Lördag

Jympa och Dans

Jympa soft

Ledare: Thérèse Fleetwood och Loveina Khans, F&S Stockholm  

En gammal bekant, som alltid bjuder på nya perspektiv. Häng med på en energiladdad helhetsupplevelse av musik, ledarskap, rörelser och förflyttningar med stor variation. Passet rymmer alla träningskvaliteter: kondition, styrka, stabilitet, rörlighet, balans och koordination.

Jympa all inclusive

Ledare: Malin Mogren, F&S Göteborg, John Ottosson, F&S Jönköping och Stina Fellström, F&S Uppsala

Ta chansen att uppleva ett Jympa-pass utöver det vanliga. Tre ledare, tre intensiteter och en stämning som går att ta på. Variationen i musik, energi, känsla och uttryck skapar ett riktigt all inclusive-pass med extra allt. Kom, känn peppen och få nya verktyg och idéer för att skapa ännu mer dynamiska pass. Vi utlovar en träningsupplevelse utöver det vanliga på ett faktiskt ganska enkelt sätt. Välkommen oavsett om du leder soft, jympa eller intensiv, det här är ett pass för alla.

J.Y.M.P.A 

Ledare: Anna, Alaa, Anton, Beata, Mats, Per, Sara och Tina

Har du aldrig jympat tidigare? Eller diggar det redan? Häng med på ett jympapass som tar dig vidare i 2020-talet. Musiken ger tempot, kraften, explosiviteten, mjukheten, intensiteten. Snabbt, långsamt, litet, stort - upprepa tills din kropp bara kör på. Existentiellt och funktionellt. Det här är jympa i kvadrat.

Drag the night away

Ledare: Gustav Lagerträd

Häng på in i showens underbara värld när dragshowartisten Gustav Lagerträd från After Dark, bjuder på ett danspass med extra mycket glitter och glamour. Kom och låt din inre diva få styra. Utan prestationskrav, bara glädje. Låt partyt starta och let’s drag the night away.

Step explode

Ledare: Alice Fallström och Sebastian Tay Hannebo, F&S Karlstad
Kraftfullt, energirikt, kul och svettigt - precis som ett Step explode pass ska vara. Kom och låt dig inspireras av nya häftiga explode-låtar med några härliga Friskisledare.

Tidsmaskinen med Tobias

Ledare: Tobias Karlsson 

Redo för en energiboost som räcker hela året? Dansaren Tobias Karlsson bjuder på en tidsresa med riktigt sköna vibes. Häng med från 20-talets twist till 2000-talets Jerusalema och känn taket lyfta! Tobias Karlsson är professionell dansare och koreograf bland annat känd från dansprogrammet Let's Dance.

Beat n Drum (Night owl)

Ledare: John Ottosson, F&S Jönköping, Malin Mogren F&S Göteborg och Ellen Wennerström, F&S Stockholm 

Greppa trumpinnarna och avsluta dagen som en rock star innan det är dags att virvla ut i storstadskvällen. Beat n Drum är ett partypass som pumpar energi och glädje. Med trumpinnar, dans och musikens rytm skapar vi vibes som känns i hela kroppen.


Spin och spring

Spin distans (Early bird)

Ledare: Tore Amundøy, F&S Oslo

Ta din plats bland hundra cyklar och flyt in i dagen genom ett behagligt uppbyggande distanspass. Tore tar ledningen och guidar med fokus på energi, musik och smidiga övergångar. En perfekt start på en fullmatad helg.

Spin soft (40 min)

Ledare: Wilma Ottosson

Upplev soft när det är som bäst - en kombination av mjukt och starkt och en genomgående känsla av ork! Wilma tar oss tryggt med på en sömlös resa till en musik som flörtar med storstadens uteliv och klubbande. Här hittar vi in i känslan där tiden liksom försvinner och vi skulle kunna fortsätta hela natten. Det här är passet som passar gammal som ung, nybörjare som erfaren.

Spin spurt watt

Ledare: Johan Thor, F&S Jönköping

Peppande ledarskap med glimt i ögat, berörande musik och naturligtvis bra träning. Spin spurt watt är ett härligt spinningpass med både en distans- och en intervalldel. Johan Thor har varit ledare i många år och är grym på att få till en skön mix av lust och jävlaranamma.

Målgång Spin Grand Prix (75 min)

Ledare: Anna Viltling, F&S Eskilstuna och Karin Wallentin, F&S Uppsala

Årets happening - Spin Grand Prix! Är du en av dem som har hakat på årets alla etapper eller har du spanat lite nyfiket från sidan? Nu har du chans att få en recap på det gottigaste från alla fem pass, en blandning av distans och intensiva intervaller. Låt oss skapa en sprakande målgång där du kanske ligger stark i täten eller inspireras och dras med av klungans härliga energi.

ICG Coach by Color

Ledare: Jim Berg

Vi använder oss av färgsystemet Coach by Color från ICG för att på ett roligt, enkelt, pedagogiskt och motiverande sätt testa på olika moment i cyklingen. Klassen är varierad, stundtals ordentligt utmanande och överlag ganska mysig. Det blir skoj!

Intelligent Cycling - Punchline

Ledare: Jim Berg

Häng med på en cykeltur i en annan värld! Med hjälp av den banbrytande programvaran från Intelligent Cycling utmanar vi oss på ett medryckande och roligt sätt. En upplevelse och ett tufft träningspass i ett.

BeatCykle

Ledare: Dave Forsman

I det här passet hämtar vi inspiration från Soulcycle-konceptet som utlovar en megaupplevelse för både kropp och sinne. En flykt från verkligheten där musiken sätter tonen och du får tänja dina mentala gränser. Dave bjuder på ett intensivt spinningpass där koreografi blandas med klassiska cykelpositioner. Här gäller det att spänna fast säkerhetsbältet och ta rygg direkt från start. Vi lovar att du kommer lämna salen med ett stort leende på läpparna, redo att anta nya utmaningar! Passet är på engelska.

50/50

Ledare: Tommy Billberg, F&S Kalmar och Jonas Frizell, F&S Göteborg

Ett tufft pass där vi varvar korta och långa intervaller i olika lutningar på löpband med funktionell styrketräning. Bredvid löpbanden använder vi redskap som hantlar och kettlebell. Förutom feststämning utlovas träning för hela kroppen.

Indoor running (lunchpass)

Ledare: Tommy Billberg, F&S Kalmar och Jonas Frizell, F&S Göteborg

Du kanske tillhör skaran som inte får till löpningen under vinterhalvåret med snöblandat regn nerifrån och upp. Då kan det här vara grejen för dig! Indoor running är ett tufft intervallpass på löpband som bjuder på mycket pepp när musiken och gruppen tar löpningen till nya höjder. Och du, här blir du aldrig omsprungen.


Högintensiv träning

HIT

Ledare: Linda Widén, F&S Borlänge

HIT - is the shit. Kickstarta dagen med ett riktigt fläskläppspass som du sent kommer att glömma. När 50 pers tränar tillsammans uppstår magi. Var med och peppa varandra att ta ut det sista med stänger, kettlebells och andra redskap.

Beat n Box

Ledare: Sebastian Berggren

Beat n Box - ett pass där vi kombinerar det bästa från thaiboxningen med delar från crossfit och klassisk styrketräning. Inramat med nattklubbskänsla och mycket energi. Kom och utmanas i kondition, styrka och koordination. På med handskarna, upp med garden, nu kör vi!

HIT Athletic (lunchpass)

Ledare: Rikard Robbins

Är du redo för fyra tuffa utmaningar under samma pass? Då är det här för dig. Västerås stolthet Rikard Robbins tar sig hela vägen till Stockholm för att bjuda alla högintensiv-junkies på övningar som får synapsbanor att bildas, håret på underarmarna att resa sig och skapa träningsvärk där du inte trodde värk kunde kännas. Träning där vi utmanar vår styrka och kondition. Konditionsmaskiner, medicinbollar och hantlar är några av redskapen som används blandat med kroppsviktsövningar.

FLÅS med Karoline

Ledare: Karoline Pettersson

Karoline Petterssons inspirerande träningsupplägg på sociala medier följs av en gigantisk skara människor. Här bjuder hon på ett pass med mycket flås och inspiration från crossfit-världen. Ni kommer jobba med olika redskap men också egen kroppsvikt. Fokus ligger på att trycka pulsen till nya höjder.

Cirkelgym HIT

Ledare: Julia Lindberg, F&S Borås

Njut av det genialiskt enkla i övningarna, ledarens driv och passets sportiga karaktär. Här får du chans att utmana den uthålliga styrkan och trycka upp pulsen rejält. På Cirkelgym HIT kan du verkligen maxa.


Yoga

Morgonyoga (Early bird)

Ledare: Stina G Dahan

Starta dagen utan krav och prestation. Medan staden vaknar utanför fönstret väcker vi kroppen med ett mjukt flöde och utforskar vad den behöver just idag. Ny på yoga eller erfaren yogi spelar ingen roll, alla är välkomna! Stina G. Dahan från EatMoveLive är leg. fysioterapeut med fördjupade kunskaper inom mental hälsa, trauma och yoga. Stina har varit gruppinstruktör i över 30 år, bland annat inom Friskis&Svettis.

Music flow yoga

Ledare: Linda Wikström

Musik + yoga = magi. Välkommen till ett dynamiskt yogapass med fokus på flow och feeling. Tillsammans bekantar vi oss med olika yogapositioner som stegvis byggs ihop till en lång sekvens där vi rör oss dynamiskt i takt till musiken. Ett flöde med stor närvaro, glädje och inre power. Linda Wikström har många års erfarenhet som konstsimmare på elitnivå och har drivit yogastudio i 17 år.

Pranayama 

Ledare: Minna Fahlström

Andas in, andas ut, det blir bättre till slut. Så går texten i en populär popdänga och visst ligger det något i det? Inom yogan är andningen en av hörnstenarna som kopplar ihop kropp och sinne. I det här passet får vi lära oss mer om klassisk Pranayama med andningsövningar i teori och praktik. Du behöver inte ha någon erfarenhet av yoga, alla är välkomna.

Soundhealing (lunchpass)

Ledare: Katha Tufvesson, F&S Malmö och Cilla Wiberg

Koppla bort stress och brus och låt ljudet av klangskålar, gong, trumma och andra instrument hjälpa dig att släppa allt en stund. Med några mjuka liggande rörelser guidas du in i avslappning innan stillhet tar över och du kan låta dig omslutas av ljuden. Vibrationerna från de olika instrumenten påverkar både kropp och själ och har ofta en välgörande effekt.

Relationell Mindfulness 

Ledare: Daniel Ek

Vänskapslabbets psykolog Daniel Ek är specialiserad på mindfulness, stress och relationer. Här får du lära dig mer om och testa Relationell Mindfulness - en form av meditation för mer närvaro och medvetenhet i relationer. Du behöver inte ha några förkunskaper men gärna en gnutta öppenhet och mod. Övningarna görs två och två. Daniel Ek är författare och legitimerad psykolog med lång erfarenhet av att föreläsa och utbilda inom psykologi och har övat meditation i över 15 år.

Yoga energy

Ledare: Johanna Warstedt Persson, F&S Kristianstad, Malin Boork, F&S Göteborg och Kristin Liatsou F&S Stockholm

Redo för en häftig upplevelse och utmaning på din yogamatta? Här får du chans att fylla på med energi, tänja dina gränser och hitta flödet. Yoga energy är en dynamisk och fysisk yoga som ger din kropp funktionell träning och ditt sinne harmoni.

Yinyoga (Night owl)

Ledare: Minna Fahlström

Välkommen att runda av dagen med ett vilsamt och återhämtande yinpass. Hitta ny energi och kraft i stillheten och var i det som sker här och nu. Låt det som kommer komma, låt det som lämnar lämna och vila i det som är. Ta gärna med dig en varm tröja och sockor till detta pass.


Styrka, stabilitet och rörlighet

Motion is lotion

Ledare: Magnus Ringberg

Ledsna leder? No more. Här får du chans att utmana rörlighet och styrka på nya sätt med hjälp av glidplattor på golvet. Perfekt för dig som vill ha ny inspiration med ett lättillgängligt redskap och smörja kroppens alla leder.

Coreflex

Ledare: Sara Pousette, F&S Stockholm

Ta chansen att prova vårsäsongens nya konceptpass. Coreflex bygger på attraktionen mellan stabilitet och rörlighet - funktionell träning när den är som bäst. Känslan i passet är fokuserad och samlad men samtidigt aktiv, stark och energifull.

Coreflex soft (Early bird)

Ledare: Ann Fredriksen, F&S Tyresö

Med Coreflex soft får du möjlighet att väcka kroppen mjukt och fokuserat. Ett smakprov på vårens konceptpass där rörlighet och stabilitet kombineras i en ostressad fusion. På Coreflex soft har du gott om tid att komma in i varje övning och ledaren har extra stort fokus på att hjälpa dig hitta rätt i rörelsen.

Multifys 

Ledare: Adnan Ciric, F&S Stockholm

Multifys blev en succé direkt efter lanseringen för två år sedan. Många utbildade ledare och många pass i föreningarna. Nu har du chansen att testa ett av de helt nya passuppläggen inför 2024. Precis som alltid utlovas mycket energi och stor variation.

Multifys soft

Ledare: Ann Fredriksen, F&S Tyresö

Mutifys soft är som det stora programmet på biltvätten, allt du behöver. En energifylld mix av styrka, kondition och rörlighet. Sedan lanseringen för två år sedan har passet gjort succé med många utbildade ledare och pass i föreningarna. Till 2024 är det dags för nya passupplägg, var först med att testa dem här.

Skivstång

Ledare: Benjamin Trossö, F&S Stockholm

Skivstång har varit en av våra Big 5 i över 15 år. En otroligt uppskattad träningsform där rejäl styrketräning till musik är i fokus. Här bjuds du på ett klassiskt skivstångspass kryddat med Benjamins ledarskap där humor och styrketräningskänslan står i fokus.

Kettlebell Mobility

Ledare: Magnus Ringberg

Häng med på ett pass som tar styrketräningen till en ny nivå. Magnus Ringberg guidar dig genom övningar som frigör kroppens leder samtidigt som vi håller dem starka. Styrketräning möter rörlighetsträning, win/win helt enkelt!

Cirkelfys Surprise (40 min)

Ledare: Dani Hansen, F&S Göteborg och Erika Stadler, F&S Stockholm

Funktionellt och fokuserat med finess. Friskis eget kinderägg. Lägg till musik, ledarskap och övningar som ger din kropp the mest of the best. Kom och inspireras av ett crazyfys där alla ingredienser och mer därtill är med i grytan.

FYS med Karoline

Ledare: Karoline Pettersson

Spara veckans benpass till den här programpunkten. Karoline har sparat det bästa till sist. Ett cirkelpass med fokus på, just det, ben. Du vet, det är nog ingen slump att leg day också kan låta som [lägg dej]. Vågar du anta utmaningen?

Tjugofemman

Ledare: Adnan Ciric, F&S Stockholm

Korta träningspass är grejen. Här bjuder vi på två rejäla genomkörare för bålen och benen. På, just det, 25 minuter vardera.

Lördagsflexen (pass med hörlurar)

Ledare: Gabriel Pomares Lindé, F&S Stockholm

På det här passet finns inga regler, ramar eller pass.nu. Här öser vi på och kör allt som gör att flexen sitter och att vi kommer i disco-feeling inför kvällen. Mängder av bicecpscurls, magbrännare och riktigt lår- och rövpump. Sänk belysningen, snurra discokulan och höj volymen i hörlurarna - pump it up! Passet körs parallellt med PLAZA i multihallen.


Gym och Cirkelgym

PLAZA

Ledare: Carl Lark, F&S Huddinge

Plaza ger känslan av botique-gym där ljus och ljud bygger upp stämningen i de olika puls- och styrkezonerna. En given kioskvältare, kom! Passet körs parallellt med Lördagsflexen i multihallen.

Cirkelgym soft 

Ledare: Maja Klöver, F&S Norrköping

Häng med på en av våra mest populära träningsformer och upplev enkelheten med Cirkelgym. Den perfekta kombinationen av styrketräning i gymmet och gruppkänsla. Cirkelgym soft är starkt och stabilt från början till slut.

Cirkelgym

Ledare: Julia Lindberg, F&S Borås och Maja Klöver, F&S Norrköping

Kombinera styrketräning i gymmet med gruppkänsla och du har Cirkelgym! Här tränar du hela kroppen med enkla gymmaskiner och redskap som kettlebells, gymband och fria vikter. Fokusera och hitta tekniken eller jobba snabbt och tungt och få konditionsträningen på köpet. Ensamvarg eller flockdjur – på Cirkelgym får alla plats.

Dagens (40 min) 

Ledare: Johan Ingerman, F&S Jönköping

Det här är passet när vad som helst kan hända. Med sin gedigna kunskap och erfarenhet av träning bjuder Johan Ingerman, PT i F&S Jönköping, på ett Pass i gymmet där utrustningen och ytan används på ett kul och kreativt sätt. Kom och låt dig inspireras! Perfekt för dig som själv leder Pass i gymmet eller bara är nyfiken på att testa.

Bänka med Styrkebyrån

Ledare: Johanna Fröberg & Johanna Barvelid

En workshop där du får chansen att utveckla tekniken i bänkpress tillsammans med Clara Fröberg och Johanna Barvelid som tillsammans driver Styrkebyrån. Teori varvas med praktik under passet där myter kring bänkpress, olika tekniker för olika kroppar och forskning inom området avhandlas. Alla är välkomna oavsett nivå. Upplägget anpassas efter gruppen.

Öppet gym

Friskis bjuder in dig och hela världen att lyfta en hantel eller två och spontantträna i Friskis grymma Pop up-gym. Ingen bokning krävs.


Träna ute

Vakna med Stockholm (Early bird)

Ledare: Patrik Mårdh

Ta chansen att uppleva staden medan dagen gryr. Patrik Mårdh, erfaren ultralöpare och löpcoach, tar dig med på en morgonjogg i lugnt tempo med en otrolig utsikt över Stockholm! Du kommer att få uppleva stadens energi och puls på ett sätt som bara morgonen kan erbjuda. En perfekt start som ger energi för resten av dagen.

Urbanfys

Ledare: Stefan Björk, F&S Eskilstuna och Maja Klöver, F&S Norrköping

Ta chansen att vara med om en unik träningsupplevelse. Friskis knallröda mobila utegym landar mitt i Stockholms city, speciellt för den här dagen.  Urbanfys är ett cirkelpass med fokus på att ha kul, men självklart kommer du få bra träning för hela kroppen.

Urbanfys soft

Ledare: Stefan Björk, F&S Eskilstuna och Maja Klöver, F&S Norrköping

Ta chansen att få en unik träningsupplevelse. Friskis knallröda mobila utegym landar mitt i Stockholms city, speciellt för den här dagen. Urbanfys är ett cirkelpass med fokus på att ha kul. Självklart kommer du få bra träning för hela kroppen. På Urbanfys soft anpassar vi upplägget så du hinner komma in i övningarna och hitta en bra teknik. Alla kan haka på.

Power med Pam

Ledare: Petra Pam Malm

Vill du känna gemenskap och mycket pepp, då vill du inte missa det här fyspasset med Petra Malm, känd bland annat från Elistyrkans hemligheter. Här får du chans att utmana dig och träna med dunkar, vikter och din egen kroppsvikt. Du är med på passet efter din bästa förmåga. Alla kan vara med!

Urban Trail 

Ledare: Patrik Mårdh

Vill du ta löpningen till nya höjder och upptäcka en annan sida av centrala Stockholm? Då är Urban Trail  för dig. Häng med på en spännande trail-löpning genom stadens centrala delar. Du kommer att få utforska dolda stigar, trappor, parker och oväntade platser som erbjuder en äventyrlig löparupplevelse mitt i storstadspulsen. Det är bra om du har lite erfarenhet av löpträning sedan tidigare.

Hitta löpsteget

Ledare: Tore Amundøym, F&S Oslo

Vet du hur fort du kan springa i intervaller och fortfarande behålla en bra teknik? Och vilket är ditt bästa tempo för att känna dig stark och kunna springa länge utan att vilja stanna? Tillsammans med Tore Amundoy får du chans att utmana och testa för att hitta din bästa löpteknik, ditt bästa steg och ditt tempo. Det blir en timmes enkel löpträning som helt och hållet utgår från dina förutsättningar. 

Wogging

Ledare: Maria Olrog Meurling, F&S Borås

Kom igång med löpningen med Wogging! I det här passet mixar vi gång och löpning på ett skönt sätt. Liknande pass har blivit en succé i träningsappen Friskis Go och nu är det dags att få ut woggingen till folket! För vad blir mer lättillgängligt och lustfyllt än att träna tillsammans utomhus?


Föreläsningar

Syna matmyterna 

Föreläsare: Karoline Pettersson

Var med och krossa några av de stora matmyterna och rikta fokus mot det härliga med mat! Karoline Pettersson är dietist, föreläsare och coach, som sprider harmoni kring mat och hälsa, inte minst i sociala kanaler. I den här föreläsningen får vi lära oss mer om näring och vardagsviktiga delar men också om likheterna mellan att planera och konsumera träning och mat.

Träning och artros (40 min)

Föreläsare: Magnus Ringberg

Visste du att ungefär en av fyra personer över 45 år i Sverige har artros? Därmed är det ett viktigt område för alla oss som håller på med träning. I den här föreläsningen får du en uppdatering av det senaste inom forskningen och hur styrketräning kan användas som en del av behandlingen av vår vanligaste ledsjukdom. Magnus Ringberg har en gedigen bakgrund inom träning och fysioterapi med ett särskilt intresse för ledhälsa. En föreläsning pintjock av värdefulla tips.

Bli din egen pionjär 

Föreläsare: Petra Malm

Som Sveriges första kvinnliga elitsoldat levde Petra Malm under tio års tid ett hemligt liv inom Försvarsmaktens elitstyrka under fysisk och psykisk press. Många gånger fick hon kämpa mot sin omgivning och för att motivera sig själv under tuffa förhållanden. 

I den här föreläsningen får du blicka in i en hemlig värld olik allt annat. Verktyg och metoder för att hitta din mentala styrka. Och inspiration till modet att våga gå din egen väg och uppfylla dina drömmar. Petra Malm har fått stor uppmärksamhet och strålande recensioner för sin medverkan i Elitstyrkans hemligheter och Robinson.

Inkludera flera

Föreläsare: Charbel Gabro

Friskis vill alltid välkomna fler. Men vem blir inkluderad på riktigt och vem känner sig inte riktigt hemma hos oss? Föreläsaren Charbel Gabro strävar efter att öka medvetenheten om mångfald och inkludering genom att avdramatisera kulturkrockar och underlätta för samtal som annars kan vara känsliga att ta upp. En föreläsning som både inspirerar och berör.

Träningsmyter

Föreläsare: Tommy Lundberg

I vår bransch dyker det ständigt upp träningsupplägg och dieter som lovar både det ena och det andra. Nu slår vi hål på de vanligaste träningsmyterna en gång för alla. Kom och bli en av de upplysta. Jag har hört att du får slanka och långa muskler om du kör många repetitioner med lätta vikter... Eller hur var det nu igen?

Snabbt, långsamt, litet, stort - upprepa tills din kropp bara kör på. Nya perspektiv. Flöde och inre power. Vakna med staden. Övningar som får synapsbanor att bildas och håret på underarmarna att resa sig.