Juryn

 

 

Gunilla Hultgren Karell, ordförande
Gunilla Hultgren Karell är en del av vår kranvattenjury som kommer att resa runt i Sverige för att utse det godaste kranvatten 2020. Gunilla är sedan många år en flitigt anlitad vinskribent och skriver för ett antal tidningar som Expressen, Allt om Mat och tidningen Land. Under fem år syntes hon även som matlagare och vintipsare i SVT Gomorron Sverige.

 

 

 

 

   
 

Mischa Billing, jurymedlem
De flesta kanske känner henne bäst från TV4 där hon sitter i juryn för Sveriges Mästerkock. Mischa är utbildad sommelier, lektor i måltidskunskap vid Örebro universitet och nasolog. Hon är även ledamot av Vinakademien. Mischa kommer att sitta tillsammans med Gunilla i juryn.

 

Foto: Peter Jönsson

 

 

 

 

 

   
 

Linda Pérez, jurymedlem
Linda Pérez kommer även hon att sitta i juryn för kranvattentävlingen. Hon hamnade i restaurangbranschen av en ren slump och har sedan dess arbetat på några av Sveriges främsta krogar som sommelier. Numer arbetar hon bland annat med att skriva om vin på Allt om vin och på SvD. Hon driver även sajten Wine Table.

 

 

 

 

 

 

   
 

Anders Melldén, jurymedlem
Anders Melldén, sommelierutbildad författare, föreläsare och vinjournalist. Han skriver i bl a SvD, Gourmet, Törst och Livets Goda. Föreläsare på Vinkällan Dryckesutbildningar. Anders driver även det egna projektet Winesplaining, korta filmer på sociala medier och har precis givit ut boken med samma titel – Winesplaining.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pär Strömberg, jurymedlem & moderator
Pär Strömberg är internationellt erkänd konstnär i grunden och utbildad sommelier med tio-års erfarenhet av vinskriverier för bl.a. Winetable, Wine&Friends, Nöjesguiden, Totally Stockholm, Bästa Drycker och Vinmagasinet Törst. Bevakar alla nyhetslanseringar på Systembolaget och njuter god hemlagad mat med hantverksmässiga viner. Älskar svenskt kranvatten!

 

 

 

   

 

 

Solveig Sommarström, tekniskt ansvarig
Solveig Sommarström är vår tekniska expert under kranvattentävlingen 2020. Solveig är en dedikerad kemist som under större delen av hennes yrkesverksamma liv arbetat som laboratoriechef åt Vin och Sprit AB. Numer är hon en kunnig konsult som under de senaste åren varit med vid produktutveckling av spritdrycker. Utöver detta så sitter hon även på stol nr. 8 som spritkemist i Spritakademin.


Med reservation för ändringar.