Externa Inspiratörer

Dave Forsman

Under en resa till San Fransisco 2016 upptäckte Dave Forsman Beat based indoor cykling och det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har han utvecklat sin egen personliga ledarstil med stöd av de bästa instruktörerna i Los Angeles och New York. 

Patric Ekström

Patric Ekström har lång erfarenhet inom träningsbranschen och dansen har alltid haft en särskild plats i hans liv. Idag jobbar han på Campus1477 och är delägare i en av Uppsalas dansskolor. Dessutom en uppskattad instruktör på träningsresor och event.

Karoline Pettersson

Karoline Pettersson är dietist, föreläsare och influenser som brinner för att göra kost till något enkelt, härligt och harmoniskt.  Målgruppen är framförallt motionärer som vill hitta balans i kosten och få ordning på sin vardag. I december ger hon ut sin andra bok.

Magnus Ringberg

Magnus Ringberg har en gedigen bakgrund inom träning och fysioterapi med stort intresse för idrottsvetenskap och ledhälsa. Till vardags jobbar han med olika uppdrag kopplade till fysisk aktivitet bland annat tillsammans med Friskis.

Patrik Mårdh

Patrik Mårdh, en erfaren ultralöpare, idrottslärare, personlig tränare och löpcoach. Han har stor erfarenhet kring att övervinna både fysiska och mentala hinder från extrema lopp och utmanande terränger. En kunskap han delar med sig av för att hjälpa andra att nå sina löparmål.

Petra Malm

Petra Malm har fått stor uppmärksamhet och strålande recensioner för sin medverkan i Elitstyrkans hemligheter och Robinson. Som Sveriges första kvinnliga elitsoldat levde hon under tio års tid ett hemligt liv inom Försvarsmaktens elitstyrka.

Stina G. Dahan

Arbetar som fysioterapeut inom specialistpsykiatrin med inriktning ätstörning och driver det egna företaget EatMoveLive. Stina G Dahan har stor kunskap inom mental hälsa, trauma och yoga och har varit gruppinstruktör i över 30 år bland annat inom Friskis.

Sebastian Berggren

Sebastian Berggren är en av grundarna till Fightbox som är ett av Sveriges mest innovativa boutique gym. Där är han även instruktör och personlig tränare. Har en bakgrund inom thaiboxning.

Rikard Robbins

Rikard startade Factor Gym i Västerås 2012 och har coachat crossfit-inriktade klasser sedan dess. Med en bakgrund inom amerikansk fotboll har han alltid föredragit mer explosiva och intensiva workouts.

Styrkebyrån

Johanna Barvelid och Clara Fröberg är personliga tränare som brinner för att lära ut styrketräning och tunga lyft. Tillsammans driver de sedan 2014 Styrkebyrån och kan konstatera att tusentals, framför allt kvinnor, hittat till de fria vikterna på gymmet via dem.

Stefan Ågren & Daniel Hamberg

Här har vi två eftertraktade fysioterapeuter. Stefan är både svensk och nordisk mästare i tyngdlyftning och en uppskattad föreläsare och utbildare i olika styrkekvaliteter. Daniel har sin bakgrund inom hockey och är idag fystränare i Skånela IF Handboll. 

Jim Berg

Jim Berg har gedigen erfarenhet inom träning och hälsa, bland annat som team manager och aktiv inom eliten i landsvägscykling. Idag är han en eftertraktad utbildare inom framförallt wattbaserad cykling.

Tommy Lundberg

Tommy Lundberg är docent i fysiologi vid Karolinska Institutet och bedriver forskning exempelvis med fokus på skelettmuskelns anpassning till träning. De senaste åren har Tommy även intresserat sig för betydelsen av biologisk mognad inom idrotten.

Tobias Karlsson

Tobias Karlsson är professionell dansare och koreograf bland annat känd från dansprogrammet Let's Dance. Tobias har gästat oss förut och är en uppskattad inspiratör som kan få taket att lyfta.

Minna Fahlström

För Minna Fahlström har yoga alltid handlat om andning i första hand. Hon var med i starten Friskis Yoga och driver idag Tyresö Yogacenter. På INSPO 2023 delar hon med sig av sin kunskap i Pranayama.

Daniel Ek

Daniel Ek är författare och legitimerad psykolog specialiserad på mindfulness, stress och relationer. Han har lång erfarenhet av att föreläsa och utbilda inom psykologi och har övat meditation i över 15 år.

Linda Wikström

Linda Wikström har lång erfarenhet av rörelse-, andnings- och mental träning. Hon har bland annat varit konstsimmare på elitnivå och drivit yogastudio i 17 år. På INSPO 2023 leder hon Music flow yoga.

Charbel Gabro

Charbel Gabro har under 18 års tid vigt sitt liv åt att ge det han själv saknade som ung och nyanländ i Sverige. ”Att bygga broar mellan slum och finrum, för att utplåna det tomrum som har uppstått där emellan”. Är bland annat utsedd till Årets talare 2019.

Mirko Mandic

Mirko Mandic är postdoktor på Karolinska Institutet som bland annat forskar på hur hjärt- och kärlsystemet påverkas av träning, sjukdom och åldrande men också rymdfysiologi (!) och vad tyngdlöshet gör med människors muskulatur.