Onsdag 15 November | Ankomst till Kairo.
Ankomst till Kairo och välkomstmiddag på vårt 5-stjärniga Hotel Cairo Marriott som är byggt kring ett palats och ligger på den restaurangtäta och grönskande ön Zamalek centralt beläget i Kairo.


  

Torsdag 16 November | Besök på Grand Egyptian Museum och pyramiderna i Giza.
Hela dagen ägnas åt pyramiderna i Giza och Sfinxen som är 4.500 år gamla och räknas till världens sju underverk. Lunch och besök på nya Grand Egyptian Museum som är beläget på Gizaplatån intill pyramiderna.  Det nya egyptiska museet visar 18.000 antika föremål vara 5.000 kommer från farao Tutankhamons grav och är världens största arkeologiska museum.

Kvällen fri för egna aktiviteter.     

  
 

Fredag 17 November | Heldags rundtur i Kairo. Lunch och Middag.
Heldags rundtur i det medeltida arabiska Kairo med besök på Khan el Khalili basaren som är en av de äldsta och största i den arabiska världen.  Vidare från det myllrande gatulivet till det fridfulla, eleganta moskén Ibn Tulun vilken färdigställdes år 879 och är den äldsta moskén i Kairo bestående av en gård omgiven av arkader och en berömd spiralminaret. På citadellet med utsikt över hela staden besöker vi den vackra Muhammed Ali moskén till övervägande del är byggd i alabaster.

Lunch och Middag ingår i dagens program.

  

Lördag 18 November | Heldags utflykt till Alexandria.
Heldags utflykt till Alexandria som ligger vid Medelhavet och varifrån Kleopatra härskade över Egypten. Ett nytt Bibliotek med ljusa träslag har uppförts i staden. Vi äter lunch på Fiskmarknaden med utsikt över havet invid Qaitbay Citadellet som var platsen för den berömda fyren på Faros. Vi besöker också trädgården till Montaza platset som var sommarresidenset för kungafamiljen innan landet blev republik på 1950-talet.

Kvällen på egen hand.

 

 

Söndag 19 November | Halvdag sightseeing i Kairo. Avskedsmiddag.

Förmiddag till Gamla Kairo som idag är platsen koptiska kyrkor och en judisk synagoga. Här sägs den heliga familjen ha gömt sig efter flykten från Bethlehem och Moses räddats ur vattnet. Området var tidigare platsen för en romersk fästning och där Kairo första gången blev huvudstad på 600-talet.

Avskedsmiddag på kvällen.

 

Måndag 20 November | Besök i New Capital utanför Kairo. Lunch. Hemresa. 

Utcheckning från hotellet och besök i det pågående bygget av Kairos nya administrativa centrum öster om huvudstaden som är det största pågående byggprojektet i Afrika.

Lunch och hemresa från Kairo.


 


Rätt till ändringar i programmet förbehålles.