Foredragsholdere

 

Carina Henriksen, har doktorgrad i sosiologi, der av handlingens tittel er: Kroppsskadingens meningsmangfold. En sosiologisk studie av personer som skader egen kropp. Hun jobber som førsteamanuensens i sosialt arbeid ved Nord universitetet, fakultet for samfunnsvitenskap.

Tittel: «Kunnskapsstatus- hvordan opplever selvskadere å bli møtt av helsepersonell?»

 

Einar Øverenget har dr.grad i filosof og er professor i filosofi ved Høyskolen i Innlandet. Han arbeider med spørsmål knyttet til etikk, verdier og kulturutvikling i en rekke norske og internasjonale selskaper. Øverenget er også opptatt av å gjøre filosofien tilgjengelig og har i en årrekke vært Nitimens husfilosof. Han har også utgitt flere bøker, blant annet Hannah Arendt (2001), Eksistens (2003), Å bli sin egen venn (2004), Lykkens filosofi (2006), Livets Øyeblikk (2007) og Hemmeligheter (2009).

Tittel: «Krenket eller såret»

 

Jan Hammer:
Spesialsykepleier med master i psykisk helsearbeid
Spesialrådgiver, Stab, Avdeling Blakstad, Klinikk for psykisk helse og rus, Vestre Viken HF

Katrine Hordvik Wilhelmsen: 

Spesialsykepleier med master i psykisk helsearbeid. Universitetslektor, Institutt for sykepleie- og helsevitenskap, Universitetet i Sørøst-Norge. 

Ole A. Andreassen
Professor dr med SFF NORMENT

Professor dr.med Ole A. Andreassen arbeider ved Klinikk for psykisk helse og avhengighet, Oslo universitetssykehus og Institutt for klinisk medisin, Universitet i Oslo, hvor han leder NORMENT, Senter for fremragende forskning. Han er spesialist i psykiatri og arbeider klinisk med utredning og behandling av bipolar lidelse. Andreassens forskningsinteresse er klinisk translasjonsforskning i alvorlige psykiatriske lidelser, spesielt studier av sammenhengen mellom genetiske og miljømessige årsaksforhold og somatisk helse ved alvorlige psykiske lidelser.

 

Roger Udnes, daglig leder, Furukollen psykiatriske senter

Tittel: Furukollen psykiatriske senter og erfaringer med ERM (Early Recognition Method) 

May H. Kristoffersen, vernepleier og billedterapaut

Tittel: Furukollen psykiatriske senter og erfaringer med ERM (Early Recognition Method) 

Monja Benden

Spesialkonsulent ved RVTS Nord innenfor fagområdene forebygging av selvmord og selvskading.

Tittel; Veiledende materiell for kommunene om forebygging.

Magne Ultvedt, vernepleier  

Tittel: Furukollen psykiatriske senter og erfaringer med ERM (Early Recognition Method) 

Gro Berntsen, spesialkonsulent ved RVTS Nord innenfor fagområdene forebygging av selvmord og selvskading.

Tittel: Selvskading i ungdomstiden - om sårbarhet og å uttrykke det vanskelig

 

Tor Erik Befring, konstituert avdelingsdirektør for avdeling psykisk helse og rus i Helsedirektoratet. 

Pia Andreassen 
Tittel: «Det enkle er det beste» - En kvalitativ undersøkelse om hvordan skole og lærere kan ivareta elever med selvmordstanker
 
KORT CV: 
 

Randi Tofthagen,  Førsteamanuensis (Ph.d., MNSc, RN)

CV:

 

 

Sanna Zaman, 30 år.
Bakgrunn: Studerer medisin profesjonsstudium ved Norges arktiske universitet, er på 6.året. Har jobbet siste 2 år ved Tromsø Kommunale legevakt som assistent. 

Jeanette Solheimslid Bjørke-Bertheussen

Spesialist i psykiatri. Avdelingsoverlege Affektiv Psykose, Klinikk Psykisk Helsevern Voksne, Stavanger Universitetssjukehus. Har vore med i Kollegastøtte-gruppa sidan oppstart i 2014.

Didrik Heggdal

Psykologspesialist og prosjektleder for BET-Prosjektet Didrik Heggdal har siden 1999/2000 vært ansatt ved Avd. Blakstad, Klinikk for Psykisk Helse og Rus, Vestre Viken HF. Gjennom disse årene har Heggdal vært hovedaktør i utvikling og implementering av behandlingsmodellen Basal Eksponeringsterapi (BET). En overordnet målsetting i BET er å mobilisere antatt behandlingsresistente pasienters ressurser, redusere selvdestruktiv atferd, redusere bruken av tvang, og fremme disse menneskenes muligheter til et stabilt liv utenfor døgninstitusjoner. BET-tilbudet er organisert i en egen seksjon i Vestre Viken, BET-Seksjonen, samtidig som BET-teamet underviser, veileder og bistår andre seksjoner i foretaket.  Heggdal og hans team har etablert 2-årige nasjonale videreutdanninger i BET for hhv leger/ psykologer og høyskoleutdannet helsepersonell. Det er nå flere helseforetak i Norge som er i gang med etablering av et BET-tilbud, bl.a. Sykehuset Vestfold og Universitetssykehuset i Tromsø, og elementer fra BET er på vei inn i kommunale tjenester flere steder i landet. Det er publisert en rekke artikler om BET både nasjonalt og internasjonalt. Heggdal var en av redaktørene og medforfatter av boken Inn i katastrofelandskapet – Erfaringer fra Basal Eksponeringsterapi som ble utgitt på Abstrakt Forlag den 11. februar i år. 

Foto:  Dag W. Grundseth

Lena-Maria Haugerud

Gründer og daglig leder for LFSS Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord. Haugerud er utdannet psykiatrisk hjelpepleier og har mange års erfaring innenfor kreft og palliasjon, og som erfaringskonsulent ved Sykehuset Innlandet. I 2009 stiftet hun LFSS ut fra sine erfaringer som pårørende. I tillegg har hun mer enn 40 års egenerfaring som bruker med selvmordsproblematikk. LFSS har vært en pådriver til Nasjonal handlingsplan for forebygging av selvmord og selvskading, hvorav selvskading for første gang ble tatt med etter en interpellasjon for LFSS. Som daglig leder arbeider Haugerud i tett dialog med brukere og pårørende, og på det politiske plan med å fronte saker som angår målgruppen til LFSS. De er igjen  involvert i den kommende nasjonale handlingsplanen for forebygging av selvmord. Det senere år har Haugerud tatt etterutdanning i samarbeidsbasert forskning som medforsker, og hun bidrar med innspill og refleksjoner innenfor forskning via NORMENT og andre instanser.  E-Life Long Learning in Prevention of Suicide in Europe (ELLIPSE)  er et av flere prosjekter som LFSS ved Haugerud har tatt initiativ til.