Meny

 
 
 
 
 
 

FORHANDLERSEMINAR 2022
PROGRAM

09:30

Registrering og kaffe

10:00

Hilde Thunem, administrerende direktør, Norid AS
Nytt fra Norid

10:15

Ide Boberg, markedsanalytiker, Norid AS
Hvordan domenenavn brukes kan knyttes til toppdomenets tillit og kvalitet. Både organisasjoner og privatpersoner kan abonnere på norske domenenavn, men de fleste abonnentene er organisasjoner. Norid har utarbeidet en abonnentsanalyse som undersøker hvilke organisasjoner som abonnerer på norske domenenavn og hvordan de bruker dem. I denne presentasjonen ser vi på noen av funnene.

10:30

Ann-Cathrin Marcussen, avdelingsleder for Tjeneste og juridisk funksjon, Knut Aksel Wadet, seniorrådgiver, og Rune Sivertsen, Avdelingsleder for Teknologi, Norid AS.
Videreutvikling av RDAP-tjenesten i Norid, samt presentasjon av resultater fra spørreundersøkelsen om RDAP som nylig ble gjennomført blant forhandlerne. RDAP er en oppslagstjeneste for domenedata som med tiden skal erstatte den nåværende whois-protokollen. Forkortelsen står for Registration Data Access Protocol. Norid’s RDAP-tjeneste er basert på den internasjonale RDAP-protokollen.

11:00

Pause

11:30

Alexander Iversen, fagsjef - sikkerhet, Nkom
Internett og sikkerhet i en tid med økt sikkerhetspolitisk spenning

12:00

Lunsj

13:00

Steinar Grøtterød, medlem i arbeidsgruppen for Transfer Policy Review Policy Development Process (PDP)
En arbeidsgruppe startet i april 2021 med å utarbeide nye retningslinjer for inter-registrar transfer av gTLD-er. Den første rapporten fra arbeidsgruppen har vært på høring og arbeidsgruppen bearbeider de innkomne svarene. Steinar vil gi en oversikt over hva arbeidsgruppen har foreslått.

13:30

Unni Solås (seniorrådgiver i Norid), Knut-Aksel Wadet (seniorrådgiver i Norid), Ann-Cathrin Marcussen (avdelingsleder for Tjeneste og juridisk funksjon i Norid) og Steinar Grøtterød (medlem i arbeidsgruppen for Transfer Policy Review Policy Development Process)
Abuse - hvem, hva og hvor går veien videre? Forholdet mellom registreringsenhet og forhandler - diskusjon om temaet

14:00

Slutt