Program

Samlingene åpner med informasjon fra direktoratet. Deretter blir det innlegg om digital nettundervisning, KI og digital læringsdesign og pedagogikk. Vi ser også på hvordan digitale verktøy kan brukes inn i både kombinasjonsløp og arbeidsrettet norskopplæring. Det legges opp til gode gruppesamtaler, erfaringsutveksling og informasjonsdeling rundt bordene.

Programmet er likt på de tre erfaringsamlingene i Oslo, Bergen og Trondheim.

Det kan komme endringer i programmet.

 

Kl 10:00 – 10:30

Velkommen

 

Informasjon fra HK-dir

 

 

 

Kl. 10:30 – 11:05

 

Digital nettundervisning v/Larvik læringssenter

 

Seline Eskedal Amundsen, lærer ved Larvik læringssenter, presenterer Fyresdalprosjektet og hvordan nettbasert opplæring kan gi fleksibilitet, brukes i arbeidsretting og utvide tilbudet særlig små kommuner kan gi. Hun har fokus på aktiv undervisning og viser hvordan man kan utnytte mulighetene som finnes i digital opplæring. Det blir satt av tid til samtaler rundt bordene. 

 

 

Kl 11:05 – 11:20

Pause

Kl 11:20 – 13:00

Kunstig intelligens (KI) som ressurs i voksenopplæringen – workshop

 

Workshoppen ledes av Gaute Thøgersen, IKT-ansvarlig ved Larvik læringssenter og Odin Nøsen, rådgiver for skole i Randaberg kommune. Økten blir en kombinasjon av introduksjon om KI, bruk av KI, demonstrasjon og mulighet for å teste ut ulike funksjoner samt diskusjoner i grupper. Det blir satt av tid til spørsmål fra salen. .

Kl 13:00 – 14:00

Lunsj

Kl 14:00 – 14:30

Didaktiske grep og nettlærerrollen i digital opplæring v/Lingu og en kommune

 

Saira Kursheed fra Lingu gir inn et innblikk i læringssynet bak Lingus digitale norskopplæringstilbud. Hun viser hvordan nettlæreren kan arbeide pedagogisk og didaktisk .

Vi får også møte en kommune som samarbeider med Lingu. Her får vi høre om hvordan de jobber pedagogisk med tilbudet. Hvilke muligheter ser de, og er det noen utfordringer? Hvordan kan man komme i gang som nettlærer?


Lingu er leverandør av nasjonalt digitalt norskopplæringstilbud.

Kl 14.30 – 14.45

Pause

Kl 14.45 – 15.30

Parallelle sesjoner

 

1. "Fra ei halv setning til to tusen ord".

Trude Thuv-Slettli, programfaglærer på Hadsel vgs, skal i sin parallellsesjon presentere hvordan kombinasjonsløpet kan gjennomføres både fleksibelt og nettbasert. Hun vil også snakke om hvordan lærere  kan arbeidsrette norskopplæringen. Trude vil også belyse hvordan deltakere med lave digitale ferdigheter kan gjennomføre digital opplæring.

2. Eksempel på hybrid norskopplæring v/Oslo voksenopplæring Helsfyr

Voksne deltakere har behov for fleksibel opplæring, og hybridkurs åpner opp for deltakelse fra arbeidsplassen, hjemmet og klasserommet. Oslo voksenopplæring har utviklet en helt ny modell for hybridkurs, hvor deltakerne kan velge om de vil delta fysisk eller digitalt fra dag til dag. Tolærer-ordning sikrer god oppfølging og høy deltakeraktivitet. Modellen er bærekraftig, og kan tilpasses mindre sentre og kommuner. Erfaringene fra Helsfyr Voksenopplæring viser en nedgang i fravær, og at opplæringsmodellen åpner opp for at flere kan delta i og fullføre opplæring. Hybridkurs bidrar til realisering av fullføringsreformen.

Møt Aina S. Aspnes og Andrea B. Arnesen som er hybridlærere og vil presentere erfaringer fra Oslo Voksenopplæring.

Kl 15:45 – 16:00

Pause

Kl 16:00 – kl 17:00

Refleksjon/samtale i grupper kommunevis

 

Hva må til for at vi skal komme fra der vi er i dag til dit vi vil? Kommunene reflekterer sammen om hva og hvordan de ønsker å ta temaer videre etter samlingen.

Kl. 17:00

Vel hjem!