Söndag

 

En halvdag där du får chans att fördjupa dig kring träning och ledarskap inom sex olika områden. Du väljer själv vilket. Kanske är du ledare inom någon av träningsformerna redan idag, eller också är du bara nyfiken och taggad på att lära dig mer. Anmäl dig i kursbokningen och välj mellan följande träningsområden:

Yoga med stort Y

Yogatrenden fortsätter att peka uppåt och Yoga är också en av de största träningsformerna i Friskis. Under den här halvdagen får du djupdyka i yogans underbara värld. Få koll på utvecklingen inom Friskis Yoga det senaste året och inspireras till att uppleva mer och skapa pass med både flow och mind. Dessutom bjuder Stina G Dahan, som är leg. fysioterapeut och ledare med många års erfarenhet, på en inspirerande workshop med temat “Kroppen som resurs”. Inspireras till att uppleva insidan istället för att betrakta utsidan och få en ökad förståelse för autonomi och emotionell reglering. Hur närvaro i kroppen kan ge hjärnan en välbehövlig paus.

Coreflex - en riktig drömkombo

Älskar du inte redan Coreflex kommer du att göra det efter den här halvdagen! Vi startar med att testa vårens nya Coreflex soft-pass. Efter det djupdyker vi i den viktiga rörlighets- och stabilitetsträningen. Vi pratar om olika sätt att variera rörelser genom belastning och hur du kan förmedla dem på bästa sätt och skapa en bra känsla! Vi hoppas att du får nya kunskaper med dig hem och större förståelse för rörelserna och varför vi gör som vi gör på Coreflex. Workshopen är både teoretisk och praktisk och leds av Friskis Riks utbildare. Den passar alla som är ledare för instruktiva pass och självklart för dig som leder Coreflex eller Coreflex soft.

Spinning - vi snackar intervaller

Intervaller - lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla?! Häng med på en halvdag där vi valt att rikta strålkastarna mot intervallträningen inom vår spinning. Vi lyssnar på Mirko Mandic, doktorand inom idrottsfysiologi vid KI, när han pratar om kondition och intervallträning och om fynden i hans egen forskning runt högintensiv träning. Du kommer få testa allt från lite lugnare sköna ”mysintervaller” till riktigt svettiga stänkare som ger utrymme till rejäl utmaning. Vi fördjupar oss även kring det senaste tillskottet i Friskis spinningutbud, softa intervaller. En mer tillåtande form av intervaller där du får möjlighet att hitta din nivå, helt klart ett pass som passar många! Kom och lyssna, testa, upplev och låt dig inspireras med Spincykling  i fokus.

Mer multi i Multifys

Multifys stormade in på utbudskartan 2022 och blev en succé direkt med sin lättillgängliga allround träning för  en bred målgrupp och en enkelhet som tilltalar många. Nu har det blivit dags för en uppdatering!  Välkommen ALLA  till en halvdag där vi klämmer och känner på några helt nya Multifys upplägg. Vi snackar in med  fler redskap och fler varianter - mer multi i Multifysen helt enkelt. Våra utbildare guidar och inspirerar dig i träningsformens nya nu och såklart  kring ledarskap, övningar och upplägg.

Maxad prehab med skivstång

Här får du som är Tränare och PT eller helt enkelt intresserad av styrketräning chans att vara med på en fördjupad workshop med en av Sveriges grymmaste tyngdlyftare Stefan Ågren och hans vapendragare Daniel Hamberg. Båda är fysioterapeuter och Stefan är svensk och nordisk mästare i tyngdlyftning. En mycket uppskattad föreläsare inom idrottsskador och utbildare i olika styrkekvaliteter. Duon tar oss med från prehab med skivstångsteknik, via styrkelyft hela vägen in i tyngdlyftningens förlovade land. Denna skräddarsydda, maxade workshop där teori blandas med praktik vill du inte missa!

Träning 70+ och Seniorklubben i fokus

Träning genom hela livet och dess olika faser är vår grej i Friskis. Det är dessutom aldrig försent att börja träna så därför extra kul med ett tillfälle där vi får möjlighet att fokusera tillsammans på just målgruppen ädre 70+ och Seniorklubbens arbetssätt och träningsaktiviteter. Här kommer du få fördjupa dig inom aktuell kunskap och forskning kring träning för äldre. Uppleva Seniorklubbens träningsaktiviteter som Cirkel i sal, smaka på inspiration med dansbonus och landa i ett extra lugnt avslut för stol och styrkepasset. Välkomna alla som vill fördjupa sig i området äldre äldre och du som redan är engagerad i föreningens grymma Seniorklubbsteam.

Peppad, fokuserad, längtansfull, stark, stabil, orubblig, genialisk, nyfiken, sinnrik, osäker, rutinerad, på gång, redo, pallar, pallar inte, flippad, lycklig. Vilken vibe är du?