Information om medverkan i scenprogram

Här samlar vi all praktisk information vad som gäller medverkan med ett scenprogram

Scener
Vi har fem scener med olika typer av författarsamtal och program. Beroende på tema som du anmält kring ditt framträdande placerar vi dig på den scen som vi tror passar bäst.

Ljud
Samtliga scener har högtalarsystem med tre headset och en vanlig handmick.
Hörselslingor finns också vid varje scen för de med nedsatt hörsel och hörapparat.

Skärm
Varje scen har en skärm och en dator, en PC där du kan visa medhavda bilder eller film.
Enklast är om du själv tar med dig ett USB-minne med dina bilder på. OBS att vi har inga möjligheter att redigera bilder åt dig, det måste du ha gjort innan du kommer till scenen.

Värd
Anmäl din ankomst till scenvärden vid din scen senast 30 min före ditt framträdande. Då kan du även se pågående scenprogram hur det kan se ut. Din värd kommer sedan att presentera dig och avtacka dig när du är klar.

Längd
Varje programpunkt får ha en maxtid på 20 minuter. Detta för att så många som möjligt ska få chansen att presentera sig och sin bok eller projekt.

Boksignering
Hänvisa dina åhörare till ditt bokbord om de vill ha mer information eller kanske få en bok signerad.

Samtalsledare
Vi har tyvärr inga möjligheter att bistå med en samtalsledare utan rekommenderar att du tar med en kollega, vän eller förläggare som din intervjupartner. Det är för detta ändamål som du som utställare får 4 utställarbiljetter.

Information
När du fått en bekräftelse på en scentid kommer vår kommunikatör att kontakta dig för att få en högupplöst porträttbild och text om dig och ditt framträdande. Bild och text kommer att presenteras på vår hemsida www.varmlandsbokfestival.se under fliken Program.

Om du undrar över något mer kring scenprogram får du gärna höra av dig till oss under fliken Kontakter.