NNLEDERE DAG 1:

Astrid Arnslett v/ CICERO (Konferansier dag 1)

 Astrid Arnslett er senior kommunikasjonsrådgiver i CICERO, og skal være konferansier på den første dagen av konferansen. Astrid er tidligere kommunikasjonssjef i Røde Kors og kommunikasjonsrådgiver for Høyres stortingsgruppe. Hun har lang erfaring med ekstern- og internkommunikasjon, medietrening og utvikling av kommunikasjon i organisasjoner. Astrid er sivilmarkedsfører av yrke.  

 

Dag O. Hessen

Dag O. Hessen er en anerkjent forsker, biolog og foredragsholder. Han er professor i biologi ved UiO og leder Senter for biogeokjemi i antropocen (CBA – Center for biogeochemistry in Anthropocene). Han er mest kjent for sin forskning innen vann, økologi og evolusjon, samt sitt engasjement i krysningsfeltet mellom biologi, miljø og filosofi.  Han har også lang medieerfaring fra TV og radio, og holder årlig en rekke foredrag om klima, miljø, og den menneskelige natur. 

Arne Sekkelsten (H)

Arne Sekkelsten er ordfører i Fredrikstad kommune. 

Thina Saltvedt v/ Nordea

Thina Margrethe Saltvedt jobber som Lead ESG Expert i avdelingen for Global Bærekraft i Nordea og er styremedlem i miljøorganisasjonen ZERO. Tidligere har Thina jobbet ti år som sjefanalytiker for makro/olje i Nordea Markets og i Norges Bank i området for Finansiell Stabilitet. Hun har en Doctor of Philosophy (Ph.D) grad fra University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST), Storbritannia. 

Torild Fagerbekk v/ KS 

Torild er sivilingeniør fra NTH, ferdig der i forrige årtusen (1988). Hun er «Byggingeniøren» med fordypning i geoteknikk som ble byråkrat og leder i kommunesektoren (teknisk sektor). Med erfaring fra store og små kommuner (Bardu, Tromsø, Oppegård, Gjerdrum og Skedsmo) samt snaue to år i Kommunal og regionaldepartementet bar det videre til stillingen som avdelingsdirektør i KS. Etter ni år som plansjef i Skedsmo tok hun over avdelingen i KS som har det klingende navnet; Samferdsel, plan og miljø (SPM). Torild har vært i KS siden august 2017, det betyr at hun trives der – også!

Vegard Einan v/ Regiondirektør NHO Viken og Oslo

Vegard Einan kommer fra Sørvær på Sørøya i Hasvik kommune i Finnmark, og begynte arbeidslivet på et fiskebruk. Vegard startet som regiondirektør for NHO Viken Oslo den 1. februar 2023, og var tidligere statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet for Høyre fra 2019 til 2021. Han har også vært tillitsvalgt for kabinansatte i SAS og leder for Parat i YS.

Foto: Marte Haraldsen Photography

Pia Ve Dahlen

Pia er marinbiolog med selvdiagnostisert munndiaré. Etter endt bachelor- og masterstudier ved Universitetet i Bergen har Pia blitt en folkekjær og kjent stemme for havet - med klippekort hos rikskringkasteren og andre medier. Du har kanskje hørt henne i Abels Tårn, Burde vært pensum, Drivkraft eller sett henne på skjermen i Planet Plast? Pia er en seriegründer som blant annet starta Lei en biolog i 2019, og man kan trygt si at Pia brenner for havet og forskningsformidling ettersom dette gjennomsyrer alt hun gjør.

I september 2021 trådde hun også inn i forfatternes rekker da hun ga ut boken “Verden under vann - en oppdagelsesreise i havet” som kjapt solgte ut og kom i sitt andre opplag i desember samme år. 2021 var også året der hun ble den første mottageren av Naturviterprisen i regi av Naturviterne for sitt arbeid med å fremme naturvitenskap og kunnskap om havet. 

Kristin Halvorsen v/ CICERO

Kristin Halvorsen er direktør ved CICERO Senter for klimaforskning. Hun er også styreleder i Kronprinsparets Fond, var styreleder i Naturhistorisk Museum frem til 31. 12.21 og tidligere leder av Bioteknologirådet.

Halvorsen er tidligere politiker og var medlem av Stoltenberg II-regjeringen fra 2005 til 2013. Hun var Norges første kvinnelige finansminister fra 2005 til 2009 og kunnskapsminister fra 2009 til 2013. Fra 2005 til 2012 var hun nummer to i regjeringen og stedfortreder for statsministeren.