Vinnare i STARTUP 2020

Lär känna finalisterna till Sverigefinalen 2020.

Region Nord

En bild som visar person, byggnad, man, ståendeAutomatiskt genererad beskrivning

BEST TRACTION & GAME CHANGER: HOMEAXESS

HomeAxess erbjuder bostadsföretag en unik plattform och totallösning bestående av digitala lås, låsspecifika algoritmer för accesskontroll, distribution av digitala nycklar samt nyckelkvittens med BankID.

En bild som visar person, kvinna, inomhus, kläderAutomatiskt genererad beskrivning

IMPACT MAKER: BUMI

Bumi: Next stop, Earth! är ett roligt, effektfullt mobilspel som kombinerar gamification med interaktiva funktioner som skapar miljömedvetna spelare och ett globalt community för att dela idéer, lösa miljöproblem och inspireras till nya innovationer.

En bild som visar person, stående, man, inomhusAutomatiskt genererad beskrivning

BEYOND ACADEMIC: PLOCKA

Plockas affärsidé är att göra det enklare och effektivare för alla människor att plocka svamp och bär. Detta görs genom att visa vart och när svamp och bär växer. På sådant sätt kan vi inspirera människor till att spendera mer tid i skog och natur.

Region Öst

En bild som visar person, stående, kläder, inomhusAutomatiskt genererad beskrivning

BEST TRACTION: RIDER´S POSITION COACH

Rider’s Position Coach vill hjälpa ryttare att sitta säkert i sadeln vilket minskar olyckor, värnar om hästarna och bidrar till bättre ridsport. Därför utvecklar Rider’s Position Coach en digital coach som ger feedback på ryttarens sits i realtid.

En bild som visar person, man, kostym, kläderAutomatiskt genererad beskrivning

GAME CHANGER: PLASTICFRI

Konventionella plast är tillverkade av petroleum. De orsakar föroreningar och stannar i miljön i upp till 1000 år! PlasticFri är en banbrytande teknologi som förvandlar jordbruksavfall till växtbaserade och miljövänliga produkter som är 100% biologiskt nedbrytbara, komposterbara och giftfria.

En bild som visar person, inomhus, stående, takAutomatiskt genererad beskrivning

IMPACT MAKER: JAISY

Jaisy utvecklar kostnadseffektiva icke-invasiva enheter som även person utan medicinsk utbildning kan använda för att upptäcka gulsot hos nyfödda. Jaisy´s patenterbara enheter är 100 gånger billigare än vad som finns på marknaden idag enheter, men med jämförbar noggrannhet, vilket möjliggör effektivare vårdprocesser (hemövervakning) i utvecklingsländer.

En bild som visar person, man, inomhus, kläderAutomatiskt genererad beskrivning

BEYOND ACADEMIC: STCKCELL

Laboratorier världen över producerar årligen ett berg av plastavfall som motsvarar en vikt av 67 kryssningsfartyg. StckCell är en ny petriskål som tillverkas med 61 % mindre plast jämfört med motsvarande produkter som finns på marknaden idag.

Region Väst

En bild som visar person, inomhus, kläder, kvinnaAutomatiskt genererad beskrivning

BEST TRACTION: LOOP-IT

Ett digitalt och cirkulärt pantsystem som gör det möjligt att hämta ut och lämna tillbaka återanvändningsbara muggar och artiklar mellan olika caféer och restauranger. loop-it gör take-away ekonomiskt och miljömässigt hållbart för alla användare och kunder.

En bild som visar person, byggnad, stående, utomhusAutomatiskt genererad beskrivning

GAME CHANGER & IMPACT MAKER: ALPHA THERAPY SOLUTIONS

Världens första GMP-anpassade produktionsmodul för läkemedel som används för riktad alfastrålning; en lovande behandlingsmetod för spridd cancer. Metoden kan rädda miljontals med liv. För att det ska hända behövs denna teknologi.

En bild som visar person, inomhus, man, hållerAutomatiskt genererad beskrivning

BEYOND ACADEMIC: OTERLU AI

Med hjälp av AI skapar Oterlu Ai en hållbar social miljö – online.

Region Syd

En bild som visar person, man, inomhus, hållerAutomatiskt genererad beskrivning

BEST TRACTION: LIFEFINDER

Intelligent larmsystem som räddar liv i de mest utsatta, tuffa och farliga arbetsplatser samt miljöer. Avancerade sensorer och system som är en integrerad del av arbetslivet och en naturlig del av arbetskläder och utrustning.

En bild som visar person, stående, inomhus, manAutomatiskt genererad beskrivning

GAME CHANGER: CYCLEZYME

CycleZyme utvecklar nya enzymer som bryter ned plastavfall för en mer miljövänlig och effektivare återvinning av förbrukade textilier och livsmedelsförpackningar. Enzymerna kommer att säljas till strategiska partners inom återvinnings- och förpackningsindustrin.

En bild som visar utomhus, person, kvinna, glasögonAutomatiskt genererad beskrivning

IMPACT MAKER: DIAPURE

Som de enda på marknaden erbjuder Diapure en cirkulär, smidig lösning för fosforfiltrering och fosforåtervinning för enskilda avlopp. Villaägare måste rena sitt avlopp. Fosfor orsakar algblomning och hotar torskfisket längs våra kuster.

En bild som visar person, stående, man, stårAutomatiskt genererad beskrivning

BEYOND ACADEMIC: THE HYVE BY HYDROMESH

The Hyve är en AI som agerar som hjärnan i ett mikronät. Mjukvaran får data i form av väderdata, elproduktion, elkonsumtion, elpris, samt el-lagringskapacitet. Datan optimerar och förutsäger mikronätets användning. Detta leder till ökad effektivitet, lägre kostnad och klimatpåverkan för användaren.