Dag: Tisdag den 28 september 2021 
Tid: kl. 09.00-12.00 med reservation för viss tidsjustering.
 


Pris: 1695 kr ex moms - Anmälan hittar du i menyn uppe till höger! 

 

Program punkter:

Moderator: Gunilla Hultgren Karell
Gunilla var juryns ordförande under Kranvattentävlingen 2020. Med en smaksäker jury som hon handplockat ansvarade Gunilla för juryarbetet.

Genom att delta på samtliga delfinaler för Kranvattentävlingen runtom i Sverige fick Gunilla träffa 104 av er medlemmar och fick därmed en god inblick i möjligheter och utmaningar i vattenfrågor. Med en varm, positiv och humoristiskt touch har Gunilla ödmjukt tillgängliggjort våra frågor mot en breddare allmänhet. Värdet på kranvattnet i samklang med Kranmärkt har tack vare gott samarbete mellan juryn, deltagande kommuner och Svenskt Vatten fått en enorm spridning runt om i vårt avlånga land.

 

Svenskt Vatten Informerar  
Sofia Barré, kommunikationschef på Svenskt Vatten berättar om vad som är pågång under 2022.  

 

Inspirationsföreläsning  
Förändra beteenden med kommunikation på hjärnans villkor
Vi människor är programmerade för att undvika omedelbara hot. När hoten är mer abstrakta och avlägsna i tid är vi och våra hjärnor däremot inte rustade för att ta dem till oss. Problemet känns helt enkelt inte lika påträngande. Vatten är en förutsättning för allt liv och en av våra stora klimatutmaningar, men trots det tar vi det för givet. Vad krävs för att skapa engagemang och förändra beteenden kring vår vattenförbrukning? På hjärnans villkor.

 - Andris Zvejnieks är senior kommunikationsrådgivare med en bakgrund som kommunikationsdirektör i bl a SAS Sverige och Systembolaget. Hans råd, utbildningar och seminarier utgår från ett stort intresse för modern hjärnforskning och hur rön från den kan öka effekten av kommunikation och ledarskap.


 

Kriskommunikation utifrån skyfall
Hur är vår kriskommunikation vid klimatförändringar?
Hur kommunicerar vi när det är torrt i kranen på grund av långvarig torka eller när ett 100-årsregn skapar kaos, inte bara i källaren utan i hela samhället? Hur ser kommunikationsarbetet ut i krisen och när det gått en tid? Ett samtal som leds av Gunilla Hultberg Karell med Helena Liljestrand från Stockholm vatten och avfall som jobbade med skyfallet i Stockholmsområdet i maj, Gästrike vatten AB där Emelia Lövgren jobbar med skyfallet i Gävle i augusti. Från VA SYD deltar Maria Nordblad Stålgard med erfarenheter efter skyfallet 2014 som drabbade Malmö. 

 

Hållbar Vattenanvändning (Workshop)
Flera VA-bolag och Svenskt Vatten har tagit fram det gemensamma kommunikationskoncept för hållbar vattenanvändning. Materialet används för att öka kunskapen om hur vi tillsammans kan hushålla med vårt vatten. Styrkan i materialet är de gemensamma och enhetliga budskapen. Inte sällan bor vi i en kommun, jobbar i en annan och har ett fritidshus i en tredje. Att mötas av samma budskap och samma uppmuntran om att spara på vatten oavsett var du befinner dig är en styrka. Sandra Nordström på Sydvatten ger en workshopsintroduktion med frågor som hur har materialet nyttjats? Vilka delar fungerade extra bra, är det något som har saknats? För er som kanske ännu inte köpt in er i konceptet är detta ett ypperligt tillfälle att lära sig mer och inför kommande säsong redan nu köpa in sig.  

I en workshop utbyter vi tankar och erfarenheter samt önskemål om fortsatt utveckling av materialet.



Inspirationsföreläsning
Kraften i intern kommunikation 

Den interna kommunikationen har fått en ökad betydelse i en föränderlig värld. Medarbetarna vill veta vad de är med och bidrar till och vi-känslan är av stor betydelse för den externa bilden av varumärket. Fungerande intern kommunikation har positiva effekter på arbetsmiljö, trivsel, förtroende, kundnöjdhet och lönsamhet. Den här föreläsningen ger ökade insikter kring betydelsen av intern kommunikation och verktyg för ett mer kommunikativt ledarskap och medarbetarskap. Med pedagogisk skicklighet, stor portion humor och ett äkta engagemang blir det här en föreläsning som stannar kvar hos åhörarna. 

 

(Fotograf: Jenny Frejing)

- Anna Almberg är en av Sveriges främsta föreläsare inom intern kommunikation och kommunikativt ledarskap. Hennes fasta övertygelse är att bra kommunikation är en förutsättning för ett hållbart arbetsliv. Mår människorna bra gör organisationen också det. Många av Sveriges mest framgångsrika företag och största organisationer har anlitat henne som strategisk rådgivare så väl som inspiratör. 


 

 

 

 

 

 

 

 

Har du några frågor? 
Skicka ett mail till:
kursbokning@svensktvatten.se