Vår nationella jurygrupp

Är du nyfiken på personerna som sitter i jurygruppen, scrolla igenom profilerna nedan.
 

Christian Laurizen

Sverigejuryns ordförande, Serieentreprenör, affärsängel och strategikonsult


En bild som visar person, kvinna, man, ungAutomatiskt genererad beskrivning

Christian Lauritzen är serieentreprenör, affärsängel, strategikonsult och medgrundare av bolag som Adlibris, Eicorn och Proxio. Samtliga bolag har tidigt varit ute med ny teknologi och som utmanat sin bransch med nya tankesätt. Idag är han engagerad i ett antal mindre bolag och hjälper även större bolag med strategi, digitalisering och innovation.

”Det finns få saker som ger så mycket som att sitta i juryn i Venture Cup. Alla nya idéer och tankar på hur allt mellan himmel och jord kan göras bättre och smartare på sätt på affärsmässiga grunder. Det blir många wow!- och aha!-upplevelser.  Dessutom är det roligt att då och då kunna dela med sig av erfarenheter för att hjälpa entreprenörer att lyckas ännu bättre.”

Karin Bodin

Koncern-VD Polarbrödsgruppen


En bild som visar person, utomhus, kvinna, ståendeAutomatiskt genererad beskrivning

Karin Bodin är VD för och delägare i Polarbrödsgruppen och femte generationens brödföretagare med rötter i Älvsbyn i Norrbotten. Tyvärr kommer Karin inte att kunna medverka i årets Sverigejury pga det omfattande arbete Polarbrödsgruppen står inför i och med den tragiska brand som inträffade i en av deras fabriker under hösten. Karin själv sa såhär inför sin medverkan i årets Sverigejury 2020. 

”Venture Cup är spännande eftersom man arbetar med entreprenörer för framtiden med idéer och projekt för god tillväxt. Världen är i skriande behov av smarta lösningar och smarta människor som gör dem möjliga att realisera.”

Vi på Venture Cup önskar Karin Bodin och Polarbrödsgruppen all lycka i deras viktiga arbete framöver.

Arash Gilan

VD & grundare Viva Media


En bild som visar person, man, inomhus, hållerAutomatiskt genererad beskrivning

Arash Gilan är medgrundare och VD för en av Nordens största byråer inom marknadsföring, Viva Media. Förutom det föreläser han både nationellt och internationellt inom ledarskap, marknadsföring och digitalisering där han kan ses som en riktig pionjär då han var väldigt tidig på bollen. Han har skrivit böcker (bla "Get digital or die trying") samt krönikor. 

“Mitt engagemang i Venture Cup handlar om min tilltro till innovation och entreprenörskap. Det är en enorm ära att år efter år höra alla dessa fantastiska idéer som har potential att förändra vår värld. Där nånstans i drömmen och pitchen börjar föret till det som kan bli en nästa Elon Musk och att få va en del av det känner jag en oerhört stolthet i”.

Tuva Palm

VD Nordnet Bank

 

En bild som visar person, kläder, inomhus, kvinnaAutomatiskt genererad beskrivning

Tuva Palm är civilingenjör och utvecklare i grunden och har alltid haft ett intresse av ny innovation och nya företagsidéer. I dagsläget är Tuva investerare och styrelseproffs men har mer än 20 års erfarenhet av att bygga både produkter och bolag. Hennes spjutspets ligger i att göra innovation och teknik till en kommersiellt gångbar produkt och tycker därför att Venture Cup är extra inressant. 

"Jag träffar oerhört många spännande människor och bolag i Venture Cup tävlingen. Kvaliteten på bidragen har alltid varit extremt hög och det är oerhört inspirerande att träffa entreprenörerna och uppfinnarna bakom. Dels ger det mig en inblick i framtida produkter och trender, jag lär mig mycket nytt, ser framtida investeringsobjekt ta form, och kan på så sätt hålla örat mot rälsen. Dessutom är de övriga jurudeltagarna alltid mycket kompetenta och vi har dynamiska och mycket givande diskussioner kring de olika bidragen. Jag ser verkligen fram emot årets tävling!"

Emma Rozada

Medgrundare The Techno Creatives

 

En bild som visar person, kvinna, tecken, leendeAutomatiskt genererad beskrivning

Emma Rozada är serieentreprenör och grundade The Techno Creatives 2006 och har sedan dess startat 20 företag i 5 olika länder och har bred erfarenhet av styrelse- och ledaruppdrag, både nationellt och internationellt. Hon har grundat bolag inom både konsumentprodukter och industriapplikationer med produkter som spänner från smartwatches för vågsurfare, bokföringssystem för entrepenörer i europa, självkörande fordon med Baidu, Kinas motsvarighet till Google, och båtnavigationssytem med världens största marinelektroniktillverkare. 

“Att hjälpa entrepenörer hitta nya vinklar på hur deras produkter kan lyfta till nästa nivå är vad Emma brinner för. Entreprenörskap är det som förändrar världen! Idéer måste realiseras för att skapa förändring”. 

Thomas Toronidis

Affärsängel

 

En bild som visar man, person, stående, framsidaAutomatiskt genererad beskrivning

Slashkarriärist, entreprenör och investerare med flertal roller inom industri, akademi, offentlig samt privat verksamhet bakom mig. Utbildad Teknisk doktor och Magister i Ekonomi som byggts på med juridik, psykologi, ledarskap och beteendevetenskap. Är idag affärsängel/ investerare/ styrelseproffs och har investerat i och grundat ett antal företag som jag är involverad i. 

”Det ger mig energi att vara med i Venture Cup och stärker mig i min roll idag. Jag breddar mitt nätverk med intressanta personer och jag får en möjlighet att se in i framtiden kring vilka affärsidéer som ligger i i tiden.”

Martin Szepczynski

Partner First class brands of Sweden


En bild som visar person, byggnad, håller, manAutomatiskt genererad beskrivning

Martin Szepczynski är en skånsk entreprenör med stort fokus på funktionella livsmedel samt fokus på internationell expansion med svenska varumärken. Martin har siktet inställt på att aldrig glömma bort att ”ge tillbaka”. 

“Jag har fått äran att delta i Venture Cups Sverigejury, vilket resulterat i att jag sedan valt att forstätta pga alla härliga jurykollegor samt det intressanta och lärorika utbyte man får som entreprenör med alla fantastiska bidrag man kommer i kontakt med.”

Camilla Björkman

VD Breakit


En bild som visar person, inomhus, kläder, hållerAutomatiskt genererad beskrivning

Camilla Björkman, vd på nyhetssajten Breakit som rapporterar om det nya näringslivet. Journalist i grunden som drivit företag inom media i många år. Älskar bra affärsidéer och framförallt att se dem genomföras!

"Venture Cup har ett fantastiskt track-record av grymma bolag som verkligen lyckats inte bara med sin affärsidé utan också att ta den till marknaden. Det vill jag självklart vara med på!"

Kristina Söderberg

Investment manager SEB Venture Capital


En bild som visar person, kläder, kvinna, hållerAutomatiskt genererad beskrivning

Med bakgrund inom affärsutveckling och försäljning från finans och bank har Kristina de senaste 10 åren jobbat med investeringar i olika faser. Hon är investeringsansvarig på SEB Venture Capital där hon fokuserar på sådd- och A-rundor i fintech bolag och jobbar idag med fyra av SEBs portföljbolag via styrelsen.

”Jag har haft förmånen att engagera mig i Venture Cup många år och det är lika intressant och givande varje gång att få höra bolagens slipade pitchar, entreprenörernas drömmar och se deras hårda arbete för att nå finalen. Jag hoppas att vi genom juryns frågor och återkoppling kan hjälpa bolagen med en knuff ”i rätt riktning” och sporra dem i deras arbete med att skapa bolag.”

Deborah Lygonis

ESA Bic

 

En bild som visar person, man, inomhus, leendeAutomatiskt genererad beskrivning

Deborah har mer än 20 års erfarenhet av att starta och driva digitala tech bolag. Hon delar sin tid mellan sina företag och som projektledare på rymdinkubatorn ESA BIC på Innovatum Startup i Trollhättan. Hon har en passion för att hjälpa entreprenörer och är i tillägg mentor för She Entrepreneurs, ett ledarskapsprogram för kvinnliga entreprenörer från Mellanöstern och sitter med i olika bedömningsgrupper på Vinnova.

Marianne Ramer

Advokat & delägare DLA Piper


Marianne Ramel är verksam inom ett brett spektrum av finansjuridik med särskild inriktning på förvärvsfinansiering, projektfinansiering (inklusive public-private partnership, PPP) och fastighetsfinansiering. Marianne är också aktiv inom byråns corporate-grupp med fokus på företagsförvärv och joint ventures och är ansvarig för vår China desk.

Efter att ha arbetat och studerat i olika perioder i Kina sedan 1988, har Marianne biträtt vid några av de största utländska investeringarna i Kina. Marianne har också företrätt kinesiska bolag vid deras investeringar i Afrika och Centralasien. Marianne är nu rådgivare till såväl nordiska företag som önskar investera och etablera sig i Kina som kinesiska bolag som önskar investera i Norden.

Anders Kjellander

VD Umeå Science Park


VD Umeå Science Park. Anders är engagerad i Umeås innovationssystem genom att skapa miljö där bolag tar sig vidare i utvecklingen från ideer-startups-tillväxtbolag. Anders har mångårig erfarenhet av VD-och ledaruppdrag inom som företag som ICA, Coop och OK.

Det bästa Anders ser med att engagera sig i Venture Cup är att få ta del av affärsidéerna som kvalificerat sig till Sverigefinalen och att få en glimt av framtidens succébolag.