Praktisk information

HSB Riksförbund har enligt ordinarie stadgar HSB-stämma ojämna år och årsmöte jämna år. HSB Riksförbunds styrelse har fastställt att årsmötet 2022 ska hållas:

Datum: 18 maj, med start kl 10.00 och beräknat avslut ca kl 16.30 (09.30 digital registrering och fullmäktigekontroll)
Därefter följer konstituerande sammanträden för HSB Riksförbund, HSB Affärsstöd, HSB Finansstöd, HSB Projektpartner samt Stiftelsen HSBs Garantifond (observera att tid för avslut kan komma att ändras). 

Plats: Piperska muren, Scheelegatan 14 på Kungsholmen i Stockholm. I och med att restriktionerna har släppts ser förbundsstyrelsen och HSB Riksförbunds ledning fram emot att hålla fysiskt årsmöte.

 

Fullmäktige

Vid ordinarie årsmöte är antalet fullmäktige en för varje medlem. Varje fullmäktige har det antal röster som medlemmen har tilldelats i enlighet med HSB Riksförbunds stadgar. Vid årsmötet är antalet fullmäktige 25 stycken med sammanlagt 165 röster. En fullmäktige får medföra ett valfritt biträde.

 

Registrering

Du registrerar dig på årsmötet genom att logga in via en av de Ipads som finns tillgängliga i lokalen på Piperska muren. I de fall där mobilt bank-id inte används behöver du ta med den dator som används för ditt bank-id. Registreringen för upprättande av röstlängd inför årsmötet stänger kl 09.50.


Förhinder

Om du som fullmäktige får förhinder att delta på årsmötet, kontaktar du din HSB-förening, som i sin tur kontaktar din ersättare. HSB-föreningen tar därefter kontakt med Carina Lindgren på HSB Riksförbund för att anmäla ersättare så att denne kan få kallelse med länk. Kontaktuppgifter till Carina Lindgren, mobil: 0702-421 727, e-post: carina.lindgren@hsb.se

 

Kort information om bild- och ljudupptagning

Allmänt

På HSB Riksförbunds årsmöte sker det bild- och ljudupptagning (nedan ”Videomaterialet”).

 

Namn på personuppgiftsansvarig

HSB Riksförbund ekonomisk förening, org. nr: 769606-4760.

 

Kontaktuppgifter

HSB Riksförbund

Box 8310, 104 20, Stockholm

juristerna@hsb.se, 0771-472 472

 

Information om den behandling som har störst konsekvenser för den registrerade

Vi lagrar Videomaterialet i två år. Videomaterialet kan komma att publiceras på HSBs interna nät (intranätet). Videomaterialet är i så fall endast tillgängligt för den som är uppkopplad mot HSBs interna nät eller VPN. Videomaterialet raderas från intranätet tre månader efter föreningsstämmans avslutande.

Videomaterialet hanteras av vårt personuppgiftsbiträde Abaton produktion AB, org. nr. 556912-2913.

 
Ändamål med personuppgiftsbehandlingen

Vi spelar in bild och ljud i syfte att andra personer inom HSB ska kunna ta del av de frågor som behandlas på stämman. Syftet är att uppfylla HSBs interna regler och principer om öppenhet och transparens.

 
Rättslig grund för behandling

Vi grundar personuppgiftsbehandlingen på att vi anser oss ha ett berättigat intresse. Det vill säga att vårt intresse av att ha en transparent och öppen organisation väger tyngre än deltagarnas intresse av att inte behöva bli filmade. Det ligger också i sakens natur att det förekommer bild- och ljudupptagning på en föreningsstämma/årsmöte, vilket man som deltagare kan förvänta sig.

 

Registrerades rättigheter

Som registrerad kan du utöva flera rättigheter, särskilt rätten att få tillgång till eller radering av dina personuppgifter.

För ytterligare information om vår personuppgiftsbehandling, inklusive dina rättigheter, se den personuppgiftsansvarigas fulla information genom att klicka på denna länk.