Det är vi som processleder laboratoriet: 

Mona Hallström Hjort är processledare och utredare på Sweco. Hon har 20 års erfarenhet av att jobba med komplexa samhälls-frågor som integration, jämställdhet, jämlikhet och mänskliga rättigheter inom offentlig sektor. Monas engagemang finns i att facilitera och leda processer som bryter invanda mönster och skapar lärandemiljöer och tid för reflektion.

Petra Bäckman är etnolog och en av Swecos konsulter inom samhällsanalys. Petra har ett stort intresse för människors vardagsliv och tror att förståelsen för vårt mänskliga beteende är avgörande för framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete. Petra är även certifierad processledare enligt metoden SymbioCity Approach, en metod för att arbeta processorienterat och inkluderande för att främja hållbarhet i samhällsplanering.

Per Bergström Jonsson är rådgivare och utredare på Sweco med bakgrund inom statlig och kommunal verksamhet. Han har lett flera komplexa och kontroversiella trafikprojekt, bland annat införandet av trängselskatter i Göteborg, framtagande av en riktningsförändrande trafikstrategi för samma stad och planeringen av en stadslinbanai Göteborg. Per har därför behövt samarbeta med dialogdesigners och konflikthanterare för att försöka hitta framkomliga vägar i att utreda konfliktfyllda frågor ihop med olika intressenter och att hitta metoder för att tidigt kunna söka upp frågor där spänning och motstånd är i varandra.

Katarina Pietrzak är Learning Strategist på RISE Professional Education och är en erfaren facilitator, strateg och lärande-designer som leder grupper, individer och organisationer genom komplexa transformationsprocesser.

Lisa Carlgren är senior forskare i enheten Mobility Transformation på RISE där hon studerar design och innovationsledning med fokus på människor och system. Hon är medförfattare till rapporten Navigating Complexity och har lång erfarenhet av att utbilda i design thinking och leda design-orienterade aktiviteter.

Pernilla Glaser drev projektet och skrev slutrapporten Navigating Complexity tillsammans med Lisa Carlgren. Hon är baserad i RISE Stadsutvecklingsgrupp som processledare och metodutvecklare. Pernilla har lång erfarenhet av att arbeta med konst, grupputveckling och delaktighetsfrågor. Hon undervisar i reflektion, storytelling och facilitering. Pernilla är också initiativtagare till Salong Krångel, en reflektions-mötesplats för komplexitet.

Emelie Anneroth är projektledare på RISE Stadsutveckling med en bakgrund inom etnologi och kulturgeografi. Hon är särskilt inriktad på att förstå och utveckla modeller för att minimera maktasymmetrier i samhällsplaneringsprocessen, genom olika former av inkludering, deltagande och medskapande.

Anna-Karin Stoltz Ehn är senior projekt- och processledare på RISE Stadsutveckling, där hon leder samverkansprocesser och kunskapsutveckling kring innovations- och omställningskapacitet, framförallt med fokus på offentlig sektor. Hon har en utbildningsbakgrund inom nationalekonomi och miljöekonomi, och är särskilt intresserad av nya värdeberäkningsmodeller, governanceutveckling och att mångfalden av livskvalitetsaspekter värdesätts, synliggörs och utvecklas.

Heiti Ernits arbetar i stadsutvecklingsenheten på RISE. Han är intresserad av vad som händer i de organisatoriska mellanrummen och har under de senaste tre åren studerat gränsgångare, gränspraktiker och gräns-organisationer kopplat till samhällsplanering, innovation och ledarskap. Heiti är utbildad kulturgeograf och humanekolog och har alltid haft ett stort intresse för städer och det urbana livet med människan i fokus.

Susanne Lundmark är verksamhetsutvecklare och rådgivare i behovsdriven utveckling hos Savvy Design Collaborative, som stöttar organisationer i transformation. Susanne har lång erfarenhet av att jobba med process-ledning, i både privat näringsliv och offentlig sektor, och hon drivs av att skapa lärandeprocesser och bygga förändringskraft.

Bernard Le Roux är en medlare och dialogledare med många års erfarenhet av att arbeta med spänning och konflikter mellan individer, men också inom grupper och med särskilt fokus på komplexa samhällsfrågor. Som del av SKR:s utvecklingsarbete och arbetet med utbildning och policy i utlandet har han tagit fram olika hjälpverktyg för dialog i planering och social medling. Han är medgrundare till Dialogues AB (svb), ett icke-vinstutdelande konsultbolag.

Gunilla Edemo är utbildad teaterpedagog, dramaturg, journalist och folkskollärare. Hon har i 15 år arbetat med pedagogiskt och konstnärligt utvecklingsarbete inom kultur- och ideell sektor. Vid sidan av sin anställning inom ledarskap vid en folkhögskola frilansar hon som processledare och utbildare.

Sofia Josephson är designer och formgivare av upplevelser. Genom estetiska gestaltningsmetoder och deltagandeprocesser låter hon oss komma nära varandra, interagera med komplexa system och göra samhällsutmaningar greppbara. Hon är utbildad vid Konstfack och Hyper Island och har lång erfarenhet av att utforska alternativa vardagar genom att lösa upp gränserna mellan konst, kultur, organisation och industri.

Katarina Bonnevier är arkitekt, forskare och konstnär. Genom iscensättningar undersöker hon gränslandet mellan de liv vi lever och den byggda och formgivna värld som omger oss. Hon är även en av grundarna till design-, arkitektur- och konstgruppen MYCKET.