Studietur 2: Øra naturreservat og industri- og havneområde 

 

Bli med på en busstur over Fredrikstadbrua og til Øra for å få kjennskap til sameksistensen mellom Øra naturreservat, industrien og havna, også kjent som Norges sirulærhovedstad. Du møter folk som jobber med formidling om naturen fra Øra Økopark, vi besøker Kronos Titan - en sentral industribedrift, og du vil få et innblikk i hvordan kommunen og akademia jobber med og overfor næringslivet for å bidra i klima- og energiomleggingen.

 

Program:

Kl. 15:00: Avreise med buss til Øra industriområde
Kl. 15:15: Kjøreomvisning på Øra industriområde og naturreservat.
Vi får høre mer om industribedriftene på Øra, den industrielle symbiosen og fra Øra Økopark
Kl. 15:45: Besøk hos industribedriften Kronos Titan. Vi får høre presentasjoner om:

Sirkulær økonomi i praksis og arbeid med klimaomstilling hos Kronos Titan
v/ administrerende direktør Jan Klauset

Samarbeidsprosjekter om sirkulær økonomi og klimaomstilling på Øra industri- og havneområde mellom næringsliv, akademia og kommunen
v/ Ole Jørgen Hanssen, seniorforsker i NORSUS og Guro Nereng, klimarådgiver i Fredrikstad kommune

 Kl. 16:45: Busstransport tilbake til Fredrikstad sentrum. Ankomst ca. 17:00.

 

På vei tilbake kjører bussen innom Gamlebyen. For de som ønsker er det her mulig å gå av bussen og ta gratis byferge. Med byferga er det to alternativer:

Rett over «ælva» til Cicignon. Herfra er det 15 – 20 minutter gange til Litteraturhuset, Scandic City og Quality Hotel. Denne ferga går hvert 15. minutt.


Langs med Glomma med avstigning i sentrum. Fergeturen tar 12 minutter. Fra fergeleiet i sentrum er det 2 – 5 minutter gange til Litteraturhuset, Scandic City og Quality Hotel. Denne ferga går hvert 20. minutt.