Välkommen till Equalis utbildningsdagar för koagulation!

Utbildningsdagarna äger rum 26-27 januari på Royal Park Hotel STHLM, Solna. Du kan välja mellan att delta på plats eller digitalt. 

Programmet har tagits fram av Equalis expertgrupp i koagulation. Det omfattar såväl uppföljning av kvalitetssäkringsaktiviteter inom området som presentationer om aktuella ämnen.

Årets utbildningsdagar inleds med nyheter från Equalis och året som gått. Efter lunch får vi höra två föreläsningar om Lupus, både om nya riktlinjer och diagnostiken vid trombosutredningar. Därefter följer en föreläsning om analys av antifosfolipidantikroppar. Efter kaffet får vi höra läkemedelverkets syn på IVDR följt av IVDR från labbens synvinkel. Vi avslutar första dagen med en middag i trevligt sällskap.

Andra dagen inleds med ”Landet runt” då vi får höra presentationer från mötesdeltagare från olika delar av landet. Därefter går vi igenom enkätfrågor som ni besvarat. Efter kaffet får vi höra om patientnära mätning vid waranbehandling och orsaken till falskt höga PT-INR och därefter följer en presentation om hur HIL påverkar koagulationsanalyser. Efter lunch får vi höra om koagulationssystemet hos barn ur klinisk synvinkel. Vi avslutar mötet med några nedslag i koagulationens historia.

”Landet runt” är en programpunkt där du som deltagare erbjuds tillfälle att dela med dig av erfarenheter från den egna verksamheten. Välkommen med din anmälan!

Anmäl en presentation under fliken ”Anmälan > Landet runt”.

Det finns även möjlighet till utställning, klicka på fliken "Anmälan > Anmälan Utställare" för anmälan och mer information.

Utbildningsdagarna bygger mycket på ett interaktivt deltagande för att få ett så levande möte som möjligt, till exempel att alla deltar i mentometerfrågor och att du som är på plats deltar i diskussioner eller att du som är med digitalt använder chattfunktionen för frågor eller kommentarer.

Alla intresserade är välkomna att anmäla sig! Anmälan till utbildningsdagarna skall vara Equalis tillhanda senast den 19 december. Anmälan efter angivet datum medför en förhöjd avgift.