Meny

 
 
 
 
 
 

FOREDRAGSHOLDERE

 
 

Konferansier
Magnus Ødegaard

Partner, Bing Hodneland
Ødegaard er ekspert på IKT-rett, opphavsrett og annen immaterialrett, personvern inkludert GDPR, anskaffelsesrett og kontrakter. Han jobber også med e-handelsrett og markedsføringsrett knyttet til hans bransjeekspertise. Ødegaard har vært medlem av Domeneklagenemnda og er medforfatter av flere bøker om opphavsrett og personvern.

 
 

Gunn Karin Gjul
Statssekretær, Kommunal- og distriktsdepartementet
Gjul er statssekretær med ansvar for digitalisering og elektronisk kommunikasjon i Kommunal- og distriktsdepartementet. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Gjul har tidligere sittet på Stortinget i 20 år og representert Arbeiderpartiet. Siden 2014 har Gjul vært styremedlem i Riksrevisjonen. Før hun ble utnevnt til statssekretær hadde Gjul en ledende stilling Fagforbundet.

 
 

Karsten Friis
Seniorforsker, NUPI og leder for Forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar
Friis’ ekspertiseområder er sikkerhets- og forsvarspolitikk, internasjonale militæroperasjoner, sivil-militære forhold, nordisk sikkerhet, cybersikkerhet og Vest-Balkan. Han har en PhD fra University of Groningen, en Cand.polit. fra Universitetet i Oslo og en MSC fra London School of Economics. Friis har jobbet i Forsvaret og tjenestegjort for NATO/KFOR i Kosovo, samt jobbet for OSSE fra 1999 til 2007.

 
 

Pål Wien Espen
Direktør, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom)
Espen er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo, og har grunnfag i offentlig administrasjon fra Høgskolen i Lillehammer. Espen tiltrådte som direktør i NKOM i 2019 og han kom fra stillingen som juridisk direktør i sikkerhetsselskapet Verisure. Espen har videre erfaring fra advokatfirmaet Wikborg Rein og Flyktninghjelpen. Espen var ansatt i Telenor i perioden fra 1995 til 2016. Fra 2000 hadde han rollen som konserndirektør med ansvar for konsernets juridiske stab, og for konsernstaben innenfor compliance, personvern, regulatorisk og sikkerhet.

 
 

Lise Fuhr
Direktør, European Telecommunications Network Operators' Association (ETNO)
Fuhr har siden 2016 vært direktør for ETNO, foreningen som representerer Europas ledende teleoperatører. Hun er styreleder for Public Technical Identifiers (PTI), tidligere IANA, og tilknyttet ICANN og tidligere styreleder for Boards of Public Interest Registry (.org domain name registry). Hun er også styremedlem i European Cyber Security Organisation (ECSO) og nylig utnevnt paneldeltager i FN Internet Governance Forum Leadership Panel.

 
 

Hilde Thunem
Administrerende direktør AS
Thunem har ledet Norid, registerenheten for norske toppdomener, siden den ble opprettet som eget selskap i 2003. Hun brenner for et trygt, sikkert og stabilt internett for alle, og har engasjert seg i prosesser for å påvirke rammene for internett i flere internasjonale fora. Hun har sittet i styret for CENTR, the Council of European National Top-Level Domain Registries, en organisasjon som samler europeiske registerenheter. Thunem har en master fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

 
 

Line Coll
Direktør, Datatilsynet
Coll tiltrådte som ny direktør i Datatilsynet 1. august i år. Hun har jobbet med personvern og teknologirelatert juss i hele sin yrkesaktive karriere og vært en tydelig stemme i det norske personvernmiljøet. Coll er utdannet jurist fra UIO og før hun ble direktør i Datatilsynet var hun partner i Wikborg og Rein. Coll var fast oppnevnt medlem av Personvernnemda fra 2017 frem til utnevnelsen i Datatilsynet, april 2022.

 
 

Grete Faremo
Faremo har nettopp avsluttet sitt FN oppdrag etter 8 år som undergeneralsekretær og Executive Director i UNOPS med hovedkontor i København. Hun har bred leder- og styreerfaring fra nasjonale og internasjonale virksomheter innen tech, finans, industri og kommunikasjon. Med tillit fra 3 ulike statsministre har hun sittet som Statsråd i 5 ulike departementer i tilsammen 10 år (UD, JD, OED, FD og tilbake til JD).

 
 

Hans Petter Holen
Direktør, RIPE NCC
Holen har vært aktiv i RIPE-samfunnet og Internett-bransjen i over 30 år. Han var RIPE Chair fra 2014 til 2020, da han tiltrådte i sin nåværende stilling. Han har omfattende førstehåndskunnskap om utvikling av IP-adresser fra sin tid som leder av RIPE Address Policy Working Group. Han ble uteksaminert fra Universitetet i Oslo med Cand.Mag. i informatikk, matematikk og fysikk i 1988 og i 1992 var han en av grunnleggerne av Oslonett, en av de første internettleverandørene i Norge.

 
 

Joakim Hammerlin
Forfatter og filosof, Nansenskolen
Hammerlin er filosof og arbeidet til daglig ved Nansenskolen - Norsk humanistisk akademi, hvor han har hovedansvar for linjen "Politikk og filosofi". Han har tidligere vært styreleder i Det faglitterære fond. Som forfatter har han blant annet skrevet bøker om overvåkningssamfunnet og hvordan det digitale samfunnet preger menneskelivet.