Anmäl dig här!

 

 

Fokus på Event 2020

Möten & event som nyckeln till förändring   

       

Möten och event är ett otroligt kraftfullt verktyg - inte minst när man vill få med sin organisation eller sina kunder mot nya mål eller förändra attityder och beteenden.

För att uppnå syftet med förändringsresan krävs ett genomtänkt arbete både före, under och efter förändringsarbetets process. Förändringen ska förankras med dem det berör, dvs de anställda eller kunderna - i många fall genom någon form av möte eller event. Under konferensen får du vetskap om vad man bör tänka på och hur viktigt det är att redan från början planera för hur man ska skapa delaktighet och engagemang hos målgruppen.

Under Fokus på Event 2020 får du lyssna på intressanta talare som ger oss insikt och inspiration kring just detta, hur man övervinner troliga hinder eller hur man väljer rätt väg och lösningar för att verkligen skapa effekt. Allt med målet att inte bara nå ut, utan verkligen nå in och göra avtryck.

Det blir en halvdag med givande föreläsningar, samtal i ämnet och du får dessutom möjlighet att bredda och underhålla ditt nätverk med övriga deltagare från såväl eventbranschen som kundsidan.

Vi har såklart handplockat förmiddagens föreläsare för att optimera möjligheterna för dig som deltagare att verkligen få med dig hem ny kunskap och inspiration i ämnet.

Varmt välkomna!
Skånska Branschrådet för Möten och Event i samarbete med SES, (Sponsrings- & Eventsverige).


Medverkande

Nadja Sörgärde
Lunds Universitet
Fil. Dr. Universitetslektor i företagsekonomi

 

Förändringsmotstånd ses ofta som något negativt som måste undvikas, vilket Nadja menar i sig kan bidra till att förändringsprojekt misslyckas - inte minst för att bra idéer går förlorade och engagemang urholkas. Hon kommer därför att ge oss en mer nyanserad bild och förståelse för skeenden vid förändringar, så att vi kan se fler möjligheter och fatta bättre beslut. 

Nadja har lång erfarenhet av att undervisa om förändringsarbete såväl inom som utanför universitetet och fick i fjol det pedagogiska priset vid Lunds Universitet. Hon arbetar på Ekonomihögskolan, vid EFL och är också engagerad i företagsinterna program, och har dessutom skrivit flera böcker i ämnet.

 

 

Peter Winitsky
Creative Meetings
VD
 

Smarta möten och events handlar om att ändra människors attityder eller beteenden. Ett klokt arbete såväl före, under som efter eventet kan vara dynamit för att få saker och ting att hända.

Var börjar man? Och var slutar man…? Vad är det egentligen som gör ett event ”dyrt” och hur sätter man relevanta mål? Vilka pusselbitar behövs för att det ska hända något på riktigt – och är det inte bara skitsnack att event kan skapa förändring? Peter ger oss handfasta tips och verktyg från en mångårig erfarenhet av komplexa innehållsbaserade möten och events med just förändringsarbete i fokus.

 

Katarina Roddar
PwC (Price Waterhouse Cooper)
Personaldirektör
 

Katarina är ytterst ansvarig för PwC:s årliga stora event, TUR-spelen, som under 2019 gick under arbetsnamnet ”8000 timmar”. Det är ett event med fokus på deras värderingsarbete gällande hållbarhetsfrågor. På Fokus på Event 2020 kommer Katarina att berätta hur deras resa tog form, vilka utmaningar de mött längs projekt, vilka olika vägval de gjort och slutligen hur de genomförde eventet och vilka effekter det gett inom organisationen. 

Katarina erhöll även ”Universum Awards 2018" pris för  "Årets personaldirektör inom Employer Branding".

 

Eleni Cronström
Cronström & Co.
VD och senior projektledare på Cronström & Co. Moderator för Fokus på Event 2019
.

 

Vår kunniga moderator Eleni Cronström har själv med sitt eventföretag Cronström & Co. drivit samt genomfört många event med förändringsfokus. Dessutom driver hon idag även artist och talarförmedlingen Vi & Vänner tillsammans med komikerproffset Måns Nilsson.

 

SBME & SES

Under fem år har Skånska Branschrådet för Möten och Event (SBME) arbetat för att utveckla och förbättra mötes- och eventbranschen i Skåne. För att växla upp kommer SBME under 2020 att bli en del av SES (Sponsrings- & Eventsverige), med ännu större möjligheter till affärsnytta i form av kunskap, inspiration och kontakter. Det nya SES Syd blir en arena för såväl köpare som leverantörer av möten och event, men också för aktörer inom sponsring, expo och destinationsutveckling.


Program

Dagen är upplagd kring samtal från scenen som följs av olika interaktiva inslag där alla kan bidra med sina erfarenheter och synpunkter.

07.45-08.30 Frukostmingel och registrering

13.00           Dagen avslutas

 


Praktisk information

Datum: 31 januari 2020 kl. 07.45 – 13.00
Plats: Malmö Arena hotel, Hyllie Boulevard 12, 21532 Malmö 
Kostnad: 875 SEK exkl. moms vilket inkluderar frukost, förmiddagsfika och mingellunch 

Köp biljett genom att klicka på "Anmäl dig här".

Beställd biljett återlöses ej. Däremot kan den lämnas över till annan deltagare vid förhinder. Glöm inte att meddela oss så att vi kan uppdatera deltagarlistan.

FÖR VEM
“Fokus på event” är en konferens som vänder sig till personer som arbetar med möten och event - som beslutsfattare och beställare på kundsidan, som samhällsaktörer eller som leverantör av eventlösningar.

 
ARRANGÖR
Fokus på event är en årlig konferens som arrangeras av Skånska Branschrådet för Möten och Event (SBME). 2019 hade konferensen fokus på "hur man når långsiktiga effekter med sina möten och event”.

SBME startades för fem år sedan för att samla eventbranschen i Skåne. Föreningens huvudsyfte har varit att arbeta för att stärka möten och event som strategisk kommunikation och utveckla Skåne som eventregion.  SBME är ett nätverk där verksamma i branschen har möjlighet att utbyta erfarenheter, diskutera gemensamma utmaningar och få nya insikter. Genom våra öppna arrangemang som Fokus på Event, vill vi sprida kunskap och inspiration även till beställare, samarbetspartners och andra aktörer inom området.

Läs mer om SBME här:  https://sbme.se/
Har ni frågor, får ni jättegärna kontakta oss: info@sbme.se