Bra att veta


Lunch under mässan

Lunch kommer att serveras i restaurang Seasons. Den kommer att serveras i två sittningar (en för företagsmedlemmar och en för vårdmedlemmar) och vi ber er notera att det är viktigt att hålla sin lunchtid för att allt ska flyta på så smidigt som möjligt. 
Specifik lunchtid finner du i programmet under separat flik.
Kaffe och fika kommer att serveras inne i utställningen under alla dagar. 
 

Skanning av deltagare

I samband med mässan kommer alla utställande leverantörer ha möjligheten att skanna deltagarnas namnskyltar och då få tillgång till deras kontaktuppgifter (namn, sjukhus/typ av verksamhet, mail och mobilnummer). All skannad information kommer att samlas i en portal där utställande leverantörer själva kommer kunna ta del av informationen samt se statistik över antal skanningar.

Deltagaren väljer själv om de vill att sin namnskylt ska bli skannad eller inte. 
 


Brand & hjärtstartare

Samtliga lokaler inom Svenska Mässan Gothia Towers är utrustade med brandlarm, sprinkler och utrymningslarm.

Defibrillator finns i Service Center och i hotellreceptionen.
 

Utrymningslarm

Lokalerna kan komma att utrymmas vid en större incident eller rökutveckling. Utrymningslarmet på Svenska Mässan Gothia Towers är ett talat meddelande som sätts i gång automatiskt. Larmet kan inte sektioneras utan larmar alla sektioner som ingår i larmcentralen. Det talade utrymningslarmet är på svenska, följt av engelska och lyder enl. följande: ”VIKTIGT MEDDELANDE Brand har utbrutit i byggnaden, lämna omedelbart byggnaden via närmaste nödutgång. Använd ej hissarna. ATTENTION. Fire has been reported in the building. Please leave the building immediately by the nearest exit. Do not use the elevators.”

Återsamlingsplats vid brand är utanför respektive entré, entré 2, entré 5 och entré 8.


Inrymning/lockdown

Vid en yttre händelse kan det vara aktuellt att kvarstanna i anläggningen eller inrymma för de som befinner sig i direkt anslutning till anläggningen. Entréerna kommer då att låsas men bemannas från insidan. Entréerna är ej utrymningsvägar vilket gör att utrymningsförmågan ej påverkas. Vid en inrymning/lockdown kommer information att ges via hallarnas högtalarsystem.