Studiebesök

Under konferensen har du möjlighet att delta på studiebesök i HFABs regi. I samband med din anmälan till konferensen så väljer du själv vilket studiebesök du vill delta på, om du vill delta på ett studiebesök på morgonen den 13 november samt ett annat på eftermiddagen den 14 november. Vill du endast delta på studiebesök den ena dagen men inte den andra så går det givetvis också bra.

Här nedan kan du läsa mer om de olika platser och projekt som HFAB kommer att visa oss.


Harplinge

Harplinge

Arkitektur, klimat och energi i Harplinge

Följ med till Harplinge Stationsgata och upptäck landets första flerbostadshus med plusenergiteknik, som vi byggde redan 2014. Vi besöker även Lynghusen, byggt 2021 och prisbelönt för sin arkitektur. Lynghusen är HFAB:s första byggprojekt där klimatpåverkan var en del av upphandlingen.

Under studiebesöket gör vi en rundvandring både inomhus och utomhus. Vi fördjupar oss även i tekniken, energilösningarna och de hållbara innovationerna som kännetecknar båda husen.


 Andersberg

Andersberg

Återbruk av lokal och sociala satsningar på Andersberg

Andersberg byggdes under 1960-talet och är HFAB:s största bostadsområde. Vi arbetar målmedvetet för att Andersberg inte ska klassas som ett utsatt område, därför gör vi flera sociala insatser i området. Till exempel riktade arbetsmarknadsinsatser, samarbete med skolor och föreningsliv samt aktiviteter för både unga och vuxna.

Vi har också ökat vår närvaro i området genom att renovera en befintlig lokal för vårt nya områdeskontor. Vid renoveringen återbrukade vi fasadpartier och fönster, och den största besparingen var att vi kunde behålla den befintliga planlösningen.


HFAB:s hus

Carl Kuylenstjernas väg

Länge leve husen på Carl Kuylenstjernas väg

HFAB:s hus på Carl Kuylenstjernas väg, som byggda på 1960-talet, var för ett par år sedan varken energieffektiva eller moderna. Vi visar och berättar hur vi har gett 269 lägenheter nytt liv så att de blivit uppdaterade hem för våra hyresgäster.

Lägenheterna har fått nya kök, badrum, fönster, el samt vatten- och avloppsledningar. Installation av ventilation (FTX) gjordes samt individuell mätning och debitering (IMD) av el och varmvatten infördes. Dessutom renoverades fasaden och byggnaderna fick nya tak.