Om foredragsholderne

 

Irmelin Kjelaas 

Irmelin Kjelaas er førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU. Hun har en særlig interesse for flerspråklighet, språk og makt i skolen. Hun har vært involvert i mange utviklings- og forskningsprosjekter om andrespråkslæring i grunnopplæring for unge voksne. Basert på dette blant annet skrevet boka Integrert språk- og fagopplæring for nyankomne andrespråkselever sammen med Kristin Fagerheim. 

Egil Weider Hartberg 

Egil W Hartberg er prosjektleder på senter for livslang læring (SELL) ved Fakultetet for lærerutdanning og pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet, og er også leder for senteret.  Han er spesielt opptatt av temaer som læringsfremmende vurdering, fellesskapende didaktikk og læreplanforståelse. Han har bred erfaring fra utviklingsarbeid i partnerskap med lokale myndigheter, ledere og ansatte i opplæringssteder, og har bidratt i læringsressursen vurdering for læring i FVO. 

Erlend Dehlin  

Erlend Dehlin er professor ved NTNU, Institutt for lærerutdanning. Han har en doktorgrad innenfor temaet organisering, ledelse og improvisasjon. Han har et spesielt engasjement innen områder som endringsledelse, kunnskapsledelse og læring, samt leder- og organisasjonsutvikling.  

Helena Reierstam  

Helena Reierstam er universitetslektor ved Stockholms universitet, Institution för pedagogik och didatik. Hun forsker på vurdering av fagkunnskap i et flerspråklig undervisningsmiljø. I workshop-en «Økt forståelse for verdien av deltakerinvolvering i god vurderingspraksis» vil Helena Reierstam se nærmere på validitet, reliabilitet, relevans og tilpasninger og støtte i vurdering. Følgende dilemmaer og muligheter i forhold til vurderingsoppgaven vil bli diskutert:

- hvordan læringsmål, undervisning og vurdering henger sammen

- hvordan vi konstruerer oppgaver for å se relevant kunnskap på det aktuelle nivået

- hvordan vi gir tilbakemelding, når og på hva

Trykk her for mer informasjon.

Anette Lund Follestad  

Anette Lund Follestad er universitetslektor ved Institutt for yrkesfaglærerutdanningen ved OsloMet. Hun er utdannet sykepleier og yrkespedagog. Hun har også lang erfaring som lærer i videregående opplæring for voksne og har arbeidet som leder med arbeidsområdene voksnes læring, arbeidsplassbasert fagbrevutdanning, karriereveiledning og realkompetansevurdering.  

Sigridur Vilhjalmsdottir  

Sigridur Vilhjalmsdottir er seniorrådgiver ved nasjonalt senter for flerkulturell opplæring – NAFO. Master i norsk som andrespråk, PPU med fagdidaktikk i tospråklig opplæring og videreutdanning i utdanningsledelse (rektorutdanning). Hun har tidligere erfaring som lærer og skoleleder i kommunal voksenopplæring og har ledet flere utviklingsprosjekter i modulforsøket.  

Kamil Øzerk  

Kamil Øzerk er professor ved Universitetet i Oslo, Institutt for pedagogikk. Han har utviklet NEIS-modellen som tar sikte på å fremme forståelse av muntlig språk og skriftlige tekster i en opplæringskontekst. Kamil Øzerk har i samarbeid med Kvinesdal VO, Moss VO og Otta læringssenter prøvd ut og tilpasset modellen til FVO.