta till mötet utan installation genom att öppna mötet i webbläsaren. Notera att Zooms webbläsarklient har något begränsade funktioner. Om du som moderator eller talare planerar att spela upp en förinspelad presentation som innehåller ljud rekommenderar vi att du installerar Zoom på datorn.

För att ansluta till sändningen via din webbläsare börjar du med att klicka på Zoom-länken. Klicka på knappen Avbryt i den ruta som frågar om du vill tillåta att Zoom öppnas i appen och klicka istället på länken "launch meeting". Klicka återigen på Avbryt i den ruta som frågar om du vill tillåta att Zoom öppnas i appen och klicka istället på länken "join from your browser". Ange ditt för- och efternamn innan du ansluter till sändningen. Notera att Zooms webbapplikation fungerar bäst i Google Chrome, Mozilla Firefox, och Chromium Edge.

 

Vad kan jag tänka på för att säkerställa att jag har den bästa uppkopplingen?

Vi rekommenderar att du använder en internetkabel istället för Wi-Fi för att bästa möjliga bild- och ljudkvalité. Om du inte har tillgång till en internetkabel rekommenderar vi dig att sitta på en plats där du har bäst uppkoppling med det Wi-Fi du använder.
 

För dig som är medverkande (ordförande, sekreterare etc.)

Det är av stor vikt att du som ordförande ansluter till Zoom-sändningen senast 15 minuter innan årsmötet startar. Detta för att vi ska hinna ge dig rätt behörighet. Det är viktigt att du när du ansluter/anslutit till sändningen anger ditt för- och efternamn så att vi vet att det är till dig vi ska ge behörigheten.

Som medverkande kommer du ha behörighet att starta din mikrofon, kamera samt skärmdelningsverktyget för att exempelvis visa en PowerPoint-presentation.

Vi kommer inaktivera möjligheten att starta mikrofonen för samtliga medlemmar. Om en medlem vill begära ordet ska detta skrivas i chatten, alternativt räcker medlemmen upp handen via Zooms handuppräckningsikon. Ni som medverkande ansvarar för att tillåta en person att starta sin mikrofon och att hålla koll på chatten.

Notera! Undvik att gå in och ut från Zoom-sändningen eftersom din tilldelade behörighet då försvinner. Administratören som sköter behörigheterna kan ge dig behörighet på nytt när du återanslutit till sändningen, men administratören får ingen notis varken när du går ur eller återansluter till sändningen.

 

För dig som är medlem (med eller utan rösträtt)

Som medlem kommer du inte ha möjlighet att själv starta din mikrofon. Om du vill begära ordet räcker du antingen upp handen via handuppräckningsikonen i Zoom eller skriver i Zooms chattverktyg. Medverkande kan ge dig rättighet att starta din mikrofon.