Vår nationella jurygrupp

Är du nyfiken på personerna som sitter i jurygruppen, scrolla igenom profilerna nedan.
 

Christian Laurizen

Partner på B3 Indes
Serieentreprenör, affärsängel och strategikonsult.


En bild som visar person, kvinna, man, ungAutomatiskt genererad beskrivning

Christian är medgrundare till ett antal bolag, både i Sverige och internationellt. Några exempel är B3 Indes, Adlibris, Proxio och Eicorn. Nästan alltid handlar det om bolag som är tidigt ute med nya teknologier och som utmanar sin bransch med nya tankesätt. Idag är han engagerad i ett antal mindre bolag och hjälper även större bolag med strategi, digitalisering och innovation.

 

Christian tipsar:
”Använd data för att vägleda dig där det finns möjlighet”

Arash Gilan

VD & Grundare Viva Media


En bild som visar person, utomhus, kvinna, ståendeAutomatiskt genererad beskrivning

Arash Gilan är medgrundare och VD för en av Nordens största byråer inom marknadsföring, Viva Media. Förutom det föreläser han både nationellt och internationellt inom ledarskap, marknadsföring och digitalisering där han kan ses som en riktig pionjär då han var väldigt tidig på bollen. Han har skrivit böcker (bl.a. "Get digital or die trying") samt krönikor.

 

Arash tipsar:
”När du driver bolag så ha på dig kundglasögonen i allt du gör, se saker ur kundens perspektiv och låt kundskap vara navet i allt ni gör!”

Emma Rozada

COO & Grundare The Techno Creatives


En bild som visar person, man, inomhus, hållerAutomatiskt genererad beskrivning

Emma Rozada, COO och grundare till The Techno Creatives, är en serieentreprenör med 20 startade bolag i Sverige, Shanghai, Shenzhen, London, Tallinn och Bangkok. 
Produkt- och tjänsteutveckling är hennes fokus och den röda tråden mellan bolagen. Hon tror på nya lösningar i stor skala skapar en bättre värld, därför arbetar hon mot industrin som har kapacitet, kapital och muskler att förändra. 
Emma har drivit bolag med både riskkapital och självfinansierat, med organisk tillväxt. Hon har 15 års erfarenhet av att leda bolag både som operativ ledare, från styrelse, ägare och som rådgivare.


Emma tipsar:
”Fokusera på att hitta lönsamhet i affären, utan den motorn är det svårt att skapa något stort.”

Thomas Torounidis

Affärsängel

En bild som visar person, kläder, inomhus, kvinnaAutomatiskt genererad beskrivning

Slashkarriärist, entreprenör och investerare med flertal roller inom industri, akademi, offentlig samt privat verksamhet bakom sig. Utbildad Teknisk doktor och Magister i Ekonomi som byggts på med juridik, psykologi, ledarskap och beteendevetenskap. Thomas är idag affärsängel/investerare/styrelseproffs och har investerat i och grundat ett antal företag som han är involverad i. En del har drivits till framgångsrika exits och andra till konkurs.

 

Thomas tipsar:
”TIME - No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant.” - Warren Buffe

Kristina Söderberg

Investment manager SEB Venture Capital

En bild som visar person, kvinna, tecken, leendeAutomatiskt genererad beskrivning

Kristina är tech-investerare sedan 11 år tillbaka och har de senaste åren fokuserat på strategiska fintech-investeringar för att driva SEBs affärsutveckling och kunderbjudande framåt. Hon har investerat i allt från digitalisering av finansieringstjänster och realtidsredovisning för SME-segmentet, mjukvarulösningar för läkemedelsindustrin till att ha sålt 3D-optimeringsmjukvara till ett stort plattformsbolag.  Hon jobbar aktivt med sina portföljbolag genom styrelsen och har tidigare erfarenhet från affärsutveckling, internationalisering av finansbolag och försäljning av finansiella tjänster i olika roller på SEB.

 

Kristina tipsar:
”Var tydlig med visionen både för dig själv och andra – först då kan ni nå den”

Deborah Lygonis 

Innovatum Science Park 

En bild som visar man, person, stående, framsidaAutomatiskt genererad beskrivning

Deborah har grundat en rad digitala tech startups och involverat sig i desto fler. Hon har över 25 års erfarenhet av techbolag och är idag delägare i nio företag. Just nu delar Deborah sin tid mellan Friendbase vars virtuella värld attraherar ungdomar världen över och Innovatum Science Park som coach och stöttar med att koppla ihop startups med investerare.

 

Deborah tipsar:
”Tidvis är det jobbigt att vara entreprenör, ge inte upp och var inte rädd för att be om hjälp.”

Anders Kjellander

VD Umeå Science Park.


En bild som visar person, byggnad, håller, manAutomatiskt genererad beskrivning

Anders är engagerad i Umeås innovationssystem genom att skapa miljö där bolag tar sig vidare i utvecklingen från ideer-startups-tillväxtbolag. Anders har mångårig erfarenhet av VD-och ledaruppdrag inom som företag som ICA, Coop och OK.

 

Anders tipsar:
”Sök dig till en inkubator”

Cristopher Johansson

Business Controller på SLU Holding AB


En bild som visar person, inomhus, kläder, hållerAutomatiskt genererad beskrivning

Cristopher jobbar varje dag för att kunskap från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) ska spridas och hjälpa till att möta de samhällsutmaningar de står inför. Detta görs genom att hjälpa forskare och studenter att ta steget från affärsidé till verklighet. De erbjuder rådgivning, affärsutveckling och finansiering av kunskapsintensiva innovationer från SLU och de gröna näringarna. Cristopher är ekonomiansvarig och är aktiv med b.la. styrelsearbete i några av deras portföljbolag.

 

Cristopher tipsar:
”Jobba hårt men smart, var ödmjuk för feedback från andra.”

Jennie Ekbeck

VD på Umeå Biotech Incubator


En bild som visar person, kläder, kvinna, hållerAutomatiskt genererad beskrivning

Jennie är entreprenören som gjorde en massa misstag under sin startupresa och därför ville bygga den inkubatorn hon själv önskade att hon hade haft stöd av. En inkubator som både stöttar och utmanar entreprenörer och som hjälper entreprenörer att se hinder och utmaningar för att kunna hjälpa dem vända dem till tillgångar och möjligheter. Sedan 2012 driver Jennie Umeå Biotech Inkubator som 2021 utsågs till Europas mest innovativa Life science inkubator. Jennie älskar att bygga bolag och människor.

 

Jennie tipsar:
”Så fort du använder ordet TROR ska du vara vaksam. För det betyder att du inte VET. Då måste du ut och ta reda på fakta så att du baserar dina affärsstrategier på fakta och inte på gissningar.”

Marianne Ramer

Advokat & delägare DLA Piper


Marianne Ramel är verksam inom ett brett spektrum av finansjuridik med särskild inriktning på förvärvsfinansiering, projektfinansiering (inklusive public-private partnership, PPP) och fastighetsfinansiering. Marianne är också aktiv inom byråns corporate-grupp med fokus på företagsförvärv och joint ventures och är ansvarig för vår China desk.

Efter att ha arbetat och studerat i olika perioder i Kina sedan 1988, har Marianne biträtt vid några av de största utländska investeringarna i Kina. Marianne har också företrätt kinesiska bolag vid deras investeringar i Afrika och Centralasien. Marianne är nu rådgivare till såväl nordiska företag som önskar investera och etablera sig i Kina som kinesiska bolag som önskar investera i Norden.

 

Marianne tipsar:
"Ha kul, jobba hårt och ge framförallt inte upp!"