Ebba Busch

Partiledare, Energi- och näringsminister samt vice statsminister.

Jakob Forssmed

Första vice partiordförande, socialminister.

Peter Kullgren

Landsbygdsminister. 

Acko Ankarberg Johansosn

Sjukvårdsminister.

Andreas Carlson
Infrastruktur- och bostadsminister

Erik Slottner

Civilminister.

Alice Teodorescu Måwe 

Toppkandidat till Europaparlamentet.

Ella Kardemark

Toppkandidat till Europaparlamentet och kommunalråd i Halmstad. 

Liza-Maria Norlin

Partisekreterare.

Camilla Rinaldo Miller

Riksdagsledamot och familjepolitisk talesperson.

Fredrik Noreback

Valledare EP-valet och Kristdemokraternas kommunikationschef.

Mikael Oscarsson

Riksdagsledamot och försvarspolitisk talesperson.

Thomas Nyman

Kommunalråd Sollentuna och sammankallande i den arbetsgrupp Partistyrelsen utsett för att ta fram en kulturpolitiskt handlingsprogram.

Per Larsson

Regionråd och gruppledare för Kristdemokraterna i Region Östergötland och ordförande i regionutvecklingsnämnden. Ledamot i Beredningen för tillväxt och regional utveckling inom Sveriges Kommuner och Regioner.

Liselotte Fager

Gruppledare för KD Linköping. Utbildad nationalekonom och har en gedigen erfarenhet av det politiska hantverket i en rad olika funktioner, bl a som ledamot i kommunfullmäktige, kommunstyrelse och vård- och äldreomsorgsnämnd i Sveriges femte största kommun.
Foto: Fredrik Topplund

Annika Ekvall

Vattenvårdsdirektör i Västerhavets vattendistrikt. Annika har tidigare varit bland annat kommunal samhällsbyggnadschef och krönikör i tidningen Dagens Samhälle.

Eva-Britt Sjöberg

Gruppledare och kommunalråd för KD i Norrköping sedan 2014. Hon är en del av kommunledningen och har tidigare styrt i koalition med en socialdemokratisk KSO och sedan 2022 tillsammans med en moderat dito. Ordförande i den nämnd som har ansvar för vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser och ekonomiskt bistånd. 

Martin Hallander

Förbundsordförande för KDU mellan 2018 och 2020. Efter sin tid i KDU har Martin fortsatt som regionpolitiker i Region Skåne. Han är även tredjenamn för Kristdemokraterna inför EU-valet 2024.

Frida Bramstedt

Har flera års aktivt KDU-engagemang i ryggen där hon bland annat var förbundsstyrelseledamot. Frida har arbetat för Kristdemokraternas rikskansli och nära partiledaren som kommunikatör. Arbetar idag som politisk sakkunnig åt landsbygdsminister Peter Kullgren.

Ylva Bjelle

Oppostionsråd och gruppledare för Kristdemokraterna i Järfälla sedan oktober 2022. Dessförinnan var hon bland annat verksam som journalist, konsult och författare.

Maja Lundbäck

Politiskt sakkunnig i energifrågor hos Energi- och näringsminister samt vice statsminister Ebba Busch.

Petra Noreback

Statssekreterare hos Socialminister Jakob Forssmed.
Foto: Ninni Andersson Regeringskansliet

Roland Sjögren

Kommunstyrelsens ordförande Lycksele.

Tobias Karlström

Statssekreterare vid regeringens samordningskansli.
Foto: Johannes Frandsen Regeringskansliet

Hans Eklind

Vice gruppledare i Riksdagen och ledamot i Finansutskottet. Leder Samhällsbyggarkommitén

Annicki Oscarsson

Regionråd i Region Östergötland, tidigare kommunstyrelsens ordförande Ödeshög.

Magnus Jacobsson

Riksdagsledamot och ledamot i Arbetsmarknadsutskottet. Leder referensgruppen i Samhällsbyggarkommitén kring Infrastruktur.

Mia Frisk

Regionråd Region Jönköping.

Lili André

Riksdagsledamot och ersättare i Näringsutskottet. Leder referensgruppen i Samhällsbyggarkommitén kring Kompetensförsörjning.

Bengt Germundsson

Kommunstyrelsens ordförande Markaryd och gruppledare i KDs SKR-grupp.

Yusuf Aydin

Riksdagsledamot och ersättare i Finansutskottet. Leder referensgruppen i Samhällsbyggarkommitén kring Välfärd.

Martin Strömvall

Ordförande stadsbyggnadsnämnden Haninge.

Larry Söder

Riksdagsledamot och vice ordförande i Civilutskottet. Leder referensgruppen i Samhällsbyggarkommitén kring Bostad.

Camilla Brodin

Gruppledare i Riksdagen och ledamot i Näringsutskottet. Leder referensgruppen i Samhällsbyggarkommitén kring Energi.

Stephen Jerand

Kommunpolitiker i Östersund och regionpolitiker i Jämtland. Brinner för landsbygdsfrågor, ett Sverige som ger förutsättningar att bo, leva och åldras i hela vårt avlånga land. 

Staffan Danielsson

Lång erfarenhet av att kämpa för en levande landsbygd och ett livskraftigt lantbruk, både i LRF och i två olika partier, sedan 2021 i KD- Det Borgerliga Landsbygdspartiet!

Elisabet Lann

Kommunalråd i Göteborg. Arbetar i huvudsak med frågor som rör äldre, vård och omsorg men även civilsamhälle och föreningsliv. Hon sitter också i partistyrelsen och är ordförande för Kristdemokratiskt Internationellt Center.

Samuel Klippfalk

Oppositionsråd i Solna och Kristdemokraternas ledamot i SKR:s programberedning för trygghet, som har ett tidsbegränsat uppdrag att ta fram förslag för ett tryggare Sverige. Utbildad ekonom från Uppsala universitet och har tidigare varit ansvarig för äldreomsorg och trygghetsfrågor i Solna kommun.

Niklas Arvidsson

Kommunpolitikern från Borås som har varit oppositionsråd och sedan blivit kommunalråd efter valet 2022. Niklas har goda erfarenheter från att driva valrörelse på kommunal nivå och därigenom attrahera unga väljare att rösta på KD. Han är även en av de yngsta politikerna i Kristdemokraternas SKR-grupp.

Stefan Sarmes

Förbundsordförande för KDU sedan Riksmötet i maj 2023. Han har varit kommunpolitiker i Svedala, tjänsteman i Haninge och är nu kandidat inför EU-valet 2024. Han brinner särskilt för familjefrågor, säkerhetspolitik och ekonomi. 

Jan Utbult

Kommunstyrelsens ordförande i Öckerö kommun. Jan är även ledamot i Beredningen för samhällsbyggnad inom SKR och ersättare i Regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen.

Mathias Bengtsson

Utbildningspolitisk talesperson. Riksdagsledamot från Dalarna med bakgrund som skolpolitiker i Gagnefs kommun. Sitter i Riksdagens utbildningsutskott sedan valet 2022 och har profilerat sig kring ungas psykiska ohälsa och trygghet på skolorna.

Kjell-Arne Ottosson

Riksdagsledamot sedan valet 2018 och är bl.a. miljö- och jordbruksutskottets vice ordförande där delar av vattenpolitiken ingår. Fritiden tillbringas gärna på vatten och då en havskajak under sommaren eller på långfärdsskridskor under vintern.

Erika Svanström

Kommunpolitiker Danderyd och npf-förälder.

Désirée Pethrus

Regionråd och gruppledare för KD i Region Stockholm, tidigare riksdagsledamot. Intresse i frågor om barns psykiska hälsa. 

Carl-Wiktor Svensson

Älskar att driva på politiskt för att hela landet ska fungera & för att inte envars egendom ska socialiseras. Är regionråd med ansvar för regional utveckling i Kalmar län. Representerar Kristdemokraterna i Sveriges Miljömålsberedning.

Birgitta Sacredeus
Regionråd, ansvar för Regional utveckling. Engagerad på region-  och EU-nivån för hållbar utveckling både för människan, miljön och ekonomin.
Nike Örbrink
Gruppledare KD Stockholms stadshus, tidigare KDU-ordförande och numera gruppledare för KD i Sveriges huvudstad. Hon har länge varit engagerad sig i frågor kopplat till kulturens betydelse för en stads attraktions- och konkurrenskraft samt villkoren för kulturarbetare. Nike sitter även i partiets kulturpolitiska arbetsgrupp.
Roland Utbult
Har som riksdagsledamot suttit i kulturutskottet sedan november 2015. Har också lång erfarenhet av att vara kulturarbetare. Kulturens betydelse för vår gemensamma framtid kan inte överskattas.
Conny Brännberg
 Har lång erfarenhet från kommunalt och regionalt arbete (Skövde och Västra Götaland), i första hand kring kultur och besöksnäring. Arbetar med utbildningar för förtroendevalda kring ledarskap och mötesteknik. Är med och leder några av partiets nätverk. Författare till handboken ”Att vara ordförande och ledare”.
André Öberg
Gruppledare Nordmaling.
Malin Gabrielsson
Regionråd Västmanland. KD ingår i regionstyret i Västmanland. Malin har bland annat ansvar för den specialiserade vården och samarbetet med länets kommuner gällande hälsoarbete. Erika Svanström Kommunpolitiker Danderyd och npf-förälder. 

 

Jonas Segersam
Kommunalråd i Uppsala. Efterträdde Ebba Busch på posten 2015 och har sedan haft ansvar inom bland annat socialnämnd, vård- och omsorg, utbildnings- och äldrenämnd. Ledamot i SKR:s utbildningsberedning. 
Sivert Åkerljung
Kommunalråd med ansvar för barn och utbildningsfrågorna i en av Sveriges främsta skolkommuner-Ekerö. Tjänstledig lärare som arbetat med barn och unga både professionellt och ideellt sedan 80-talet.
Lars Thunberg
Kommunalråd i Helsingborg och ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Han har ett stort engagemang för miljöfrågor och hållbar utveckling. 
Maria Fälth
Gruppledare KD Väsby, Regionpolitiker Region Stockholm. Presentation: Jag är kommunpolitiker på heltid sedan 17 år. Mina främsta intresseområden är social- och omsorgsfrågor. Arbetar för ett starkare civilsamhälle.
Björn-Owe Björk

Regionråd i Uppsala län och fd. kommunalråd i Knivsta kommun samt tjänsteman i Regeringskansliet. Deltagare: Föreläsare.
Mattias Nygren
Fd. polisman från Polisens Nationella Insatsstyrka, Gruppledare för KD Norduppland och därtill grundare/delägare av säkerhetsföretaget 2Secure. I sin yrkesroll han ägnat många år till att bekämpa arbetslivskriminalitet, infiltration och organiserad brottslighet.
Anna-Lena Norberg
Fd. grävande journalist och grundare av organisationen Stoppa Fusket. Hon har skrivit två böcker på ämnet arbetslivskriminalitet och arbetat som expertutredare åt Byggföretagen och åt Byggmarknadskommissionen
Stina Sinclair
Politisk sekreterare Region Jönköpings län.
Samuel Ek
Gruppledare i Luleå med erfarenhet av att jobba med unga dömda inom Kriminalvården. Har idag olika politiska uppdrag som rör samhällsbyggnadsfrågor. 
Maria Berglund
Ordförande för Skånes universitetetssjukhus styrelse och partidistriktsordförande för Skåne. Haft uppdrag i kommunal vård- och omsorgsnämnd under många år.
Veronica Kerr
Gruppledare och vice ordförande i Äldrenämnden i Umeå. Veronicas hjärtefrågor är Valfrihet, kompetensförsörjning och en värdig äldreomsorg. 
 Rosita Ericsson
Life IP Rich Waters.