Boel Mörck, digitaliseringsdirektör och överläkare inom reumatologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Boel har under många år arbetat med verksamhetsutveckling, digitalisering och ledarskap som en grund för att skapa förändring, utveckling och genomförandekraft. Omställningen av hälso- och sjukvården är en av de stora välfärdsutmaningarna där bättre hälsodata och virtuell vård kan vara viktiga områden för att hantera frågan om vem som gör jobbet, egentligen.

Sara Kristoffersson, författare och skribent i Dagens Nyheter, och professor i designhistoria på Konstfack. Hennes senaste böcker är Hela havet stormar – fallstudie inifrån en myndighet (2022) och Det förlorade paradiset. Berättelsen om Konsums uppgång och fall (2024). På konferensen kommer Sara att tala utifrån titeln ” Var tog Konsum vägen? Berättelsen om folkrörelsen som försvann.”

David Karlsson, professor, Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet. Davids forskningsfält berör kommunal politik och förvaltning med särskilt fokus på den lokala demokratins aktörer och institutioner med avseende på representation och representativitet, kommunal parlamentarism, självstyre, jämlikhet och likvärdighet, makt, politiska konflikter, outsourcing och backsourcing, indelningsfrågor, lokaliseringspolitik och kulturpolitik.