Japan är ett land som fascinerar och inspirerar människor från hela världen. Här möts det gamla med det nya i en perfekt harmoni, och landet är hem för några av världens mest unika och fascinerande kulturtraditioner som te-ceremonier, geishor och samuraj-kulturen. Samtidigt är Japan också en plats där högteknologisk innovation möter tusenåriga traditioner och kultur.

I Tokyo upplever man en pulserande storstadspuls där modern teknologi möter traditionella tempel och parker. Kyoto är känt för sina historiska tempel och traditionella kulturarv som geisha- och te-ceremonier, och har djupa rötter i den japanska kulturen och historian. Hiroshima har blivit ett viktigt minnesmärke över den förödande atombombningen som skedde under andra världskriget, och är nu en stad med stark fokus på fred och fredsmuseum.

Nara är en annan historisk stad som är känd för sitt kulturella arv med flera UNESCO-listade tempel och helgedommar, inklusive Todai-ji-templet där man hittar en av världens största Buddha-statyer i brons. Hakone erbjuder en vacker naturupplevelse med varma källor och fantastisk utsikt över berget Fuji. Miyajima, en ö som ligger i närheten av Hiroshima, är känd för sin ikoniska torii-port och vackra tempel, och är ett populärt resmål, och natursköna Hakone med sina varma källor.

Japansk arkitektur är känd för sin elegans och skönhet med anor från flera århundraden bakåt i tiden. I Osaka, den tredje största staden, finns gott om spännande modern arkitektur. Osaka är även känd för mat och nattliv och flera historiska moument som slottet Osaka-jo och shinto-helgedomen Sumiyoshi Taicha. 

Japan är ett land som verkligen har något för att upptäcka och utforska för den som är intresserad av arkitektur, historia, kultur, teknik och natur.