Mässan ska bemannas i din monter 4 mars 14.00-17.00
Bygg din monter senast 2 mars

Välkomna hälsar arrangörerna


Info för dig som utställare

Under mässan representerar ni ert företag/organisation och visar vilka framtidsutsikter ni kan erbjuda i form av utbildningar och rekryteringsbehov på både kort och lång sikt. Det är några saker som kan vara bra att tänka igenom före och under en jobbmässa.

Här kommer några tips

Börja i god tid och planera
Vad är det för tjänster ni har lediga? Hur kan ni få fram budskapet på ett enkelt, tydligt och synligt sätt i er monter? Hur tar ni emot ansökningar? Vill ni hålla intervjuerna direkt eller boka in vid senare tillfälle? Fundera på hur ni på ert företag på bästa sätt kan presentera er som en attraktiv arbetsgivare och hur ni bäst får kontakt med ivriga jobbsökare.

Fundera på
Förbered dig på frågan: Varför ska jag jobba hos er? Kanske fundera på frågan varför du själv valde att börja på företaget.
Fundera också och var påläst kring ditt företags värderingar. Vad är det som gör det attraktivt att jobba hos er? Kan ni erbjuda friskvårdsbidrag? Kompetensutveckling? Andra löneförmåner? Hur är arbetskulturen hos er? Marknadsför fördelarna med att välja er som arbetsgivare.

Enhetlighet
Tänk igenom hur ni vill presentera er och låt det löpa en röd tråd. Det bygger ditt varumärke och ökar igenkänningen. Det blir också lättare att hitta er monter för någon som letar efter just er.

Följ upp
Tänk på att återkoppla till dem du har pratat med. Det är viktigt för ert varumärke att visa god ton genom hela rekryteringsprocessen. Så även om det inte blir en anställning så skicka en hälsning kring att det var trevligt att träffas, varför det inte blir något jobb den här gången och önska lycka till i framtiden.

Utvärdering
Fundera gärna tillsammans med dina närmaste kollegor vad som var bra med mässan och om ni saknade något. Vi återkommer med en enkät efter mässan.

Marknadsföring
Evenemanget marknadsförs bland annat via Arbetsförmedlingens kanaler, i press via Magasinet ÄHLM, HD.se och Lokaltidningen samt via sociala medier.

Bästa utställartipsen om hur du lyckas i din monter 

Sätt upp en tydlig plan för vad ni vill uppnå i er digitala monter.
Tänk till kring materialet ni vill visa, ett ypperligt tillfälle att se över det material man normalt använder. Passa på att byta ut bilder till nya fräscha, spela in rörligt material som fångar deltagarens intresse. Tänk på bakgrunden när ni har videomöten och att ljudet går ut som det ska. Ett tips är att stå upp när du exempelvis presenterar.

Sätt upp mål för ditt deltagande och vad som ska hända med de som kommer in i montern
Ska en kontakt i montern resultera i ett enskilt möte efter mässan? Ska det resultera i en intervju direkt?

Planera noga i god tid, jobbet före och efter är extremt viktigt för att lyckas
Gör montern personlig, spela in en videohälsning med er som jobbar i montern. Besökarna får inte tro att du är en chatbot.

Fundera på syftet med ditt deltagande som utställare
Varför är du med och vad vill du uppnå med det? Försöka inte fokusera på för många målgrupper eller för mycket information samtidigt. Välj ett spår, begreppet ”less is more” är än viktigare när vi jobbar helt digitalt.

Fördela arbetsuppgifterna mellan dem som jobbar i montern
Det är viktigt att snabbt svara i textchatten exempelvis. Att allt löper på med förbokade digitala möten. Glöm för all del inte att testa att allt fungerar som det ska innan mässan drar igång.

Gör det enkelt för deltagaren på mässan att få kontakt med er
Berätta i förväg för besökare att ni är med på mässan så att ni skapar ett intresse för er monter innan.

Tänk på att besökaren i montern är en potentiellt ny anställd/kollega
Svara snabbt och glöm inte den så viktiga uppföljningen efteråt.

Engagera deltagarna
Skapa mingelmöjligheter precis som det finns möjlighet att mingla på en fysisk mässa. Anordna tävlingar eller annat som engagerar och lockar deltagarna i montern.

Använd statistiken du får på plattformen
Håll koll på vilka som är och varit inne på din plattform och skicka ett personligt meddelande. Men gör det inte standardiserat, läs gärna på lite kort om personen först så att det faktiskt kan bli mer personligt. 

Precis som på en fysisk mässa är efterarbetet lika viktigt som deltagandet på plats
Fördelen med det digitala formatet är att du på kort tid kan få väldigt många leads och mycket data som är enkelt att följa upp.

Testa tekniken innan
Se till att du har koll på hur allting funkar ihop med dina kollegor som står i montern. Testa att göra ett besök i montern och interagera med dina kollegor så du förstår hur saker fungerar, både med chattar och videomöten.

Hälsa gärna på alla som kommer in i montern med ett glatt och trevligt tillrop
Alla kommer inte att hälsa tillbaka men det är ju precis som på en fysisk mässa.
Se montern som en språngbräda för fortsatt kontakt efter eventet.

Webbläsare
För bästa upplevelse ska du använda Google Chrome

 

Fördelar med en digital mässa

Tids- och kostnadseffektivt
Brukar du åka långväga för mässor? Betalar du för resor, hotell och transporter av ditt mässgods/monter?
När du ställer ut på en mässa medför det en uppsjö av kostnader. Materialkostnader, rese- och logikostnader samt personalkostnader är bara några. Genom att göra ditt evenemang digitalt och virtuellt kommer du som utställare undan dessa. Att ställa ut på en mässa digitalt är inga konstigheter.

Klimatsmart
Du sparar inte bara pengar, du gör dessutom minimala fotavtryck på miljön. Den fysiska mässan gör dig bunden till en plats och det krävs planering, transport och monterbyggnation men det också kostar mycket pengar.

Globalt
Digitala mässor ger dig ökad räckvidd och attraherar besökare oavsett geografisk hemvist.

Källa: eventeffect.se