Inbjudan till informationsmöte 18 november 12.30-13.15

I vårt nyutvecklande labb kan organisationer mötas för erfarenhetsutbyte och stöd i komplexa frågor. Vi erbjuder stöd från erfarna processledare och forskare. Vi tar hjälp av konst och kultur för att vända på perspektiven. Till laboratoriet knyter vi forskning, konferenser och kortare utbildningar.

 

  Anmälan till informationsmöte  

 



Vad är Laboratory of Disorder? 

I Laboratory of Disorder undersöker vi oordning i processer, relationer och system.

Vårt arbete adresserar komplexa samhällsutmaningar. Vi arbetar därför med flera fokus. Vi vänder oss till personer och team som arbetar i förvaltningar och samhällsorganisationer såsom kommuner, myndigheter, NGO´s och civilsamhällesorganisationer samt företag med samhällsuppdrag som fastighetsbolag, transportföretag och olika typer av lärplattformar.  Vi erbjuder fortbildning för processledare, designers och utvecklare. Vår verksamhet är också en folkbildningsverksamhet. Vi vill bilda och mobilisera kompetens för att gemensamt hantera oordning lokalt och globalt.

 

Vi fokuserar på tre sorters oordning;

Komplexitet är en situation, förutsättning, omständighet eller process som utgörs av flera olika delar där vissa kan vara okända eller bara delvis kända och vissa kan stå i konflikt med varandra. I en komplex situation finns ingen enhetlig eller beprövad metod för att möta utmaningen och lösa problemet. Hur vi i våra organisationer hanterar komplexitet är liktydigt med vår förmåga att agera med relevans i en oberäknelig omvärld.

Motstånd är vad vi erfar när det sätt vi vill driva en process inte är funktionellt. Motstånd kan vara en inre motrörelse likaväl som en eller flera yttre omständigheter som tvingar oss att ta andra vägar än vi först avsett. Hur vi i våra organisationer hanterar motstånd visar vår förmåga till resiliens och samverkan.

Konflikt är en eller flera kollisioner mellan olika viljor. En konflikt kan uppträda plötsligt eller som successiv sprickbildning över tid. Hur vi i våra organisationer förbereder oss för konflikt och hanterar dem när dem uppstår är avgörande för om vi kan använda olikheter som resurs.

 

Vår avsikt;

Vår avsikt är att med stöd av forskning och relevant omvärldsanalys kartlägga och utveckla metoder att se, förstå och hantera oordning.

Vi har ett tvärdiciplinärt angrepps-sätt. Det inrymmer samarbete mellan olika kompetenser, erfarenheter, metoder, uttryck och perspektiv.

Vi arbetar med reflektion, stöd och gestaltning.

Vi är likvärdigt intresserade av det tänkbara och det otänkbara.

Vi har utbildningserbjudanden som är tillgängliga för alla och labb-verksamhet som är en kollaborativ forsknings och metod-plattform.

Vi riktar oss till alla.

 

Hur undersöker vi?

Vi utgår ifrån och samlar aktörer som deltar med sina utmaningar och erfarenheter. Vi erbjuder metoder för att dela och tillsammans utveckla ny kunskap. Vi utvecklar lärande och bedriver praktiknära forskning. 

Det gör vi genom att

 

Vad gör vi med resultatet?

Laboratory of Disorder samlar relevant forskningsresultat i begripliga och tillgängliga format.

LOD formulerar verktyg och metoder till stöd för att beskriva och arbeta vidare i de involverade organisationerna.

LOD sammanfattar erfarenheter från samhällsaktörer för att kunna beskriva och påvisa behov och utmaningar.

 

Välkommen med din anmälan till informationsmötet 18 november 12.30-13.15. 

  Anmälan till informationsmöte   

 



Vill du enbart anmäla dig till vårt nya nyhetsbrev? Det är såklart okej! 

  Anmälan nyhetsbrev