INSTÄLLT - Equalis användarmöte i Läkemedel och toxikologi!

Mötet äger rum 25-26 mars på Radison Blu Royal Park Hotel, Solna

Programmet har tagits fram av Equalis expertgrupp i läkemedel och toxikologi. Det omfattar såväl uppföljning av kvalitetssäkringsaktiviteter inom området som presentationer om aktuella ämnen.

Under första dagen ges bland annat en föreläsning om laboratorieanalysernas betydelse i utredningen av ett förgiftningsfall, därefter ges ett block om ADHD där en kliniker berättar om ADHD och läkemedelsbehandling följt av en föreläsning om laboratoriets möjligheter att analysera olika substanser i dessa läkemedel. Efter kaffet informerar expertgruppen och Equalis om pågående projekt och dagen avslutas med en middag i trevligt sällskap.

Masspektrometri är en viktig analysprincip inom läkemedel och toxikologi och användarmötets andra dag startar med en uppdatering av Swedac’s harmoniseringsarbete för valideringar av masspektrometriska metoder, en kartläggning av laboratoriernas kriterier för tekniskt godkännande i rutindriften och slutligen presenteras jonsuppression och matriseffekter.

Saliv är en provmatris som används i allt större utsträckning vid drogtestning. Användarmötet avslutas med föreläsningar på detta tema. Det kommer bland annat handla om för- och nackdelar med saliv som provmatris och jämförelse av drogtestresultat i saliv och urin. Det kommer även handla om laboratoriets erfarenheter av salivanalyser med högupplösande masspektrometri och beställarens kliniska erfarenheter. 

Till årets användarmöte välkomnar vi utställare. För mer information klicka på ”Utställare” i menyn till vänster.

För mer information, klicka på ”Program” här till vänster.

Alla intresserade är välkomna att anmäla sig. Anmälan till mötet skall vara Equalis tillhanda senast den 16 mars 2020.