Del 1. 7 oktober kl 11.00-12.00

Det nya arbetslivet 2.0 – hur påverkas kulturen, ledarskapet och arbetssättet?

Heléne Lidström

Pandemin har lett fram till ett nytt normalläge som innebär att vi behöver omfamna digitaliseringen, anpassa ledarskapet och utforma arbetsplatsen utifrån nya förutsättningar.
Ett ypperligt tillfälle att utveckla en ny och bättre jobbvärld.

Heléne Lidström är moderator för Inspiration Lön samt föreläsare och rådgivare. Hon ansvarade för Microsofts stora förändringsprojekt ”det nya arbetslivet” 2012 som innebar en omställning till ett aktivitetsbaserat arbetssätt. En förändringsresa som ledde fram till att företaget fick utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats tre år i rad. Hon har skrivit boken Det nya arbetslivet, så skapades Sveriges bästa arbetsplats och har stöttat hundratals organisationer till ett modernt och flexibelt arbetssätt med fokus på medarbetarnas motivation, välmående och prestation.

Del 2: 28 oktober 11.00-12.00

Lönefunktion 2.0

Paneldebatt med Eva Blomqvist, lönechef Ahlsell, Linda Tapper, lönechef Sigtuna kommun, Helen Brown, lönechef Tele2 och Magnus Nilsson Fahlén, Knowit Insight HRM.

Hur ser framtidens lönefunktion ut? Vad innebär lönefunktion 2.0? Hur kan löneavdelningen utvecklas för att bli mer konkurrenskraftig och attraktiv? Vad ska löneavdelningen göra när allt mer digitaliseras och automatiseras? Lönefunktionen behöver lyfta blicken och samarbeta med andra enheter. Det är hög tid att sätta sig i förarsätet! 

Del 3: 11 november 11.00-12.00

Introvert handbok – karriären, familjen och relationerna

 Linus Jonkman

Vilka strategier hjälper en introvert karriärist i en extrovert tid? Vilka är de typiska fallgroparna i en relation mellan introverta och extroverta? Hur leder man introverta medarbetare? Introvert handbok är en föreläsning som hjälper dig att förstå styrkorna hos extroverta såväl som introverta människor.

Linus Jonkman är föreläsare, verksamhetskonsult, illutstratör och författare. Han har skrivit tio böcker och gjort sig känd för att angripa givna sanningar med vetenskap, humor och hjärta. Hans mest sålda bok är Introvert – den tysta revolutionen.

Del 4: 23 november 11.00-12.00

Aktuellt inom arbetsrätten 

Milla Jonsson

Pandemin har fört med sig en rad arbetsrättsliga utmaningar. Milla Jonsson går igenom vad som gäller, var ansvaret ligger och vad som förväntas av arbetsgivare och arbetstagare. Hon går igenom nya regler inom arbetsmiljörätten kopplat till distansarbete samt tar upp de största förändringarna inom LAS.

Milla Jonsson är expert på arbetsrätt och arbetsmiljörätt. Hon undervisar i arbetsrätt på Srf konsulterna och inom yrkeshögskolan. Hon driver också Stockholm Academy där fokus ligger på arbetsmiljörätt.

Del 5: 8 december 11.00-12.00

Nyheterna på lön 2022 

Zennie Sjölund

Nyheterna på lön och branschaktuella frågor med Zennie Sjölund, branschansvarig för Lön och enhetschef för sakkunskapsenheten på Srf konsulterna.

Zennie Sjölund är en stark drivkraft inom lön i Sverige. Hon var med och grundade Löneföreningen 2010 som så småningom blev en del av Srf konsulterna. Hon har drivit igenom auktorisationen till lönekonsult och är en stark förespråkare för samverkan i olika konstellationer. Zennie Sjölund är även bisittare i Lönepodden som drivs av Wise Professionals.