Hur kan vi ge våra ungdomar bibelkunskap och bibelglädje? Ett workshop med tips och samtal om hur vi kan hjälpa ungdomar att upptäcka Bibeln som levande och relevant för dem.
Pontus Adefjord är präst och regional missionsledare i mittsverige. Han har tidigare jobbat med ungdomar, både i skolan men även i församling. Och tycker det är viktigt att förmedla Bibelns berättelser och centrala roll i kristen tro på ett sätt som både når fram och verkligen landar.
Bibeln skrevs av människor för sin egen tid för tusentals år sedan. Samtidigt är Bibeln Guds levande tilltal till varje människa, oavsett tid och rum. På vilket sätt överskrider Bibeln tid och rum? Hur urskiljer vi det tidsöverskridande, utan att godtyckligt välja bort det som utmanar oss? Välkommen till ett seminarium om hur vi kan växa som läsare av dessa mänskliga ord som samtidigt är Guds egna, eviga ord!
James Starr är docent i Nya testamentet, präst för EFS och sedan 2018 rektor för Johannelunds teologiska högskola.
Om att leva ett kristet vittnesbörd vid sidan av orden och att använda Bibelns berättelser och bibliska sanningar i mötet med människor av annan tro i en kontext där det inte är tillåtet att vara öppen med sin kristna tro.
Hur kan vi läsa Bibeln tillsammans i en mindre grupp? Lena Harris ger verktyg och idéer för hur bibelläsningen i grupp kan bli utvecklande och utmanande för vårt lärjungaskap.
Lena Harris arbetar som biträdande distriktsföreståndare för EFS Mittsverige. Lena har många års erfarenhet som präst. Hon har bland annat arbetat på Johannelund och i St. Aldates i Oxford.
Välkommen till kontemplativ vandring med stopp för betraktelser utifrån keltiska kyrkans byggstenar. Kläder efter väder och bra skor rekommenderas.
Per-Evie Berntsson är inspiratör, författare, kurs- och församlingsutvecklare. Maria Smeds är sångerska och präst med ett stort hjärta för pionjärt arbete. Verksam i EFS Nord-sápmi.
Andlig bibelläsning där ordet får tid att sjunka in så det landar i ditt inre.
Olof Abrahamsson är präst i lutherska missionskyrkan i Göteborg.
När Jesus talar om lärjungaskap ser vi att det inte är något extra tillval till livet som kristen, utan vad livet med honom egentligen handlar om. Jesus bjuder in oss på en livslång vandring tillsammans med honom. Att göra andra till lärjungar förutsätter att vi själva först är det.
Martin Alexandersson är präst och arbetar som utvecklingskonsulent på EFS riks.
Många av oss kämpar med bibelläsningen, både för oss själva och i familjen. Hur kan man bibelläsningen bli en naturlig del i familjelivet? Denna och andra frågor om Bibeln svarar Olof på i denna workshop.
Olof Brandt arbetar som digital koordinator och ansvarig för att skapa engagemang för projektet NT 2026 på Bibelsällskapet samt som generalsekreterare för Bibeln i dag.
Vill muslimer läsa Bibeln? Varför då och vad läser man tillsammans med den muslim som vill läsa Bibeln?
Frida och Andreas Thornell har arbetat som missionärer för EFS och har många års erfarenhet av arbete med muslimer. De arbetar nu på EFS Sverigeavdelning för att hjälpa EFS att bättre gestalta hela evangeliet bland människor med muslimsk bakgrund.
När det vänder - vad tog en vidare? Vad händer när vi inte får det svar vi väntat på från Gud? Ett samtal där vi lär av varandra.
Helene Lundgren jobbar som personalchef på EFS riks.
Lennart Albertsson jobbar som regional missionsledare på EFS sydsverige.
Vi samtalar om vikten av att skapa vackra och behagliga miljöer och rum. Tillsammans prövar vi hur inredning, möblering och färg kan förstärka upplevelser eller påminna om till exempel kyrkoårets rytm.
Markus Holmström arbetar som fastighetschef på EFS kansli.
Vår uppgift som lärjungar är att leda människor till Jesus och lära dem att följa honom. Kanske kan det kännas övermäktigt, med faktum är att vår kultur på många sätt avslöjar sitt behov av en frälsare. Musik, film och strömningar i vår populärkultur ropar efter honom. På detta workshop får vi chansen att undersöka några av dessa rop, samt hitta beröringspunkter mellan evangeliet och vår omvärld. Rätt utnyttjat kan dessa punkter på riktigt var ett led i att människor och samhällen blir förvandlade av Jesus.
Michael Rastas är trebarnsfar och präst som jobbar i EFS-kapellet i Lund. Han är dessutom en invandrad skåning, gillar film, indisk mat och hårdrock.
Det är en sak att öppna din Bibel men något helt annat när Bibeln öppnar sig för dig. Vi kan slänga oss med Bibliska begrepp men hur kan Ordet får grepp om oss? Ett seminarium om nycklar som öppnar Guds ord och hjälper oss tränga in i Ordet så att Ordet tränger in i oss.
Magnus Persson , präst och inspiratör vid EFS Sverigeavdelning, samverkanssekreterare Svenska kyrkan-EFS
Man säger att alla barn är konstnärer - tills någon talar om för dem att de inte kan rita. Bönen har många språk och färg och form är ett av dem. Gud har gett oss alla kreativitetens språk som en gåva . Välkommen att be med pensel och penna.
Mats och Mikael delar med sig av egna erfarenheter om hur bönen kan bära när det är mörkt kring oss. Vilka verktyg och möjligheter finns det att ha ett levande böneliv när livet är tungt.
4-7 bönerörelsen är som ett non-stop-bönemöte, som pågått över två decennier och berört mer än hälften av världens länder. I detta bönerum kan du spendera workshop-tiden i bön, söka Gud, be fritt eller med hjälp av någon av bönestationerna. 24-7-bönerum är tänkt att inspirera till, och hjälpa människor in i ett levande böneliv.
My Nygren är biträdande generalsekreterare på Salt. Hon har tidigare jobbat över 6 år med integration och lägerverksamhet på KRIK, Kristen Idrottskontakt. Hjärtefrågan är att ungdomar och unga vuxna ska bottna i sin identitet som Guds barn.
Internationella gäster delar med sig av erfarenhet av bön och fasta i deras respektive sammanhang. Inspireras och utmanas av våra syskon!
Vad är strategisk bön och varför ska vi be strategiskt? Martin Alexandersson delar praktiskt och konkret hur vi kan be för att få se människor och samhällen förvandlade av Jesus.
I en tid när mycket drar i vår uppmärksamhet kan det mest radikala vara att välja ett annat tempo och fokus på vår dag. Tidebönen skapar en struktur och innehåll till vårt böneliv som är större än oss själva.
Vi människor fastnar ofta i vår fasad - en tillrättalagd bild vi visar upp för oss själva, andra och Gud. Och när fasaden är intakt kan det vara lätt att lovsjunga. Men vad händer med vår lovsång när tvivel, ens förflutna eller vardagsångest kryper på? I detta seminarium talar Helena om vikten av äkthet inför Gud och sig själv, i livet, lovsången och bönen. Med avstamp i psaltaren, psalmerna och de nyskrivna sångerna får vi även praktiskt tillbe tillsammans.
Helena Alin jobbar på Salt med barnkörrörelsen Soul Children, som vill att unga ska växa musikaliskt, socialt och andligt. Helena skriver och leder också lovsång, och har med sin man Petter nytolkat psalmer i skivan "Saliga visshet". Helena brinner för äkthet och relationer.
Använd din kropp i bön! Låt bönen få ett nytt djup genom att använda din kropp när du ber. Hur kan dina händer uttrycka det som ligger på ditt hjärta eller hur kan en rörelse förstärka det som du kan ha svårt att sätta ord på.
Om att plantera församlingar och evangelisera på platser med andligt och politiskt motstånd.
Ett frö sås. En vision tänds. Det ledde oss till "Världens Ljus" på Stortorget i Kalmar - och till PowerUpUkraine, elkraft till Ukraina. Kom och hör mer om vad som kan hända när man ber och förvaltar det lilla fröet.
Bertil Åhman är präst i Vasakyrkan, Kalmar.
Hur kan vi lära våra barn att be? Och vad kan de lära oss om bön? Hur skapar vi goda vanor att be tillsammans i familjen eller när vi ses som grupp i kyrkan. Iza Jönsson delar med sig av kreativa sätt att göra bönen till något som inkluderar alla, även de vuxna.
Iza Jönsson arbetar som Saltkoordinator i EFS sydsverige. Hon brinner för barn och familjer och längtar efter att Salt och EFS ska än mer ska präglas av att vara en bönerörelse, som söker Guds vilja. Iza längtar efter att våra sammanhang ska präglas av att barnen är lika fullvärdiga lärjungar som vuxna.
Vad säger Bibeln om förbön för inre helande och befrielse och vad är kyrkans erfarenhet? Hur tänker vi teologiskt om detta och hur kan det gå till?