Carl Heath är forskare på RISE, Research Institutes of Sweden. Carl har tidigare haft regeringsuppdrag som särskild utredare att värna det demokratiska samtalet och leda en nationell satsning på medie- och informationskunnighet. 

Temat för föreläsningen: Lärande, utbildning och bildning i en digital tid

Digitaliseringens transformerande kraft påverkar förutsättningarna för lärande, utbildning och bildning. Det förändrar förutsättningarna för hur vi skapar lärande organisationer, hur vi organiserar utbildning och hur vi tar till oss kunskap. Men det påverkar också vad vi behöver kunna för att vara bildade deltagare i ett samhälle i förändring. Precis som digitaliseringen erbjuder stora möjligheter, så uppstår också nya problem och utmaningar att möta. I denna föreläsning illustrerar Carl Heath vad lärande i en digital tid kan innebära, och pekar på såväl nutida som framtida möjligheter och utmaningar.

Patrik Hambraeus från Berghs School of Communication kommer att ta med er på en workshop där han visa hur metoden Double Diamond fungerar. Patrik Hambraeus undervisar i Storytelling och idé och konceptutveckling på Berghs och verkar som pedagogisk chef på skolan. 

Temat för workshopen: Hur kan vi få i gång ett idéarbete där alla kan vara med och öppna upp för ett innovativt tänkande? 

Double Diamond är en fyra stegs process med syfte att generera och utvärdera lösningar på ett problem. Du kommer att få prova på hur ni tillsammans snabbt kan skapa många nya idéer. Double Diamond används i alla former av utveckling och innovationsprojekt, den går att göra fort eller över en hel vecka. Övningen ger energi till grupper och skjuts till idéarbetet. Ni kommer alla att jobba med samma problem i mindre grupper.