Vinnare i STARTUP 2021

Lär känna finalisterna till Sverigefinalen 2021.

Region Nord

En bild som visar person, byggnad, man, ståendeAutomatiskt genererad beskrivning

NOWA DROPS

För att rädda planeten måste vi minska vårt plastavfall och använda miljövänliga lösningar.
Nowa Drops gör det enkelt att leva hållbart genom att återuppfinna dina dagliga produkter för personlig vård i pulver, mot en avfallsfri framtid.

En bild som visar person, kvinna, inomhus, kläderAutomatiskt genererad beskrivning

COLLACTIVATE

Collactivate övervakar platser med hjälp av smarta uppkopplade sensorer och annan teknik. Informationen används för att agera i realtid och skapa insikter varför, vart och när det är otryggt. Helt utan att hantera personuppgifter!

En bild som visar person, stående, man, inomhusAutomatiskt genererad beskrivning

NOCTIE.AI

Noctie.ai är en AI-baserad schackcoach och träningspartner. Noctie hittar dina misstag, skapar skräddarsydda övningar och låter dig öva interaktivt, precis som en mänsklig schacktränare. Men Noctie kostar mindre och är tillgänglig dygnet runt.

En bild som visar person, stående, man, inomhusAutomatiskt genererad beskrivning

BIG AKWA

Big Akwa utvecklar en hållbar och resurseffektiv fiskodling på land. Restprodukter från industrin och fiskodlingen skapar gemensam nytta i en industriell symbios och bidrar till en konkurrenskraftig produkt och en mer resilient svensk matförsörjning.

Region Öst

En bild som visar person, stående, kläder, inomhusAutomatiskt genererad beskrivning

OVULAI

Ovulai är en personlig fertilitetsguide som hjälper kvinnor med oregelbundna menscykler att äntligen förstå och förbättra sin hormonella hälsa och uppnå graviditet snabbare genom att tolka och kombinera kroppens naturliga signaler med teknik.

En bild som visar person, man, kostym, kläderAutomatiskt genererad beskrivning

PARENTLY

Parently är en cirkulär prenumerationstjänst av nya och återanvända barnprodukter från 0-7 år. Vi erbjuder försäkrad kort och långtids - tillgång till de produkter som för stunden passar kundens livsstil.

En bild som visar person, inomhus, stående, takAutomatiskt genererad beskrivning

VARANNAN VECKA

Vill du att er separation blir så bra som möjligt för barnen? Vi har planen, experterna, peppen och verktygen som hjälper er att lyckas.

En bild som visar person, man, inomhus, kläderAutomatiskt genererad beskrivning

CARLBAUM'S

Vi vill förändra skapandet av cocktails och mocktails. Carlbaum’s är en serie hantverkstillverkad alkoholfri alternativsprit, vermouths, och cocktailmixers som på enklast möjliga sätt blandas till perfekta drinkar med eller utan alkohol för baren och hemmet.

Region Väst

En bild som visar person, inomhus, kläder, kvinnaAutomatiskt genererad beskrivning

RESELO

Som RESELO är vår vision att transformera den idag fossila bränslecentrerade industrin till en hållbar bioekonomi genom att utveckla nya biomaterial
som Nordic Bio-Rubber som har potential att ersätta syntet gummi i många applikationer.

En bild som visar person, byggnad, stående, utomhusAutomatiskt genererad beskrivning

AVIDNOTE

En app som möjliggör för forskare att bedriva, organisera och kollaborera kring sin forskning online. Avidnote sammanflätar samtliga delar av den akademiska skrivprocessen, från inhämtning av artiklar, till referenshantering och annotering, i en integrerad plattform.

En bild som visar person, inomhus, man, hållerAutomatiskt genererad beskrivning

TAIGATECH

Med endast ett fotografi kan vi identifiera en stock och skapa spårbarhet genom hela värdekedjan. Det innebär att information kan knytas till stocken för att optimera sågprocessen. Lösningen bidrar till förbättrad virkeskvalitet och effektivare resursanvändning.

En bild som visar person, inomhus, man, hållerAutomatiskt genererad beskrivning

COMPULAR

Ny batteriteknik spelar en viktig roll i omställningen till mer hållbara samhällen. Med Compulars mjukvara kan batteriutvecklare förutse optimala materialsammansättningar som komplement till kostsamma och tidskrävande labbtester. Därmed möjliggörs skapandet av effektiva, långlivade och miljövänliga batterier.

Region Syd

En bild som visar person, man, inomhus, hållerAutomatiskt genererad beskrivning

MBEGUSOLAR

MbeguSolar bygger en plattform som förbinder afrikanska entreprenörer med solenergi med hjälp av en ny självfinansieringsmekanism.

En bild som visar person, stående, inomhus, manAutomatiskt genererad beskrivning

LUFU

LuFu erbjuder 100% lokala, vegetariska lupinprodukter, vilket minskar ökningen av importerade sojaprodukter och uppfyller det svenska målet att bli självförsörjande i livsmedelskonsumtion.

En bild som visar utomhus, person, kvinna, glasögonAutomatiskt genererad beskrivning

COACHSOME

Coachsome är en SaaS-lösning som hjälper tränare som vill erbjuda privata idrottscoachingtjänster till idrottare genom att skapa en digital plattform / marknadsplats som gör det möjligt för idrottare och deras föräldrar att hitta rätt privat tränare för dem.

En bild som visar person, stående, man, stårAutomatiskt genererad beskrivning

ACORAI

Acorai har utvecklat en banbrytande icke-invasiv teknik för fjärrövervakning av hjärtsvikt. Vår patenterade lösning kan bidra till att avsevärt minska återfall och dödlighet för de 60 miljoner hjärtsviktpatienter som lever i världen idag.